Zöldséges ételek

Feltételek: zöldséges étel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
külföldi tájak
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

7877 találat

Almás kelkáposztaleves dióval
Almás kelkáposztaleves dióval
Vegyes zöldségkrémleves, Kelkáposzta krémleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy száraz, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk meg a diódarabokat 2-3 perc alatt. Közben rázogassuk a serpenyőt, nehogy odakapjon.
2. Tegyük a hagymát, a durvára reszelt sárgarépát, az apróra vágo...
Édes-savanyú tészta
Édes-savanyú tészta
Sütőtökös penne | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tököt félbevágjuk, eltávolítjuk a magjait és a fás részeket, meghámozzuk, végül közepes méretű kockákra vágjuk.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. Nagy lábas...
Zöldborsós gombaleves nyers marhabélszínnel
Zöldborsós gombaleves nyers marhabélszínnel
Gombaleves | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük el az alaplét: a hozzávalókat tegyük levesesfazékba, és öntsük fel 2 liter vízzel. Forraljuk fel, majd kis lángon gyöngyöztessük kb. 60 percig.
2. A vége felé keverjük hozzá a misokrémet...
Csípős, thai tésztával töltött tekercs
Csípős, thai tésztával töltött tekercs
Gyümölcsös tortilla, Tésztával töltött tortilla | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a tésztát egy nagy tálba, és öntsünk rá annyi forró - de nem forrásban lévő - vizet, amennyi ellepi. A csomagolásán levő utasítás szerint hagyjuk ázni, aztán szűrjük le.
2. Keverjük össze ...
Polenta póréhagymás szósszal
Polenta póréhagymás szósszal
Hagymás polenta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forraljuk fel a vizet egy kis tengeri sóval. Fokozatosan szórjuk bele a kukoricalisztet, majd kevergessük folyamatosan egy fakanállal, hogy ne csomósodjon össze. Főzzük alacsony lángon, és keverges...
Párolt zöldségek vermuttal
Párolt zöldségek vermuttal
Párolt vegyes zöldség | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit és az édesköménygumót felszeteljük, a sárgarépát hasábokra, a paprikát kockákra vágjuk, a hagymát félbevágjuk. A zöldségeket összekeverjük.
2. Sütőpapírból ...
Zöld tál
Zöld tál
Spenótos-borsós egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöld felesborsót 120 percre hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük.
2. Közben a megtisztított friss parajleveleket megmossuk és külön víz hozzáadása nélkül, nagy lábosban 3-4 percig főzzük. a kele...
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Folyó víz alatt alaposan tisztítsuk meg a spárgát, a fehér részét pedig távolítsuk el. A spárgacsúcsokat vágjuk le, és tegyük félre, a szárakat pedig szeleteljük fel kb. 1 cm-es darabokra.
2. Tegy...
Fűszeres rizs paradicsommal
Fűszeres rizs paradicsommal
Zöldséges rizs | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb lábasban. Pároljuk benne puhára a vöröshagymát, a paprikát és chilit.
2. Adjuk hozzá a kétféle rizst, keverjük össze alaposan, és kevergetve pirítsuk 3-4 perc...
Indiai mártás
Indiai mártás
Gyümölcsös paradicsommártás | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A finomra vágott hagymát az olvasztott vajon megfonnyasztjuk.
2. Hozzáadjuk a lisztet és a curryt, majd jól összekeverjük.
3. Beledobjuk a meghámozott, kimagozott, összezúzott paradicsomot, föle...
Rigatoni padlizsánnal és kecskesajttal
Rigatoni padlizsánnal és kecskesajttal
Padlizsános rigatoni | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és nagy kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk.
2. Nagy fazékban felforralunk kb. 4 liter sós vizet, és a csomagoláson láthat...
Sonkás burgonyalepény
Sonkás burgonyalepény
Burgonyás lepény | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a burgonyát hideg, sós vízbe, és nagy lángon forraljuk fel. Ha puhára főtt, szűrjük le, hámozzuk meg még forrón, és azonnal törjük össze burgonyanyomóval.
2. Keverjük bele a felkockázott so...
Penne paradicsomos-tejszínes szósszal
Penne paradicsomos-tejszínes szósszal
Tejszínes penne, Szalonnás penne, Paradicsomos penne | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A baconszeleteket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehámozzuk, a magokat kiskanállal kikaparjuk, majd apró kockákra daraboljuk.
2. Az olívaolajat egy serpenyőb...
Rozsdás mártás
Rozsdás mártás
Halmártás, Burgonyás mártás | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Ha burgonyát használunk hozzá, akkor héjával együtt megfőzzük, lehéjazzuk, pépesítjük, ha halat, akkor villával jól összetörjük.
2. Mozsárban alaposan összedolgozzuk a tojássárgájával, a sáfránnya...
Parajos húsgombóc
Parajos húsgombóc
Fasírt vegyes húsból | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A parajt megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
2. A májat, a tarját és a sós baconszalonnát ledaráljuk, hozzákev...
Currys sütőtökkrémleves
Currys sütőtökkrémleves
Sütőtökleves | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk meg az olajat egy lábasban. Pároljuk benne puhára a korianderrel, a köménnyel és a chiliporral megszórt vöröshagymát.
2. Vágjuk a sütőtököt kockákra, és tegyük a párolt hagymához a hú...
Gyömbéres sárgarépa-saláta
Gyömbéres sárgarépa-saláta
Mazsolás sárgarépasaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük össze a reszelt sárgarépát és a mazsolát egy tálban.
2. Az öntethez öntsük az olajat, az ecetet, a bort és a reszelt gyömbért egy csavaros fedelű befőttesüvegbe.
3. Rázzuk össze alaposan...
Spenótos burgonya
Spenótos burgonya
Ragu vegyes zöldségből | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymagerezdet.
2. Hozzáadjuk az őrölt chilit, a római köményt és az őrölt koriandert. Néhány másodpercig egy...
Lágyra párolt póréhagyma
Lágyra párolt póréhagyma
Párolt póréhagyma | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le a póréhagyma sötétzöld részét. Vágjuk le a gyökér felőli részét is, majd hosszában hasítsuk ketté. Szedjük le a külső leveleket, majd hideg vízben alaposan mossuk meg, hogy a rátapadt föl...
Petrezselymes rakott hús
Petrezselymes rakott hús
Kocsonya vegyes húsból | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Előző este a sózott sertéshúst hideg vízbe áztatjuk. Másnap ugyanabban a vízben felforraljuk, majd a vizet kiöntjük, a húst a hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
2. Egy elég magas lábasba t...
további találatok...