Vadételek

Feltételek: vadétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
vadételfajták
népek vadételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

114 találat

Vaddisznó vörösborban
Vaddisznó vörösborban
Vörösboros vaddisznó | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst, ha szükséges, megnyúzzuk, és mélyebb tálba tesszük.
2. A páchoz megtisztítjuk és felaprítjuk a hagymát, a sárgarépát és a zellert. A fűszereket és a leöblített zöldfűszereket a húshoz adju...
Szarvasgombás fácán
Szarvasgombás fácán
Fácánsült | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fácánt sütésre előkészítjük. A borpárlatot összekeverjük a marsala borral. és a vékonyra szelt fekete szarvasgombát 60 percig pácoljuk benne.
2. A szarvasgombaszeleteket kivesszük a pácból - a p...
Vadnyúlragu
Vadnyúlragu
Vadnyúlragu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A nyulat főzésre előkészítjük, feldaraboljuk. A belsőségeket hűtőszekrénybe tesszük. A nyúlhúst nagyobb tálba rakjuk.
2. A hagymát, a sárgarépát és a zellert meghámozzuk és felaprítjuk. A fűszerek...
Szarvaskaraj vargányával
Szarvaskaraj vargányával
Sült szarvasgerinc | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A hússzeleteket olajos, sós és borsos pácban néhány órán át érleljük.
2. Felhasználáskor a vaj kétharmad részét felforrósítjuk, a szeletek mindkét oldalát barnára pirítjuk benne.
3. A borókabog...
Vaddisznósült szalmi módra
Vaddisznósült szalmi módra
Vörösboros vaddisznó | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1- A pác hozzávalóinak összekeverésével elkészítjük a pácot.
2. A húst nagyobb darabokra vágjuk, tálba tesszük, ráöntjük az elkészített páclét, és lefedve 2 napra (!) hűvös helyre tesszük. A húsdarab...
Tejfölös fácánleves
Tejfölös fácánleves
Fácánerőleves | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megtisztított, kb. 80 dkg-os fácánt kettévágjuk, és sós vízben, lassú forralással puhára főzzük. Leszűrjük, a húslét félretesszük, a húst kicsontozzuk, kis darabokra vágjuk.
2. A zöldségeket me...
Kép nélkül
Vaddisznó padlizsánnal
több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A húst nem túl kis darabokra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, és megpároljuk benne a hagymát.
2. A húst rátesszük, és körös-körül jól megpirítjuk. A paradicsomot egy kis vízzel hozzáadjuk, sóval és...
Kép nélkül
Szarvasgulyás jó vadász módra
több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst (lábszár, lapocka) főzésre előkészítjük, majd kis kockára vágjuk, és 60 percen át áztatjuk hideg vízben. A hagymát finomra aprítjuk.
2. A zsírt egy fazékban felolvasztjuk, elkeverjük benne...
Kép nélkül
Szalonnás fürj
Párolt fürj | 45 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az előkészített fürjeket kettévágjuk. A szalonnát nagyon kis darabokra vágjuk, a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát, gombát, a petrezselymet finomra aprítjuk.
2. A szalonna zsírját egy nagyob...
Fogolypecsenye szalonnában
Fogolypecsenye szalonnában
Fogolysült | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütésre előkészített madarakat kívül-belül besózzuk, és megszórjuk majoránnával.
2. A szalonnából 4 vékony szeletet vágunk, a többit csíkokra aprítjuk. A csíkokkal megtűzdeljük a madarak mellét...
Őzgerinc vörösborban
Őzgerinc vörösborban
Vörösboros párolt őz | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Páclevet készítünk: a pórét felszeleteljük, a borókabogyót összezúzzuk, s a rozmaringgal és kakukkfűvel együtt elkeverjük a vörösborban.
2. A húst a páclébe tesszük, letakarjuk, és egy napig, köz...
Spenótsaláta fürjjel
Spenótsaláta fürjjel
40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A spenótot átválogatjuk, az endíviasalátát megtisztítjuk. A spenótot és a salátát alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük, és falatnyi darabokra tépkedjük. 4 tányért kibélelünk a spenóttal és a salá...
Rénszarvasragu
Rénszarvasragu
Rénszarvas ragu | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst (melyből a legjobb, ha a az első csülök, csont nélküli részét használjuk fel) megnyúzzuk, és eltávolítjuk a nagy fehér inakat. Kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, sóval, borssal és szegfűszeggel fű...
Vaddisznóállkapocs vörösboros körtével
Vaddisznóállkapocs vörösboros körtével
Vörösboros vaddisznó | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A húst a fűszernövényekkel , a borókával, a zöldségekkel, az olajjal és az ecettel együtt tálba tesszük, felöntjük a borral, és egy éjszakán...
Töltött fogoly andalúz módra
Töltött fogoly andalúz módra
Fogolysült | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A foglyok zsigereit kivesszük, megmossuk, és jól leszárogatjuk. A belsőségeket apróra vágjuk. A sonkával, a szalonnával, a szardellával, a fehér kenyérrel és a petrezselyemmel elkeverjük, sóval és ...
Szarvassült gombával
Szarvassült gombával
több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, és egy tálba tesszük. A babérlevelet, a sárgarépát, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a petrezselymet és a fokhagymát hozzáadjuk, a vörösbort és az ecetet ráöntjük. ...
Szarvassült
Szarvassült
120 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. Pecsenyesütőben a zsírt felforrósítjuk, és a húst minden oldalán jól megpirítjuk benne.
2. A babérlevéllel és szegfűszeggel megt...
Fogolypecsenye szalonnaköntösben
Fogolypecsenye szalonnaköntösben
Fogolysült | 50 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a borókabogyót a fogoly hasüregébe, sózzuk, borsozzuk, kössük össze a lábukat, tekerjük be a szalonnaszeletekkel.
2. Fektessük tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg őket. Á...
Pancettába csavart, erdei gombával töltött fürj
Pancettába csavart, erdei gombával töltött fürj
Töltött fürj | 90 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Felforralunk egy edényben félliternyi csirkealaplét.
2. A póréhagymát és a fokhagymát puhára pároljuk az olajon.
3. Beleszórjuk a rizst, 1 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a gombát.
4. Beleöntj...
Pásztorétel manchai módra
Pásztorétel manchai módra
Ragu vegyes húsból, Vadragu | 120 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A sót és 1,25 dl vizet hozzáadunk, és az egészet sima tésztává gyúrjuk össze. Szükség szerint még egy kis vizet adunk hozzá, hogy a tészta rugalmas legyen. A tés...
további találatok...