Zöldséges ételek

Feltételek: zöldséges étel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
külföldi tájak
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

7908 találat

Alföldi gulyásleves
Alföldi gulyásleves
Gulyásleves marhahúsból | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst mossuk meg, itassuk le róla a nedvességet, majd vágjuk egyforma kockákra (2-3 cm-es darabokra).
2. A megtisztított burgonyát kockázzuk fel, a leveszöldségeket (sárga- és fehérrépa, zellergu...
Sloppy Joe miniburger
Sloppy Joe miniburger
Hamburger darált marhahúsból | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Pirítsuk benne 3-4 perc alatt puhára a vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
2. A darált marhahúst is tegyük...
Radicchiotekercsek
Radicchiotekercsek
Töltött salátalevél | 30 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Válogassuk ki a leghosszabb és legépebb, megtisztított radicchioleveleket.
2. A kisebb salátaleveleket, petrezselymet, sajtokat, ricottát vagy túrót és a tejet turmixoljuk össze, majd ízesítsük s...
Vörös márna spenóttal
Vörös márna spenóttal
Sült tengeri márna | 100 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vörös márnát a kés hátával óvatosan a faroktól a fej felé haladva lepikkelyezzük. Kívül és belül megmossuk, szárazra töröljük.
2. Egy kevés citromhéjat lereszelünk, majd a citromot kifacsarjuk.
...
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük fel a vajat közepes tűzön, pároljuk meg benne a hagymát 5 perc alatt.
2. Adjuk hozzá a vizet, a kis kockákra vágott burgonyát és a zellert. Forraljuk fel, majd alacsony hőfokon 10 perc...
Töltött cukkini
Töltött cukkini
Töltött cukkini | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk le a cukkinik vastagabbik végét (vásárláskor kisebb darabokat válasszunk ehhez az ételhez), és teáskanállal vájjuk ki a húsát úgy, hogy a kb. 5 mm vastag faluk maradjon. A kivájt belsőt vág...
Kapros uborkaszósz
Kapros uborkaszósz
Uborkamártás | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az uborkát meghámozzuk, lereszeljük és besózva 20 percig állni hagyjuk.
2. A vajból és a lisztből világos zsemleszínű rántást készítünk, felöntjük kellő mennyiségű, nem túl híg levessel , hozzáad...
Cukkinis-fetás hajdinatortilla
Cukkinis-fetás hajdinatortilla
Tortilla | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lisztet, a tojásfehérjét és 2 dl vizet keverjünk csomómentesre (folyékony tejszín állagúra).
2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót (köztük a kakukkfüvet, melyről csippentsük le a leveleket), majd só...
Tepertős gombóc
Tepertős gombóc
Burgonyagombóc, Töpörtyűgombóc | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A töltelékhez a hagymát a vajon megpároljuk, összekeverjük a fokhagymával, a tepertővel és a petrezselyemzölddel.
2. Ízesítjük sóval, borssal és majoránnával, kisebb golyókat formázunk belőle, maj...
Vörösboros marhasült édesköménnyel
Vörösboros marhasült édesköménnyel
Vörösboros marharagu, Vegyes zöldséges marharagu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát, a sárgarépát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zellerszárakat megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk.
2. A húst (ehhez...
Gyömbéres brokkolileves
Gyömbéres brokkolileves
Brokkolikrémleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kókusztejet öntsük a forrásban lévő alapléhez , és együtt is forraljuk fel.
2. A zöld rész nélküli újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a chilit és a garam masalát pirítsuk közepes lángon, a ...
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgarépa krémleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk a sonkahagymát és a gyömbért az olívaolaj és 1 evőkanál víz keverékén körülbelül 5 percig; ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
2. Adjuk hozzá a sárgarépát, a sárgaborsót, a cs...
Nyúl ischiai módra
Nyúl ischiai módra
Nyúlragu, Borban párolt nyúl | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a nyúlhúst kisebb darabokra (lehetőleg 8 egyenlő nagyságúra), és öblítsük le őket víz és ecet egyenlő arányú keverékével.
2. Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsunk kevés olívaolaj...
Borsos édesburgonyachips
Borsos édesburgonyachips
Sült édesburgonya | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra (gázsütő 2-es fokozat).
2. A megmosott és meghámozott édesburgonyát szeleteljük vékony karikára, vagy zöldséghámozóval vágjuk hosszú, vékony szalagokra.
3. Keverj...
Padlizsánsaláta
Padlizsánsaláta
Padlizsán-dip | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A villával megszurkált padlizsánt (kb. 10-15 perc alatt) sütőben megsütjük.
2. A sült padlizsán héját és magvait eltávolítjuk, majd megcitromozzuk és fakéssel apró darabokra vágjuk.
3. Hozzáadjuk...
Meleg rozmaringos paprikasaláta
Meleg rozmaringos paprikasaláta
Paprikasaláta, Párolt paprika | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepes tűz fölött, dobjuk bele a rozmaringot, és süssük benne puhára a hagymát 3 perc alatt.
2. Adjuk hozzá a fokhagymát is, majd ebben a rozmaring...
Citromos zöldségleves
Citromos zöldségleves
Vegyes zöldségleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk puhára a zellert a vaj és az olaj keverékén 5 perc alatt, majd tegyük hozzá a póréhagymát, és pirítsuk további 5 percig.
2. Keverjük bele a fokhagymát, pirítsuk azt is 1 percig, majd önts...
Csípős tésztaleves
Csípős tésztaleves
Tésztaleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A chilit kimagozzuk és nagyon apróra vágjuk.
2. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és megpirítjuk benne a darált húst a vöröshagymáv...
Garnéla fokhagymával és olajjal
Garnéla fokhagymával és olajjal
Fokhagymás rákragu | 90 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rák elkészítéséhez a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, a lisztet mélytányérba tesszük.
2. Az óriásgarnélák héját leszedjük, és a beleket eltávolítjuk.
3. A peperonit hosszában félbevágjuk, ki...
Görög fokhagymakrém
Görög fokhagymakrém
Fokhagymamártás | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, és tegyük egy éjszakára kb. 2 dl borecetbe.
2. A burgonyát hámozzuk meg, és főzzük sós vízben puhára.
3. Csepegtessük le, és a szintén lecsepegtetett (korább...
további találatok...