Vadételek

Feltételek: vadétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
vadételfajták
népek vadételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

114 találat

Vadnyúlragu
Vadnyúlragu
Vadnyúlragu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A nyulat főzésre előkészítjük, feldaraboljuk. A belsőségeket hűtőszekrénybe tesszük. A nyúlhúst nagyobb tálba rakjuk.
2. A hagymát, a sárgarépát és a zellert meghámozzuk és felaprítjuk. A fűszerek...
Szarvasgombás fácán
Szarvasgombás fácán
Fácánsült | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fácánt sütésre előkészítjük. A borpárlatot összekeverjük a marsala borral. és a vékonyra szelt fekete szarvasgombát 60 percig pácoljuk benne.
2. A szarvasgombaszeleteket kivesszük a pácból - a p...
Vaddisznó vörösborban
Vaddisznó vörösborban
Vörösboros vaddisznó | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst, ha szükséges, megnyúzzuk, és mélyebb tálba tesszük.
2. A páchoz megtisztítjuk és felaprítjuk a hagymát, a sárgarépát és a zellert. A fűszereket és a leöblített zöldfűszereket a húshoz adju...
Szarvaskaraj vargányával
Szarvaskaraj vargányával
Sült szarvasgerinc | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A hússzeleteket olajos, sós és borsos pácban néhány órán át érleljük.
2. Felhasználáskor a vaj kétharmad részét felforrósítjuk, a szeletek mindkét oldalát barnára pirítjuk benne.
3. A borókabog...
Édes-savanyú vadhús
Édes-savanyú vadhús
Őzragu | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megtisztítjuk a borsót, a kukoricát, az újhagymát meg a paprikát. E két utóbbit 2,5 cm-es darabokra vágjuk.
2. Vékony csíkokra vágjuk a húst (1. kép). Nagyobb serpenyőben vagy wokban olajat hevítü...
Káposztatekercs fogolyhússal
Káposztatekercs fogolyhússal
Töltött káposzta | 90 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A fogolymelleket félbevágjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. Egy lábosban 2 evőkanál olajat felforrósítunk, és a fogolymelleket mindkét oldalukon megpirítjuk benne. A szalonnát és a hagymát hozzáad...
Diós, hagymás sült szárnyas lankarani módra
Diós, hagymás sült szárnyas lankarani módra
Párolt fácán | 100 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A szárnyast adagnyi darabokra vágjuk. A gránát­almát megmossuk, többször beleszúrunk, konyhai hálóba vagy nagyon vékony konyharuhába csa­varjuk (a gyümölcs adja az étel izét és színét).
2. Az egé...
Fogolysült pestomártással
Fogolysült pestomártással
Fogolysült | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fogolydarabokat a vágott résszel lefelé, egy nagy tűzálló tálba sorban egymás mellé rakjuk.
2. Egy kis tálkában összekeverjük a vajat, a mustárt, a citromlevet és a barna cukrot (1. kép). Ízlés ...
Fácánhússal készült lasagne apró hagymával és zöldborsóval
Fácánhússal készült lasagne apró hagymával és zöldborsóval
Húsos lasagne | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zsíros sertéshúst forrásban lévő sós vízben 3 percig lassan főzzük, leszűrjük, és megtöröljük.
2. Egy serpenyőben a sertéshúst és a hagymát világosbarnára pirítjuk (1. kép). A serpenyőt félretes...
Párolt bab fogollyal
Párolt bab fogollyal
Húsos-babos egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap friss vízbe tesszük, és 30 percig főzzük.
2. Közben a foglyot sóval és borssal bedörzsöljük, és lisztben megforgatjuk.
3. Az olívaolajat lábosba...
Marinírozott fogoly
Marinírozott fogoly
Marinírozott fogoly | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A foglyokat megmossuk, leszárogatjuk, kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal. Konyhai cérnával formára kötözzük őket.
2. Az olívaolaj felét mély serpenyőben felforrósítjuk, és a foglyokat minde...
Metélt nyúlraguval
Metélt nyúlraguval
Nyúlragu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst megmossuk, a csontokkal együtt nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát, sárgarépát, zellert és a gyökeret megtisztítjuk, felaprítjuk.
2. Az olajat és a vajat nagyobb serpenyő­ben felforrósítju...
Fogoly csokoládémártásban
Fogoly csokoládémártásban
Párolt fogoly mártásban | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A foglyokat alaposan megmossuk, megszárítjuk, és kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal. A melleket szalonnával körültekerjük, és az egész foglyokat konyhai cérnával formára kötözzük.
2. A zsír...
Spenótsaláta fürjjel
Spenótsaláta fürjjel
40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A spenótot átválogatjuk, az endíviasalátát megtisztítjuk. A spenótot és a salátát alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük, és falatnyi darabokra tépkedjük. 4 tányért kibélelünk a spenóttal és a salá...
Tejfölös fácánleves
Tejfölös fácánleves
Fácánerőleves | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megtisztított, kb. 80 dkg-os fácánt kettévágjuk, és sós vízben, lassú forralással puhára főzzük. Leszűrjük, a húslét félretesszük, a húst kicsontozzuk, kis darabokra vágjuk.
2. A zöldségeket me...
Őzérmék fokhagymás burgonyapürével
Őzérmék fokhagymás burgonyapürével
Vörösboros párolt őz | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zsírjától megszabadított hússzeleteket mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk.
2. Serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és erős lángon hirtelen átpirítjuk benne a hagymát meg a húst (1. kép) (oldal...
Grillezett fürj kínai szilvaszósszal
Grillezett fürj kínai szilvaszósszal
Grillezett csirke | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fürjeket vagy a tandori csirkéket felvágjuk a gerincük mentén, és eltávolítjuk a gerincüket, illetve a nyakukat. A darabokat laposra nyomjuk.
2. A kínai szilvaszószt és a fűszerkeveréket össz...
Fogoly karamellizált fügével
Fogoly karamellizált fügével
Fogolysült | 55 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megtisztított és félbevágott szárnyasokat serpenyőben forró olajon minden oldalukon 2-3 percig pirítjuk. Félretesszük őket, és ugyanabban a serpenyőben ismét egy kis olajat forrósítunk.
2. A szá...
Almaboros, tejszínes fácánleves
Almaboros, tejszínes fácánleves
Vadleves | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vaj felét felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon. Beletesszük a hagymát, a fokhagymát, 3-4 percig pároljuk, gyakran megkeverve, amíg megpuhul. Ráöntjük az almabort, és felforraljuk. ...
Fogolypecsenye szalonnaköntösben
Fogolypecsenye szalonnaköntösben
Fogolysült | 50 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a borókabogyót a fogoly hasüregébe, sózzuk, borsozzuk, kössük össze a lábukat, tekerjük be a szalonnaszeletekkel.
2. Fektessük tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg őket. Á...
további találatok...