Zöldséges ételek

Feltételek: zöldséges étel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
külföldi tájak
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

8037 találat

Spenótos gnocchi paradicsomszósszal
Spenótos gnocchi paradicsomszósszal
Paradicsomos gnocchi, Spenótos gnocchi | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá a paradicsomszószt. Kevergessük akacsony láng felett 5 percig. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.
2. A gnocchihoz keverjük össze a ricottát (vagy a a túrót) é...
Zöldségsaláta joghurtos öntettel
Zöldségsaláta joghurtos öntettel
Joghurtos vegyessaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A meghámozott kígyóuborkát hasábokra vágjuk, a szárzellert, az újhagymát és a zöldpaprikát vékonyan felszeleteljük.
2. A retket és a paradicsomot cikkekre vágjuk.
3. A zöldségeket tálba tesszük, ...
Gyümölcssaláta csípős lime-szirupban
Gyümölcssaláta csípős lime-szirupban
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szirup készítéséhez keverjük ki a cukrot a vízzel, a lime héjával és levével egy kis edényben.
2. Forraljuk fel, és alacsony tűz fölött pároljuk 5 percig, majd 10 percig hagyjuk hűlni.
3. Tegyü...
Spárgás párna
Spárgás párna
Spárgás lepény | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A felengedett leveles tésztát 4 egyenlő négyzetre vágjuk. A tésztát lisztezett deszkán 12 cm-es oldalú négyzetté nyújtjuk.
2. A közepén késheggyel bejelölünk egy kisebb, 7 cm-es oldalú négyzetet é...
Paradicsomos pacalleves
Paradicsomos pacalleves
Pacalleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Abáljuk le a pacalt: 1 liter sós vízhez tegyünk néhány szem egész borsot, babérlevelet, fokhagymát, hagymát és sót. Melegítsük fel, és ebbe tegyük bele a kisebb darabokra vágott pacalt. Főzzük így ...
Báránysaláta tzatzikivel
Báránysaláta tzatzikivel
Hússaláta bárányhússal | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A báránysaláta készítéséhez melegítsük elő a grillt vagy a barbecue-t. Tegyük a bárányt a grillre, és süssük 3-5 percig mindkét oldalát, hogy közepesen véres legyen.
2. Tegyük a rukkolát és a para...
Padlizsánsaláta
Padlizsánsaláta
Padlizsánsaláta | 85 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt félbevágjuk, besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. A keletkezett nedvességet leöblítjük, a padlizsánt papírtörlővel megszárítjuk.
2. A padlizsánt a vágott felével lefelé sütőlemezre tess...
Medvehagyma-leves
Medvehagyma-leves
Medvehagymaleves | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát és a szétnyomott fokhagyma-gerezdeket felöntjük a kész húslevessel és 4 deci tejszínnel.
2. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a megmosott és felcsíkozott medvehagymát.
3. Sóval, borssal í...
Thai sült tészta
Thai sült tészta
Pirított csirkehúsos tészta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat nagy lángon egy wokban vagy egy nagy lábasban (nagyon forró legyen).
2. Kis adagokban süssük benne a tésztát 1-2 percig vagy amíg halvány aranysárgára sül, és felhólyagos...
Spagetti töltött kaliforniai paprikával
Spagetti töltött kaliforniai paprikával
Töltött paprika húsos töltelékkel | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Pároljuk a kaliforniai paprikát enyhén sós, forrásban lévő vízben 5 percig. Csöpögtessük le, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk le a tetejét és magozzuk ki.
2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Kev...
Kedvenc cézársaláta
Kedvenc cézársaláta
Caesar-saláta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Tegyük a kenyeret egy tepsire, és locsoljuk meg olajjal, sózzuk és borsozzuk.
2. A sütőbe téve süssük ropogósra kb. 5 perc alatt.
3. Süssü...
Görög risonisaláta
Görög risonisaláta
Zöldséges tésztasaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez főzzük a risonit (a rizsformájú tésztát) enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Csöpögtessük le, és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét, ...
Pörkölt hajdina hagymamártásban
Pörkölt hajdina hagymamártásban
Hajdinakása, Hajdinakása | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pirított hajdinához az olajban kissé megfuttatjuk a hajdinát, ezt követően felöntjük a magvakat 2,5 csészényi vízzel.
2. Sózzuk, majd kisebbre vesszük a főzőlángot és lefedve főzzük az ételt még...
Töltött padlizsán
Töltött padlizsán
Zöldséggel töltött padlizsán | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Leszedjük a padlizsán szárát, 0,5 cm mély keresztet vágunk bele mindkét oldalán, majd olajban kissé megsütjük.
2. Egy lábasban az olajon megdinszteljük a hagymát. Ráöntjük az átpasszírozott paradi...
Linguine pestóval, burgonyával és zöldbabbal
Linguine pestóval, burgonyával és zöldbabbal
Linguini bazsalikommártással, Zöldséges linguini | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldbabot forró, sós vízben 3-4 perc alatt roppanósra főzzük. A babot szűrőkanállal kiszedjük, és lecsöpögtetjük.
2. Ugyanabban a vízben 5 percig főzzük a liguinét (szalagtésztát).
3. Hozzáadj...
Ecetes fehérretkes, garnélarákos tésztasaláta
Ecetes fehérretkes, garnélarákos tésztasaláta
Tésztasaláta tenger gyümölcseivel, Zöldséges tésztasaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük meg az üvegtésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint.
2. Csöpögtessük le a megfőtt üvegtésztát, és tegyük egy nagy tálba.
3. Adjuk hozzá a főtt garnélarákot, az ecetes retket, a gyufa...
Édes-savanyú padlizsán
Édes-savanyú padlizsán
Padlizsános ragu | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. A keletkezett nedvességet leöblítjük, a padlizsánt papírtörlővel megszárítjuk.
2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a pa...
Tönkölybúzaleves
Tönkölybúzaleves
Tönkölybúzaleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Ha szárazbabot használunk, áztassuk be egy éjszakára hideg vízbe, majd szűrjük le és öblítsük át.
2. Tegyük a babot hideg vízbe, adjunk hozzá a 2 egész gerezd fokhagymát, a zsályát, a paradicsomot...
Lencsedál
Lencsedál
Dhal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A korábban 3 órára vízbe áztatott, majd lecsöpögtetett lencsét, a kurkumát és 2 kisebb chilipaprikát robotgéppel összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, és egy tálba öntjük.
2. Hozzáadjuk a reszelt...
Hideg uborkakrémleves
Hideg uborkakrémleves
Uborkaleves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat turmixoljuk nagyon selymes állagúra.
2. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább 120 percre, de még jobb, ha egész éjszakára behűtjük. Tálaljuk poharakban.
3. A jégkockákhoz tegyük a gráná...
további találatok...