Zöldséges ételek

Feltételek: zöldséges étel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
külföldi tájak
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

7792 találat

Sült csülök meleg káposztasalátával
Sült csülök meleg káposztasalátával
Sült csülök | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy megfelelő nagyságú sütőformába annyi vizet (kb. 2 ujjnyit) teszünk, hogy a csülkök szép oldalán a bőrt jól befedje. A vizet megsózzuk és fölforraljuk.
2. A csü...
Sárgarépás rizs dióval
Sárgarépás rizs dióval
Zöldséges rizs | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük fel főni a rizst, eközben tisztítsuk meg a sárgarépát és szeleteljük fel apró csíkokra.
2. Az így előkészített répát nagy lángon futtassuk meg az olajon, majd takarjuk le egy fedővel, és ki...
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Lencsés egytál | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lencsét egy magas falú serpenyőbe szórjuk. Forró vízzel felöntjük, és alacsony hőmérsékleten 30 percig főzzük.
2. A rizst, sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük.
3. A szószhoz a hagymát...
Osztrák krumplis batyu
Osztrák krumplis batyu
Burgonyás-túrós batyu | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük, majd hagyjuk kihűlni.
2. A turbolyát, a mentát, a petrezselymet és a metélőhagymát megtisztítjuk, megmossuk, megszárítju...
Tésztasaláta paradicsommal és kenyérkockával
Tésztasaláta paradicsommal és kenyérkockával
Zöldséges tésztasaláta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a paradicsomot, a fokhagymát, a majoránnát, a leöblített és lecsöpögtetett kapribogyót, a szardellát és az oregánót egy nagy salátástálba. Ízesítsük sóval, borssal, és keverjük jól össze.
2...
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Gyümölcsös-zöldséges saláta, Citromos sárgarépasaláta, Mogyorós sárgarépasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított sárgarépát reszeljük le, tegyük egy salátástálba, öntsük rá a joghurtot és a citrom levét.
2. A héjától és magjaitól megtisztított grapefruitszeleteket is vágjuk kis darabokra, maj...
Köményes kenyér
Köményes kenyér
Köményes sütemény | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 20-25 cm-es hosszúkás, mély sütőformát.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a tojást, mindig alaposan elkeverjük. A lisztet és a...
Paradicsomos, parmezános padlizsán
Paradicsomos, parmezános padlizsán
Paradicsomos párolt padlizsán | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Ehhez a recepthez kisebb padlizsánokat válasszunk. Hosszában vékonyan szeleteljük fel őket, és bőséges mennyiségű forró vízben főzzük 5 percig. Csepegtessük le, és tegyük tiszta konyharuhára, egy m...
Ricottás-szalámis-rukkolás panini
Ricottás-szalámis-rukkolás panini
Sajtos melegszendvics, Szalámis melegszendvics, Rukkolás melegszendvics | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a kontaktgrillt vagy a szendvicssütőt közepesnél magasabb fokozaton.
2. A focacciákat vagy a pitákat vágjuk félbe. Az alsó felükre kenjünk tapenade-ot és ricottát. Tegyünk rá szal...
Articsóka konstantinápolyi módra
Articsóka konstantinápolyi módra
Párolt vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsóka felső kétharmadát és a szárát levágjuk. A kemény külső leveleket eltávolítjuk, és a szálait kihúzogatjuk.
2. Üvegtálba tesszük, 2 evőkanál citromlével megöntözzük, és vízzel leöntjük...
Kínai marhahús hüvelyes borsóval
Kínai marhahús hüvelyes borsóval
Zöldborsós marharagu | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsunk fel 2 teáskanál olajat egy serpenyőben, vagy egy wokban, s állandó keverés mellett süssük meg benne a nyolcba vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért.
2. Adjuk ...
Póréhagyma zellerrel
Póréhagyma zellerrel
Póréhagymás-zelleres egytál | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fele olajban megdinszteljük a megmosott, lecsorgatott és feldarabolt póréhagymát és a zellert.
2. Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát (sárgarépa helyett paradicsomot is tehetünk bele) és 1 po...
Articsóka velencei módra
Articsóka velencei módra
Párolt articsóka | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsókaszíveket citromlébe áztatjuk, hogy ne színeződjenek el.
2. A megtisztított fokhagymát összenyomjuk, a petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
3. Mélyebb serpenyőben, a felforrósított...
Sült cukkinivirágok
Sült cukkinivirágok
Rántott cukkinivirág | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojássárgáját az ásványvízzel, a borral, 1 evőkanál olajjal, a sóval és a borssal felverjük, és apránként beleöntjük a lisztet. A masszát kb. 20 percig pihenni hagyjuk.
2. A pihentetési idő lete...
Paprika-paradicsom egytál
Paprika-paradicsom egytál
Olasz lecsó | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paprikákat megmossuk, magházaikat eltávolítjuk, húsukat csíkokra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, húsát felaprítjuk.
2. Az olajat mélyebb edényben felhevítjük, a hagymát és a fokhagymát üveg...
Póréhagyma olajban
Póréhagyma olajban
Párolt póréhagyma | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A póréhagyma zöldjét levágjuk, a fehér részét alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kb. 5 cm-es darabokra aprítjuk.
2. A vöröshagymát meghámozzuk, felvágjuk, és nagyobb serpenyőben felforrósíto...
Grillezett szardínia paprikával
Grillezett szardínia paprikával
Grillezett szardínia | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szardíniát (melyből lehetőleg közepes és nagyobb méretűeket válasszunk) lepikkelyezzük, de nem kell kibelezni. Sós vízben megmossuk, és bedörzsöljük a tengeri sóval. Jó két óra hosszat állni hag...
Hagyma fehérborban
Hagyma fehérborban
Párolt hagyma | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy sütőedényben a vajat felolvasztjuk, az olajat beleöntjük.
2. A hagymát meghámozzuk, és a fejeket egymás mellé beleültetjük.
3. A fehérborral felöntjük, és az...
Borjúmáj velencei módra
Borjúmáj velencei módra
Sült borjúmáj | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, és serpenyőben, felhevített olajon üvegesre pároljuk.
2. A bort ráöntjük, és tovább pároljuk, míg a bor elpárolog, kb. 20 percig. A hagymát kivesszük és félre...
Tintahal nápolyi módra
Tintahal nápolyi módra
Borral párolt tintahal | 95 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tintahalat előkészítjük (csápjait, szemét, kemény rágószervét leválasztjuk, és a tintástasakot óvatosan eltávolítjuk), megmossuk és felkarikázzuk.
2. A mazsolát beáztatjuk 3 evőkanál borba. A ha...
további találatok...