MÁJRIZOTTÓ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, lábas, serpenyő, szűrő
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, párolás, pirítás, szűrés
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rizs
40 dkg szárnyasmáj
15 dkg zöldborsó
10 dkg reszelt sajt
20 dkg zsír
½ dkg frissen őrölt bors
5 dkg vöröshagyma
5 dkg só
20 dkg szeletelt gomba
Elkészítés:
A májat felszeleteljük. A karikára vágott hagymát felhevített zsírban gyengén lepirítjuk, fűszerezzük és puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott gombát és, ha az lepirult, a májat.
Erős tűzön, állandó keverés mellett lepirítjuk, megsózzuk borsozzuk és finomra vágott petrezselyemmel meghintjük. Ezután hozzáadjuk a párolt rizst és az előzőleg puhára főzött és leszűrt zöldborsót.
A kész rizottót csészébe vagy nagyobb mérőkanálba nyomkodjuk, a tálra kiborítjuk és a tetejére reszelt sajtot hintünk.