Zöldséges ételek
Feltételek: zöldséges étel


- téli levesek száraz hüvelyesekkel (185)
- nyári főzelékek (26)
- rakottasok nyári zöldségekkel (66)
- zsenge főzelékek (27)
- finom tavaszi saláták (271)
- tavaszi zöldségköretek (77)
- főszerepben a sütőtök (174)
- főszerepben az újhagyma (167)
- itt a zöldborsó szezonja (267)
8037 találat
Spenótos gnocchi paradicsomszósszal
Paradicsomos gnocchi, Spenótos gnocchi | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá a paradicsomszószt. Kevergessük akacsony láng felett 5 percig. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.
2. A gnocchihoz keverjük össze a ricottát (vagy a a túrót) é...
2. A gnocchihoz keverjük össze a ricottát (vagy a a túrót) é...
Zöldségsaláta joghurtos öntettel
Joghurtos vegyessaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A meghámozott kígyóuborkát hasábokra vágjuk, a szárzellert, az újhagymát és a zöldpaprikát vékonyan felszeleteljük.
2. A retket és a paradicsomot cikkekre vágjuk.
3. A zöldségeket tálba tesszük, ...
2. A retket és a paradicsomot cikkekre vágjuk.
3. A zöldségeket tálba tesszük, ...
Gyümölcssaláta csípős lime-szirupban
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szirup készítéséhez keverjük ki a cukrot a vízzel, a lime héjával és levével egy kis edényben.
2. Forraljuk fel, és alacsony tűz fölött pároljuk 5 percig, majd 10 percig hagyjuk hűlni.
3. Tegyü...
2. Forraljuk fel, és alacsony tűz fölött pároljuk 5 percig, majd 10 percig hagyjuk hűlni.
3. Tegyü...
Spárgás párna
Spárgás lepény | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A felengedett leveles tésztát 4 egyenlő négyzetre vágjuk. A tésztát lisztezett deszkán 12 cm-es oldalú négyzetté nyújtjuk.
2. A közepén késheggyel bejelölünk egy kisebb, 7 cm-es oldalú négyzetet é...
2. A közepén késheggyel bejelölünk egy kisebb, 7 cm-es oldalú négyzetet é...
Paradicsomos pacalleves
Pacalleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Abáljuk le a pacalt: 1 liter sós vízhez tegyünk néhány szem egész borsot, babérlevelet, fokhagymát, hagymát és sót. Melegítsük fel, és ebbe tegyük bele a kisebb darabokra vágott pacalt. Főzzük így ...
Báránysaláta tzatzikivel
Hússaláta bárányhússal | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A báránysaláta készítéséhez melegítsük elő a grillt vagy a barbecue-t. Tegyük a bárányt a grillre, és süssük 3-5 percig mindkét oldalát, hogy közepesen véres legyen.
2. Tegyük a rukkolát és a para...
2. Tegyük a rukkolát és a para...
Padlizsánsaláta
Padlizsánsaláta | 85 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt félbevágjuk, besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. A keletkezett nedvességet leöblítjük, a padlizsánt papírtörlővel megszárítjuk.
2. A padlizsánt a vágott felével lefelé sütőlemezre tess...
2. A padlizsánt a vágott felével lefelé sütőlemezre tess...
Medvehagyma-leves
Medvehagymaleves | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát és a szétnyomott fokhagyma-gerezdeket felöntjük a kész húslevessel és 4 deci tejszínnel.
2. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a megmosott és felcsíkozott medvehagymát.
3. Sóval, borssal í...
2. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a megmosott és felcsíkozott medvehagymát.
3. Sóval, borssal í...
Thai sült tészta
Pirított csirkehúsos tészta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat nagy lángon egy wokban vagy egy nagy lábasban (nagyon forró legyen).
2. Kis adagokban süssük benne a tésztát 1-2 percig vagy amíg halvány aranysárgára sül, és felhólyagos...
2. Kis adagokban süssük benne a tésztát 1-2 percig vagy amíg halvány aranysárgára sül, és felhólyagos...
Spagetti töltött kaliforniai paprikával
Töltött paprika húsos töltelékkel | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Pároljuk a kaliforniai paprikát enyhén sós, forrásban lévő vízben 5 percig. Csöpögtessük le, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk le a tetejét és magozzuk ki.
2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Kev...
2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Kev...
Kedvenc cézársaláta
Caesar-saláta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Tegyük a kenyeret egy tepsire, és locsoljuk meg olajjal, sózzuk és borsozzuk.
2. A sütőbe téve süssük ropogósra kb. 5 perc alatt.
3. Süssü...
2. A sütőbe téve süssük ropogósra kb. 5 perc alatt.
3. Süssü...
Görög risonisaláta
Zöldséges tésztasaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez főzzük a risonit (a rizsformájú tésztát) enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Csöpögtessük le, és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét, ...
Pörkölt hajdina hagymamártásban
Hajdinakása, Hajdinakása | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pirított hajdinához az olajban kissé megfuttatjuk a hajdinát, ezt követően felöntjük a magvakat 2,5 csészényi vízzel.
2. Sózzuk, majd kisebbre vesszük a főzőlángot és lefedve főzzük az ételt még...
2. Sózzuk, majd kisebbre vesszük a főzőlángot és lefedve főzzük az ételt még...
Töltött padlizsán
Zöldséggel töltött padlizsán | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Leszedjük a padlizsán szárát, 0,5 cm mély keresztet vágunk bele mindkét oldalán, majd olajban kissé megsütjük.
2. Egy lábasban az olajon megdinszteljük a hagymát. Ráöntjük az átpasszírozott paradi...
2. Egy lábasban az olajon megdinszteljük a hagymát. Ráöntjük az átpasszírozott paradi...
Linguine pestóval, burgonyával és zöldbabbal
Linguini bazsalikommártással, Zöldséges linguini | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldbabot forró, sós vízben 3-4 perc alatt roppanósra főzzük. A babot szűrőkanállal kiszedjük, és lecsöpögtetjük.
2. Ugyanabban a vízben 5 percig főzzük a liguinét (szalagtésztát).
3. Hozzáadj...
2. Ugyanabban a vízben 5 percig főzzük a liguinét (szalagtésztát).
3. Hozzáadj...
Ecetes fehérretkes, garnélarákos tésztasaláta
Tésztasaláta tenger gyümölcseivel, Zöldséges tésztasaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük meg az üvegtésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint.
2. Csöpögtessük le a megfőtt üvegtésztát, és tegyük egy nagy tálba.
3. Adjuk hozzá a főtt garnélarákot, az ecetes retket, a gyufa...
2. Csöpögtessük le a megfőtt üvegtésztát, és tegyük egy nagy tálba.
3. Adjuk hozzá a főtt garnélarákot, az ecetes retket, a gyufa...
Édes-savanyú padlizsán
Padlizsános ragu | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. A keletkezett nedvességet leöblítjük, a padlizsánt papírtörlővel megszárítjuk.
2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a pa...
2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a pa...
Tönkölybúzaleves
Tönkölybúzaleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Ha szárazbabot használunk, áztassuk be egy éjszakára hideg vízbe, majd szűrjük le és öblítsük át.
2. Tegyük a babot hideg vízbe, adjunk hozzá a 2 egész gerezd fokhagymát, a zsályát, a paradicsomot...
2. Tegyük a babot hideg vízbe, adjunk hozzá a 2 egész gerezd fokhagymát, a zsályát, a paradicsomot...
Hideg uborkakrémleves
Uborkaleves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat turmixoljuk nagyon selymes állagúra.
2. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább 120 percre, de még jobb, ha egész éjszakára behűtjük. Tálaljuk poharakban.
3. A jégkockákhoz tegyük a gráná...
2. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább 120 percre, de még jobb, ha egész éjszakára behűtjük. Tálaljuk poharakban.
3. A jégkockákhoz tegyük a gráná...