Vadételek

Feltételek: vadétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
vadételfajták
népek vadételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

114 találat

Fogolypecsenye szalonnában
Fogolypecsenye szalonnában
Fogolysült | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütésre előkészített madarakat kívül-belül besózzuk, és megszórjuk majoránnával.
2. A szalonnából 4 vékony szeletet vágunk, a többit csíkokra aprítjuk. A csíkokkal megtűzdeljük a madarak mellét...
Kép nélkül
Fogolypecsenye
Fogolysült | 75 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A megmosott, leszárítgatott foglyok hasüregét megkenjük vajjal, meghintjük a majoránnával és sóval.
2. Minden állatot 3-3 baconszeletbe burkolunk, átkötjük, nehogy a szalonnaszeletek a sütés közb...
Fácán szalonnapongyolában
Fácán szalonnapongyolában
Fácánsült | 100 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fácánt kívül-belül leöblítjük, megsózzuk, megborsozzuk. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és a fácánt belegöngyöljük. Főzőcérnával rögzítjük, és a combjait is összekötjük.
2. A sütőt 250 fok...
Fogolypecsenye szalonnaköntösben
Fogolypecsenye szalonnaköntösben
Fogolysült | 50 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a borókabogyót a fogoly hasüregébe, sózzuk, borsozzuk, kössük össze a lábukat, tekerjük be a szalonnaszeletekkel.
2. Fektessük tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg őket. Á...
Kép nélkül
Fácánsült fehérborban
Fácánsült | 70 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A megmosott, leszárítgatott állatot megsózzuk, mellét megtűzdeljük a csíkokra vágott füstölt szalonnával.
2. Megforrósítjuk az olajat, megforgatjuk rajta a fácánt, mellédobjuk a megtisztított, ho...
Töltött szarvasgerinc csipkemártással
Töltött szarvasgerinc csipkemártással
Töltött szarvasgerinc | 90 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szarvasgerincet lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral bekenjük, majd óvatosan felszúrjuk és az aszalt szilvával megtöltjük, a végeit fogvájóval lezárjuk.
2. Serpenyőben a húst minden oldal...
Grillezett fürj kínai szilvaszósszal
Grillezett fürj kínai szilvaszósszal
Grillezett csirke | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fürjeket vagy a tandori csirkéket felvágjuk a gerincük mentén, és eltávolítjuk a gerincüket, illetve a nyakukat. A darabokat laposra nyomjuk.
2. A kínai szilvaszószt és a fűszerkeveréket össz...
Fürj borsba mártogatva
Fürj borsba mártogatva
Sült fürj | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A szójamártást a gyömbérrel és a vermuttal összekeverjük. A félbevágott fürjeket tálra egymás mellé fektetjük, és ezzel a páclével megkenjük (1. kép). Folpackkal letakarva 4 órára jégbe hűtjük.
2...
Kép nélkül
Szarvasérmék ribizliszósszal
Sült szarvasgerinc | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst megmossuk, papírtörlővel leszárogatjuk.
2. A koriandert elkeverjük az olajjal, és bekenjük vele a húst, letakarjuk, és amíg a szósz elkészül, állni hagyjuk.
3. A ribizlit fagyosan a naran...
Kép nélkül
Almás fácánsült
Fácánsült | 110 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megmosott, leszárítgatott fácán mellét-combját gazdagon megtűzdeljük füstöltszalonna-darabkákkal, és a megforrósított olajon körös-körül megpirítjuk.
2. Áttesszük egy hőálló tálba, kevés bort ö...
Kép nélkül
Somogyi véres vadas
Vaddisznó tokány | 120 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Frissen lőtt vadból, szabad tűzön, bográcsban készítjük ezt az ősi vadászételt.
2. A vért bográcsba öntjük, kevés vizet adunk hozzá, és beletesszük a véres, feldarabolt rostos vadhúst (vaddisznót...
Kép nélkül
Vörösboros vaddisznó
Vörösboros vaddisznó | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A húst erősen megmossuk, s a csontját kivesszük, felhajtjuk tekerccsé és összekötjük, azután 1 rész vörösbor és 3 rész vízből pácot készítünk.
2. Ebben a húst puhára főzzük. Ha megfőtt, egy cseré...
Fürj alcántarai módra
Fürj alcántarai módra
Töltött fürj | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A finomra aprított vagy ledarált májat hozzáadjuk, s megpirítjuk. Ezután belekeverjük a szarvasgombaszeleteket, és kissé megpároljuk. Le...
Kép nélkül
Őzpörkölt vörösborral
Őzpörkölt | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A húst kockákra vágjuk. A felforrósított olajon a megtisztított, apróra vágott hagymát megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprika felét és a húst. Jól összekeverjük, lefedjük, lassan p...
Kép nélkül
Fácán káposztaágyon
Párolt fácán | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A megmosott, leszárítgatott fácánt megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával, és az olaj felén a borral nagyon puhára megpároljuk.
2. Közben egy másik edényben a maradék zsiradékon megpir...
Kép nélkül
Erdeigomba-leves
Gombaleves, Vadleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
A vaddisznóhúst apró kockákra vágjuk. és sárgarépa, petrezselyemgyökér hozzáadásával hideg vízben feltesszük főni. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. Serpenyőben kevés zsíron kis fejnyi res...
Csőben sült őzpecsenye vaddisznósonkával
Csőben sült őzpecsenye vaddisznósonkával
Sült őzpecsenye | 40 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és serpenyőben, a felforrósított vajban megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
2. A vaddisznósonkát apró kockákra vágjuk. A tojássárgáját összekeverjük ...
Szalonnás fürj
Szalonnás fürj
Sült fürj | 65 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fürjeket alaposan megmossuk, leitatjuk. A szárnyukat behajtjuk, a combvégeket zsineggel összekötjük.
2. A szalonnát kiolvasztjuk, a hagymát megfonnyasztjuk rajta, és a rozmaringot beleszórjuk. ...
Spenótsaláta fürjjel
Spenótsaláta fürjjel
40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A spenótot átválogatjuk, az endíviasalátát megtisztítjuk. A spenótot és a salátát alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük, és falatnyi darabokra tépkedjük. 4 tányért kibélelünk a spenóttal és a salá...
Kép nélkül
Szarvashúsbatyuk pezsgőmártásban
100 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vaj felét serpenyőben felforrósítjuk, a húst kisütjük benne úgy, hogy belül rózsaszínű maradjon. Rácsra tesszük pihenni. A gombát és a mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra vagdaljuk, a visszamara...
további találatok...