Zöldséges ételek

Feltételek: zöldséges étel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
külföldi tájak
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

7890 találat

Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgarépa krémleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk a sonkahagymát és a gyömbért az olívaolaj és 1 evőkanál víz keverékén körülbelül 5 percig; ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
2. Adjuk hozzá a sárgarépát, a sárgaborsót, a cs...
Nyúl ischiai módra
Nyúl ischiai módra
Nyúlragu, Borban párolt nyúl | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a nyúlhúst kisebb darabokra (lehetőleg 8 egyenlő nagyságúra), és öblítsük le őket víz és ecet egyenlő arányú keverékével.
2. Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsunk kevés olívaolaj...
Szélesmetélt sültparadicsom-szósszal
Szélesmetélt sültparadicsom-szósszal
Paradicsomos tagliatelle | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt 6-os fokozaton). Vágjuk félbe a paradicsomokat, és kanállal szedjük ki a magját.
2. Tegyük a paradicsomokat vágott felületükkel lefelé egy sütőlapra. S...
Csípős sertéshúsos tekercs
Csípős sertéshúsos tekercs
Sertéshúsos tortilla | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forgassuk össze egy tálban a paprikát az olajjal, és egy közepesnél nagyobb lángon felforrósított, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk 3-4 percig, amíg puhulni kezd.
2. Adjuk hozzá a kukoricát (ha ...
Meleg rozmaringos paprikasaláta
Meleg rozmaringos paprikasaláta
Paprikasaláta, Párolt paprika | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepes tűz fölött, dobjuk bele a rozmaringot, és süssük benne puhára a hagymát 3 perc alatt.
2. Adjuk hozzá a fokhagymát is, majd ebben a rozmaring...
Csípős tésztaleves
Csípős tésztaleves
Tésztaleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A chilit kimagozzuk és nagyon apróra vágjuk.
2. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és megpirítjuk benne a darált húst a vöröshagymáv...
Hagymás-szalonnás lóbab
Hagymás-szalonnás lóbab
Lóbabos egytál | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot hüvelyezzük ki, és folyó vízben mossuk meg.
2. A felaprított hagymát és a felkockázott (lehetőleg) olasz tokaszalonnát olívaolajon pirítsuk meg. A legjobb ha ezt cserépedényben tesszük.
...
Csípős, thai tésztával töltött tekercs
Csípős, thai tésztával töltött tekercs
Gyümölcsös tortilla, Tésztával töltött tortilla | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a tésztát egy nagy tálba, és öntsünk rá annyi forró - de nem forrásban lévő - vizet, amennyi ellepi. A csomagolásán levő utasítás szerint hagyjuk ázni, aztán szűrjük le.
2. Keverjük össze ...
Polenta póréhagymás szósszal
Polenta póréhagymás szósszal
Hagymás polenta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forraljuk fel a vizet egy kis tengeri sóval. Fokozatosan szórjuk bele a kukoricalisztet, majd kevergessük folyamatosan egy fakanállal, hogy ne csomósodjon össze. Főzzük alacsony lángon, és keverges...
Édes-savanyú tészta
Édes-savanyú tészta
Sütőtökös penne | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tököt félbevágjuk, eltávolítjuk a magjait és a fás részeket, meghámozzuk, végül közepes méretű kockákra vágjuk.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. Nagy lábas...
Zöld tál
Zöld tál
Spenótos-borsós egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöld felesborsót 120 percre hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük.
2. Közben a megtisztított friss parajleveleket megmossuk és külön víz hozzáadása nélkül, nagy lábosban 3-4 percig főzzük. a kele...
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Folyó víz alatt alaposan tisztítsuk meg a spárgát, a fehér részét pedig távolítsuk el. A spárgacsúcsokat vágjuk le, és tegyük félre, a szárakat pedig szeleteljük fel kb. 1 cm-es darabokra.
2. Tegy...
Párolt zöldségek vermuttal
Párolt zöldségek vermuttal
Párolt vegyes zöldség | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit és az édesköménygumót felszeteljük, a sárgarépát hasábokra, a paprikát kockákra vágjuk, a hagymát félbevágjuk. A zöldségeket összekeverjük.
2. Sütőpapírból ...
Rigatoni padlizsánnal és kecskesajttal
Rigatoni padlizsánnal és kecskesajttal
Padlizsános rigatoni | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és nagy kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk.
2. Nagy fazékban felforralunk kb. 4 liter sós vizet, és a csomagoláson láthat...
Almás kelkáposztaleves dióval
Almás kelkáposztaleves dióval
Vegyes zöldségkrémleves, Kelkáposzta krémleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy száraz, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk meg a diódarabokat 2-3 perc alatt. Közben rázogassuk a serpenyőt, nehogy odakapjon.
2. Tegyük a hagymát, a durvára reszelt sárgarépát, az apróra vágo...
Spenótos burgonya
Spenótos burgonya
Ragu vegyes zöldségből | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymagerezdet.
2. Hozzáadjuk az őrölt chilit, a római köményt és az őrölt koriandert. Néhány másodpercig egy...
Petrezselymes rakott hús
Petrezselymes rakott hús
Kocsonya vegyes húsból | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Előző este a sózott sertéshúst hideg vízbe áztatjuk. Másnap ugyanabban a vízben felforraljuk, majd a vizet kiöntjük, a húst a hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
2. Egy elég magas lábasba t...
Parajos húsgombóc
Parajos húsgombóc
Fasírt vegyes húsból | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A parajt megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
2. A májat, a tarját és a sós baconszalonnát ledaráljuk, hozzákev...
Gyömbéres sárgarépa-saláta
Gyömbéres sárgarépa-saláta
Mazsolás sárgarépasaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük össze a reszelt sárgarépát és a mazsolát egy tálban.
2. Az öntethez öntsük az olajat, az ecetet, a bort és a reszelt gyömbért egy csavaros fedelű befőttesüvegbe.
3. Rázzuk össze alaposan...
Spenótos gombócok
Spenótos gombócok
Spenótos gombóc | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy edényben az olívaolajon pirítsuk meg a finomra aprított hagymát és a kb. 1 cm-es kockákra vágott zsemlét.
2. A spenótot tisztítsuk meg, és forrásban lévő sós vízben főzzük 2-3 percig. Ezután s...
további találatok...