Zöldséges ételek

Feltételek: zöldséges étel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
külföldi tájak
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

7707 találat

Teapuncs uborkával
Teapuncs uborkával
Teapuncs, Hideg puncs | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hámozzuk meg az uborkát, vágjuk hosszában ketté és távolítsuk el a magvakat.
2. Daraboljuk kis kockákra és tegyük egy puncsostálba.
3. Adjuk hozzá a vörösbort, a brandyt, a lehűtött teát és a ger...
Csípős tésztaleves gombával és káposztával
Csípős tésztaleves gombával és káposztával
Tésztaleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Eltávolítjuk a káposzta külső leveleit, a fejet félbevágjuk, a torzsát kidobjuk, aztán a fél káposztafejeket csíkokra vágjuk.
2. A fokhagymát megtisztítjuk és csipetnyi sóval összezúzzuk. Összeke...
Bundás padlizsán
Bundás padlizsán
Zöldségfasírt | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A padlizsánt hosszában félbevágjuk és sütőlemezen 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A húsát kanállal kikaparjuk, tálba tesszük és v...
Csőben sült karfiol
Csőben sült karfiol
Csőben sült karfiol | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük, pároljuk vagy mikrohullámú sütőben puhítsuk a karfiolt. Szűrjük le, tegyük félre.
2. Öntsük a tejet egy lábosba, és közepes hőmérsékleten csaknem forrásig melegítsük fel. Húzzuk félre a tű...
Tengerparti saláta
Tengerparti saláta
Ráksaláta | 30 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A salátát mossuk meg, csepegtessük le és vágjuk apró darabokra.
2. Hámozzuk meg és magozzuk ki az avokádót, majd kockázzuk fel. Tegyük ugyanezt a mangóval és a paprikával is.
3. Készítsük el a vi...
Firenzei osztrigasaláta
Firenzei osztrigasaláta
Tenger gyümölcsei saláta, Osztrigasaláta | 25 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az osztrigákat nyissuk szét, a húsukat vegyük ki, a levüket tegyük félre.
2. Tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk finomra a száras spenótot.
3. Főzzük lassú tűzön, 2-3 percen át az osztrigákat sa...
Húsgolyós tekercs baba ganoush-sal
Húsgolyós tekercs baba ganoush-sal
Marhahúsos tortilla | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A baba ganoush elkészítéséhez melegítsük elő a villanysütőt 220 fokra vagy a gázsütőt 6-os fokozaton. A padlizsánt süssük puhára körülbelül 45 perc alatt. Hagyjuk hűlni.
2. Húzzuk le a padlizsán m...
Kéksajtos burgonyasaláta
Kéksajtos burgonyasaláta
Hagymás burgonyasaláta, Zelleres burgonyasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük az újhagymát, a zellert, a petrezselymet, a majonézt, a tejfölt, a citrom levét, a sót és a borsot egy tálba, és keverjük jól össze. Keverjük bele a kéksajtot is, és letakarva hagyjuk állni ...
Görög karfiolsaláta
Görög karfiolsaláta
Karfiolsaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a karfiolt lobogó, sós vízben, kb. 15 percig. Vigyázzunk, ne legyen túl puha! Ha kész, csepegtessük le, és hagyjuk kicsit kihűlni.
2. Szedjük a karfiolt rózsáira, és tegyük egy edénybe.
3....
Gyömbéres-mazsolás sárgarépa
Gyömbéres-mazsolás sárgarépa
Párolt sárgarépa | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hámozzuk meg a sárgarépát és a gyömbért.
2. Robotgépben aprítsuk fel (ne reszeljük) őket, hogy állaguk morzsaszerű legyen.
3. A répás keveréket a vajjal és a mazsolával együtt lassú tűzön, lefed...
Édeskáposztás rizs
Édeskáposztás rizs
Rakott édeskáposzta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Miközben a rizs fő, készítsük elő a zöldségeket: a megmosott káposztát vágjuk vékony csíkokra, a hagymát vékony szeletekre.
2. Tegyük a hagymát kevés olajon egy serpenyőbe és pároljuk néhány perci...
Csípős fusilli mángolddal és fenyőmagokkal
Csípős fusilli mángolddal és fenyőmagokkal
Zöldséges orsótészta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a mángoldot enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 percig. Szűrjük le és tegyük egy hideg vizes tálba. Csöpögtessük le ismét, majd facsarjuk ki.
2. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben köze...
Paradicsomos rántotta
Paradicsomos rántotta
Paradicsomos rántotta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Meghámozzuk a paradicsomot, apró darabokra vágjuk, magvait eltávolítjuk.
2. Serpenyőben addig főzzük, míg a leve teljesen elpárolog.
3. Egy másik serpenyőben felmelegítjük az olajat és beleöntj...
Tzatziki
Tzatziki
Tzatziki | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A joghurtnak kicsit keményebbnek kell lennie, tehát le kell csöpögtetnünk. Erre jó megoldás a kávéfilter, belekanalazzuk a joghurtot, és lecsöpögtetjük.
2. Meghámozzuk az uborkát, és durván leresz...
Burgonyás ravioli pestóval
Burgonyás ravioli pestóval
Ravioli pesztóval | 105 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztet tálba szórjuk, a közepébe kis mélyedést készítünk. Beleöntjük a a vízzel felvert tojást és tojássárgáját. Sózzuk, és 15-20 perc alatt rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva 20 percig pihente...
Articsókás tészta kecskesajttal
Articsókás tészta kecskesajttal
Articsókás penne | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben magas tűz fölött. Süssük benne hirtelen a fokhagymát aranyszínűre 1 perc alatt. Adjuk hozzá az articsókát és süssük barnára 5 perc alatt.
2. Vegy...
Padlizsánkrokett
Padlizsánkrokett
Padlizsánkrokett | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A padlizsánt mossuk meg és vágjuk félbe, majd tegyük egy edénybe annyi vízzel, amennyi ellepi.
2. Forraljuk fel, főzzük, kb. 45 percig, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
3. Készítsük elő a zsem...
Gyermekláncfű-saláta
Gyermekláncfű-saláta
Pitypangsaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg és csepegtessük le a gyermekláncfüvet.
2. Az oldalast vágjuk kockákra, főzzük keményre a tojásokat, tisztítsuk meg és vágjuk négybe.
3. Készítsük el a vinaigrette-öntetet mustárral, 5...
Spenótos-tésztás-paradicsomos pástétom
Spenótos-tésztás-paradicsomos pástétom
Zöldséges tésztapástétom | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, és lefedve kb. 7 percig pároljuk.
2. A kecskesajtot nagyobb kockákra vágjuk, rá...
Zöldségfelfújt
Zöldségfelfújt
Sajtos rakott vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hámozott tököt centiméteres kockákra vagy vékony szeletkékre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre gyaluljuk. Az újhagymát megmossuk, a fonnyadt részeket és a gyökérszálakat levág...
további találatok...