Zöldségek háromnyelvű szótára

magyar, angol, német

Zöldségek háromnyelvű szótára

Magyar

Angol

Német

Articsóka

Artichoke

Artischoke

Bimbóskel

Brussels sprouts

Rosenkohl

Brokkoli

Broccoli

Brokkoli

Cékla

Beetroot

Rote rübe

Cikória

Chicory witloof

Zichoriensalat

Csemegekukorica

Sweet corn

Zuckermais

Cukkini

Squash, Vegetable marrow

Kürbis, Zucchini

Cukorborsó

Sugar pea

Zuckererbse

Endívia

Endive

Winterendivien

Étkezési paprika

Sweet pepper

Paprika

Fejeskáposzta

Cabbage

Weisskohl

Fejessaláta

Lettuce

Kopfsalat

Feketegyökér

Black salsify, Scorzonera

Schwarzwurzel

Fokhagyma

Garlic

Knoblauch

Fűszerpaprika

Red pepper, Chilli

Gewürzpaprika

Görögdinnye

Watermelon

Wassermelone

Gumós (édes) kömény

Fennel

Fenchel

Gumószeller

Celeriac

Knollensellerie

Halványító zeller

Celeriac, celery

Snittselleri

Hónaposretek

Radish

Radies, Radieschen

Karalábé

Kohlrabi

Kohlrabi

Karfiol

Cauliflower

Blumenkohl

Kelkáposzta

Savoy cabbage

Wirsing

Kígyóuborka

Slicing cucumber

Gurken

Kínaikel

Chinese cabbage

China kohl

Konzervuborka

Pickling cucumber

Gurken

Leveles kel

Kale, Curly kale

Grünkohl

Lóbab

Broad/fava/horse bean

Puffbohnen, Ackerbohnen

Mángold

Swiss chard, Leaf beet

Mangold

Metélőhagyma, snidling

Chive

Schnittlauch

Okra, Bámia

Okra

Okra

Paradicsom

Tomato

Tomate

Pasztinák

Parsnip

Pastinake

Petrezselyem

Parsley

Petersilie

Póréhagyma

Leek

Porree

Rebarbara

Rhubarb

Rhabarber

Salottahagyma, sonkahagyma

Shallot

Schalotte

Sárgadinnye

Melon

Melone

Sárgarépa

Carrot

Möhren

Sóska

Sorrel

Sauerampfer

Spárga

Asparagus

Spargel

Spenót

Spinach

Spinat

Sütőtök

Pumpkin

Kürbis

Tarlórépa

Turnip

Rübsen, Speiserüben

Téli retek

Winter/black radish

Rettich

Téli sarjadékhagyma

Bunching/welsh onion

Winterzwiebel

Tojásgyümölcs, Padlizsán

Eggplant

Eierfrucht

Torma

Horseradish

Meerrettich

Új-Zélandi spenót

New Zealand spinach

Neuseelandischer spinat

Vöröshagyma

Onion

Zwiebel

Vöröskáposzta

Red cabbage

Rotkohl

Zeller

Celery

Sellerie

Zöldbab

Bean (snap,string,french)

Bohne

Zöldborsó

Pea

Erbse

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Zöldségek háromnyelvű szótára
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
google+

Kapcsolódó könyvek

Megkóstoltam Itáliát Megkóstoltam Itáliát
Szerző: Seres Attila
Kiadó: Palatinus Kiadó (2003)

A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze...

Konyhai kifejezések kisszótára Konyhai kifejezések kisszótára
Szerző: Juhani Nagy János
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2004)

Ez a konyhai kisszótár rövid, tömör, közérthető értelmezését adja a magyarul eddig tisztázatlan vagy...

A savanyú káposzta A savanyú káposzta
Szerző: Martin, Susanne
Kiadó: Cser Kiadó (2008)

Az elmúlt években a savanyú káposzta valóságos reneszánszát élte. Ez a rendkívül egészséges, és nem...

Befőzés Befőzés
Szerző: Eisenstock Ildikó
Kiadó: Cser Kiadó (2010)

A befőzés nem boszorkányság, vagy ráérő nagymamáknak való unalmas, hosszadalmas feladat, hanem szép és...

Az Ínyesmester éléskamrája Az Ínyesmester éléskamrája
Szerkesztők: Akantisz Gézáné, Dr. Sárkány Pál, Lelkes Lajos, Siklós Olga
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1978)
Hozzávalók Hozzávalók
Szerzők: Werle, Louke, Cox, Jill
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára,...

Gasztronómiai szótár Gasztronómiai szótár
Szerzők: Hadoke, Mike, Kerndter, Fritz
Kiadó: Grimm Kiadó (2008)

Összesen mintegy 2500 aktuális szakkifejezés. Szakterületek: általános gasztronómia, elkészítési módok...

Aszalt gyümölcsök és zöldségek Aszalt gyümölcsök és zöldségek
Szerzők: Günther, Sigrid, Lipp, Eva Maria
Kiadó: Cser Kiadó (2008)

A táplálkozástudomány mai korszerű ismeretei szerint a szárítás és aszalás -csakúgy, mint korábban- a...

Borsznobok szótára Borsznobok szótára
Szerzők: Kamp, David, Lynch, David
Kiadó: Athenaeum 2000 Kiadó (2010)

"Borsznob." Már maga az elnevezés is különcködő. Ha ezzel a végletesen sznob sznobériával találkozik az...

501 konyhai tipp háziasszonyoknak 501 konyhai tipp háziasszonyoknak
Szerző: Donald, Pamela
Kiadó: Tevan Kiadó (1999)

Ez az 501 remek konyha ötlet Pamela Donald angol háziasszonytól származik. A tanácsok praktikusak, mert...

Kapcsolódó cikkek