BABPÜRÉ BÚZADARÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 50 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, lábas, szűrő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, szűrés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg búzadara
30 dkg száraz lóbab
4 evőkanál olívaolaj
20 dl víz
1 kis darab szárított cseresznyepaprika
½ fej hagyma
2 db paradicsom
1 nagy burgonya
5 dkg gömbölyű szemű rizs
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap leszűrjük, és lábosba tesszük. Annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a meghámozott, vastagon felszeletelt burgonyát is. Kis lángon 30 percig főzzük.

2. A vizet leöntjük és friss, forró vízzel öntjük fel. Megsózzuk és kis lángon kb. 2 óra alatt szinte pürévé főzzük.

3. Hozzáadjuk a rizst, és további 13-15 percig főzzük. 1 evőkanál olajjal meglocsoljuk.

4. A maradék, megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és a felaprított cseresznyepaprikát. 5 percig főzzük.

5. Felöntjük fél pohár vízzel, felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát. Megsózzuk, és állandó keverés mellett puhára főzzük.

6. Végül belekeverjük a babpürébe és forrón tálaljuk.