INDONÉZ PIRÍTOTT RIZS NASI GORENG Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: keverőtál, konyhai robotgép, lábas, séfkés, szűrő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, hámozás, hevítés, keverve sütés, pirítás, rák előkészítése, szűrés, turmixolás
Adag: 4-6 adag
Elkészítés:
1. Az apróra vágott kígyóbabot 3 percig lobogó vízben főzzük. Leöntjük róla a vizet, leöblítjük, és félretesszük.
2. A durvára aprított fokhagymát, az összevágott vöröshagymát és a madárchilit robotgépben durva pasztává keverjük.
3. Wokban felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk az edény oldalán, és 1 percig pirítjuk a krémet, amíg illatozni kezd.
4. Beletesszük a páncéljából kibontott és tápcsatornájától megszabadított bébigarnélát és a vékonyra szeletelt csirkemellet; majd 3 percig kevergetve sütjük, amíg a garnéla rózsaszínű lesz.
5. Hozzáadjuk a babot, felöntjük 2 evőkanálnyi vízzel és sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a hideg, hosszú szemű főtt rizst, a vékonyan felkarikázott újhagymát, a kecap manist és a világos szójaszószt, közben folyamatosan keverjük, amíg a lángon tartjuk.