Zöldséges ételek

Feltételek: zöldséges étel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
külföldi tájak
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

7946 találat

Csirkegolyók paprikával és olajbogyóval
Csirkegolyók paprikával és olajbogyóval
Húsgombóc vegyes zöldségekkel | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk vékony szeletekre a padlizsánt, hintsük meg sóval, tegyük a szeleteket egy szűrőbe, és hagyjuk 20 percig állni. Végül vágjuk a szeleteket kockára.
2. Melegítsük meg az olaj felét közepes lá...
Grillezett creme brulée
Grillezett creme brulée
Créme brulée | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A krém előkészítéséhez hosszában vágjuk ketté a vaníliarudat. Tegyük vastagfalú lábasba a tejszínt. A félbevágott vaníliát, a fahéjdarabot és szétnyitott, magjaitól megtisztított paprikákat adjuk a...
Zöld-sárga tál
Zöld-sárga tál
Párolt karfiol | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karfiolt rózsáira szedjük.
2. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk és beletesszük a mustármagot. Addig pirítjuk, amíg pattogzani nem kezd.
3. Hozzáadjuk a többi fűszert, a zúzott fokh...
Udontészta káposztával
Udontészta káposztával
Pirított tészta rákkal, zöldséggel | 30 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A káposztát megmossuk, megszárítjuk, a torzsát kivágjuk, a leveleket nagyobb darabokra vágjuk.
2. A csomagoláson lévő útmutató szerint k...
Pulykagombócleves zöldborsóval
Pulykagombócleves zöldborsóval
Húsgombócleves, Húsgombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a quinoát szitába, és mossuk át folyó, hideg vízzel. Tegyük kisebb nyeles lábosba, öntsük fel 1,4 dl vízzel, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, forraljuk fel, és főzzük lefedve, 10-12 percig. H...
Avokádós töltött paradicsom
Avokádós töltött paradicsom
Avokádóval töltött paradicsom | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomok csúcsi részét óvatosan levágjuk, félretesszük.
2. Belsejüket kikaparjuk és egy edényben feltesszük melegíteni.
3. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, az átpréselt fokhagymát,...
Mángoldos-ricottás tortelli
Mángoldos-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini, Zöldséges tortellini | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet halmozzuk a gyúródeszkára, csináljunk a közepébe mélyedést. Tegyük bele a tojásokat és a sót, majd dolgozzuk össze sima tésztává. Letakarva hagyjuk kelni 20 percig.
2. Egy fazékban forra...
Pikáns garnélarák
Pikáns garnélarák
Sült garnéla | 30 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat a chiliporral. Beleforgatjuk a kibelezett rákokat, és időnként megkeverve 15 percig pácoljuk.
2. Lecsöpögtetjük a rákot. A tálban lévő olaj felét felforrósí...
Zöldbab citromos mártásban
Zöldbab citromos mártásban
Zöldbab mártásban | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kétféle babot sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk.
2. Közben a vajat serpenyőben megolvasztjuk. Meghintjük liszttel és 1 percig kevergetve pirítjuk.
...
Borsós-kolbászos penne
Borsós-kolbászos penne
Zöldborsós penne, Kolbászos penne | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a hagymát puhára 5 perc alatt.
2. Keverjük hozzá a paradicsomszószt és a (lehetőleg olasz) kolbászt. Öntsük fel a zsíros te...
Articsóka római módra
Articsóka római módra
Töltött articsóka | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mentát megmossuk, szárazra rázzuk, a leveleit lecsipkedjük, és finomra aprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és összekeverjük a mentával.
2. A citromot kifacsarjuk és a citromleve...
Borjúmáj velencei módra
Borjúmáj velencei módra
Borjúmáj ragu | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát megtisztítjuk. A borjúmájat megmossuk, és szárazra töröljük. A petrezselyemzöldet megmossuk, és szárazra töröljük. A borjúmájat vékony szeletekre vágjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk....
Hideg paradicsomkonszomé
Hideg paradicsomkonszomé
Zöldségkonszomé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konszoméhoz tegyük a paradicsomot, az uborkát, a bazsalikomot, a tormát, a fokhagymát, a sherryecetet, a citromlét és -héjat, a sót és a borsot turmix- vagy robotgépbe, és turmixoljuk össze. Ha s...
Narancssárga tészta mákmártásban
Narancssárga tészta mákmártásban
Zöldséges metélttészta, Metélttészta mákmártással | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sárgarépát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és kb. 15 perc alatt puhára főzzük annyi vízben, amennyi ellepi.
2. Utána leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a felét pürésítjük. A megmaradt darab...
Cukkinis-sajtos rétes
Cukkinis-sajtos rétes
Zöldséges rétes | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott, lereszelt cukkinit és az apróra vágott hagymát addig pároljuk, míg teljesen elfő a levük.
2. Hozzáadjuk a villával szétnyomott feta sajtot, a lereszelt juhsajtot, az előre felvert toj...
Thai marhahússaláta
Thai marhahússaláta
Marhahússaláta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsunk fel egy serpenyőt közepesen magas tűzön. Sózzuk és borsozzuk meg a hátszínszeleteket, és grillezzük meg őket (5-8 perc alatt közepesen véres lesz).
2. Szedjük ki a serpenyőből, és hag...
Burgonyás szalonnaleves
Burgonyás szalonnaleves
Szalonnaleves | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a szalonnát egy nagy lábasba, és közepes lángon 5 percig süssük vagy amíg aranysárgára sül. Szedjük ki a töpörtyűt, és papírtörlőn itassuk le.
2. Olvasszuk meg a vajat egy edényben, és a ha...
Paradicsomleves
Paradicsomleves
Paradicsomleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott paradicsomok magját, héját eltávolítjuk, majd áttörjük.
2. A tészta kivételével az összes többi hozzávalóval együtt az áttört paradicsomot lassú tűzön kb. 30 percig főzzük.
3. Hozzáad...
Kacsaleves wokban
Kacsaleves wokban
Kacsaleves | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük elő a húst: vágjuk csíkokra a kacsafilét.
2. Tisztítsuk meg a fokhagymát és a mogyoróhagymát, vágjuk apróra. Mossuk meg a sárgarépát, vágjuk vékony, hosszúkás darabokra.
3. Forrázzuk le...
Radicchiotekercsek
Radicchiotekercsek
Töltött salátalevél | 30 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Válogassuk ki a leghosszabb és legépebb, megtisztított radicchioleveleket.
2. A kisebb salátaleveleket, petrezselymet, sajtokat, ricottát vagy túrót és a tejet turmixoljuk össze, majd ízesítsük s...
további találatok...