Vegetáriánus ételek


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
fogások
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak
elkészítési idő
tényleges munkaidő
alkalom
főbb eljárások
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

11312 találat

Rizottó zöld spárgával
Rizottó zöld spárgával
Spárgás rizottó | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felforrósítjuk. A spárgát meghámozzuk, a fejét levágjuk és félretesszük, a szárakat 2 cm-es darabokra aprítjuk.
2. A hagymát nagyobb edényben a forró vajon üvegesre pároljuk. A sp...
Polenta fontinával
Polenta fontinával
Sajtos polenta | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1, A kukoricadarából és a sós vízből az alaprecept szerint polentát készítünk.
2. Mikor az edény aljáról kezd elválni a polenta, az apróra vágott sajtot és a vaj felét beletesszük, és még 5 percig ...
Polenta alaprecept
Polenta alaprecept
Egyszerű polenta, puliszka | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sós vizet egy csipetnyi kukoricadarával felforralunk - ezzel megelőzzük a dara becsomósodását.
2. A többi kukoricadarát lassan, folyamatos kevergetés közben beleöntjük a vízbe. Minél sűrűbb a po...
Babos tésztaleves
Babos tésztaleves
Tésztás bableves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot éjszakára langyos vízbe áztatjuk. Másnap a vizet leöntjük, és a babot levesesfazékba tesszük, majd annyi friss vízzel felöntjük, hogy legalább 4 cm-re ellepje.
2. A fokhagymát meghámozzuk ...
Polenta gorgonzolával
Polenta gorgonzolával
Sajtos polenta | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. 25 dkg kukoricadarából és 7,5 dl vízből az alaprecept szerint elkészítjük a polentát , hagyjuk kihűlni.
2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tűzálló edényt kivajazunk.
3. A polentát 1-2 cm va...
Genovai bazsalikommártás
Genovai bazsalikommártás
Pesto fenyőmaggal | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bazsalikomleveleket, a megtisztított és összevágott fokhagymát meg a fenyőmagot összeturmixoljuk.
2. Az olívaolajat, a reszelt sajtot, csipetnyi sót - óvatosan sózzunk, mert a sajt is sós - bele...
Szarvasgombás zsemle
Szarvasgombás zsemle
Szarvasgombás zsemle | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet edénybe szitáljuk, a közepébe kis gödröcskét nyomunk, az élesztőt, a sót és a cukrot beletesszük.
2. A langyos vizet is beleöntjük, majd az egészet jól összegyúrjuk, hogy a tészta egyenl...
Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal
Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal
Fűszeres vékonymetélt, Paradicsomos linguini | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Elkészítjük a friss tésztát az alábbiak szerint szerint, majd utólag hozzáadjuk a paradicsompürét, alaposan összekeverjük.
2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, a tésztalapot felgöngyöljük, és éles ...
Communard koktél
Communard koktél
Borral készült koktél, Feketeribiszke likőrrel készült koktél | 5 perc | átlagos ár | kezdőknek
1. Egy hasas borospohárba töltjük a feketeribiszke-likőrt.
2. Majd ízlés szerinti mennyiségben gyümölcsös jellegű vörösborral felöntjük (az eredeti javaslat persze egy burgundi borfajta).
Gnocchi római módra
Gnocchi római módra
Gnocchi búzadarából | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet mélyebb edényben a sóval felforraljuk.
2. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a darát. Kis lángon 20 percig főzzük, majd az edényben hagyjuk kicsit kihűlni.
3. A tojássárgáját és 5 ...
Túrós-morzsás sütemény
Túrós-morzsás sütemény
Túrós morzsasütemény | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztaalaphoz a lisztet tálba szitáljuk, a közepére gödröcskét formázunk, az élesztőt beletesszük. A tej felével és kevés cukorral, valamint a gödröcske széléről kevés liszttel elkeverjük.
2. L...
Spanyol paradicsommártás
Spanyol paradicsommártás
Egyszerű paradicsommártás, Paradicsom-paprika mártás | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, és felvágjuk. Kb. 1 dl vízben addig pároljuk, míg a víz elpárolog alóla.
2. Ekkor az olajat beleöntjük, és a hagymát világosbarnára pirítjuk.
3. A paradicsom héját lehúzzuk...
La Mancha-i zöldségragu
La Mancha-i zöldségragu
Párolt vegyes zöldség | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát megtisztítjuk, felvágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, szétnyomjuk, a paprikát és a cukkinit megmossuk, és csíkokra vágjuk.
2. A hagymát mélyebb serpenyőben a forró olajon üvegesre párolj...
Hagyma fehérborban
Hagyma fehérborban
Párolt hagyma | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy sütőedényben a vajat felolvasztjuk, az olajat beleöntjük.
2. A hagymát meghámozzuk, és a fejeket egymás mellé beleültetjük.
3. A fehérborral felöntjük, és az...
Szélesmetélt szarvasgombával
Szélesmetélt szarvasgombával
Gombás szélesmetélt | 45 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és felgöngyöljük.
2. A tekercset éles késsel 4-5 cm széles szeletekre vágjuk, az a tagliatelle.
3. A tagliatellét 10 percig pihentetjük. Majd forró, sós vízben k...
Piros almaszorbet
Piros almaszorbet
Almaszörbet | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az almát (az Idared fajta helyett más piros héjú alma is megteszi) megmossuk, magházát kivágjuk, húsát felvágjuk, majd mélyhűtőbe tesszük.
2. Amikor keményre fagyott a cukorsziruppal, a citromléve...
Gomba görög módra
Gomba görög módra
Párolt gomba | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A gombát megtisztítjuk, a nagyobbakat félbevágjuk.
2. Az olajat felhevítjük, és a gombát lefedve 8-10 percig pároljuk benne.
3. A megtisztított, apróra vágott fokhagymát és a többi maradék hozzáv...
Felfújt Grand Marnier likőrrel
Felfújt Grand Marnier likőrrel
Narancsfelfújt | 50 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztet kevés hideg tejben elkeverjük.
2. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a liszttel besűrítjük. Levesszük a tűzről.
3. A tojások sárgáját és 3 dkg vajat belekeverünk, és a Grand...
Szilvás sütemény
Szilvás sütemény
Szilvás lepény | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztához a lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük.
2. A cukrot, a vajat és a tojást habosra keverjük, és beleöntjük a liszt-sütőpor keverékébe.
3. A tejjel egyenletes, közepesen laza t...
Hagymaleves
Hagymaleves
Hagymaleves vöröshagymából | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, vékonyra szeljük, majd a felforrósított vajon üvegesre pároljuk.
2. A liszttel megszórjuk, és folyamatos kevergetés közben megbarnítjuk. Borssal fűszerezzük.
3. A bort és a...
további találatok...