Tojásételek

Feltételek: tojásétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

299 találat

Darált húsos omlett
Darált húsos omlett
Húsos omlett | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szárzellert egészben főzzük forró vízben 15 percig, majd aprítsuk fel.
2. Közepes lángon forrósítsuk fel a vajat néhány csepp olajjal egy serpenyőben. Tegyük bele a finomra aprított hagymát és s...
Omlett szardellás paradicsommártással
Omlett szardellás paradicsommártással
Halas omlett, Paradicsomos omlett | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon. Ha az olaj már forró, futtassuk meg benne a (kés lapjával összeroppantott) fokhagymát, aztán vegyük ki.
2. Tegyük a serpenyőbe a mozsárban pé...
Tojás spárgával és garnélarákkal
Tojás spárgával és garnélarákkal
Rántotta spárgával és garnélarákkal | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Meghámozzuk a spárgát, levágjuk a kemény végeket. Vékony szeleteket hasítunk belőle, és 2 percre forrásban lévő, sós, citromos vízbe dobjuk. Háztartási papírtörlőn leitatjuk.
2. A tojásokat felver...
Posírozott tojás joghurttal
Posírozott tojás joghurttal
Bevert/posírozott tojás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított fokhagymát összenyomjuk, a sóval együtt a joghurtba tesszük, összekeverjük. Tálalócsészében meleg helyre tesszük.
2. Sós vizet forralunk az ecettel. A tojást belecsorgatjuk, és 3 p...
Szarvasgombás omlett
Szarvasgombás omlett
Gombás omlett | 10 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A szarvasgombát letisztítjuk, vékonyan felszeteljük. A két legszebb szeletet félretesszük, a maradékot finomra kockázzuk.
2. A tojást felverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A felkockázott szarvasgomb...
Tojások minszki módra
Tojások minszki módra
Töltött tojás | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, félbevágjuk, kivesszük a sárgáját, és a vajjal, a majonézzel, a tejföllel, a fűszerekkel, a pirospaprikával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
2. Négy fé...
Füstölt tőkehaltorta
Füstölt tőkehaltorta
Halas omlett | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halat egy serpenyőbe tesszük, ráöntjük a tejet, és annyi vizet, hogy ellepje. Felforraljuk, majd alacsonyabb hőmérsékleten főzzük 3-4 percig. Szűrőkanállal kiemeljük a halat, és leválasztjuk a hú...
Padlizsánnal és gombával töltött omlett
Padlizsánnal és gombával töltött omlett
Gombás omlett, Padlizsános omlett | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az olaj felét felforrósítjuk egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk a fokhagymát, és 30 másodpercig nagy lángon sütjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát meg a padlizsánt, és kevergetve sütjük, míg megpirul.
2....
Articsókabecsinált
Articsókabecsinált
Articsókás omlett | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az articsóka szárat letörjük, eltávolítjuk a külső kemény leveleket. A többit feldaraboljuk, citromos vízzel telt tálba tesszük, állni hagyjuk.
2. A tojásokat felverjük, belekeverjük a grana sajt...
Articsókás omlett
Articsókás omlett
Articsókás omlett | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Az articsókaszíveket forgassuk meg lisztben, a felesleget rázzuk le róluk. Két evőkanál kivételével forrósítsuk fel az olajat nagyobb serpenyőben erős tűzön. Az articsókát süssük körülbelül 8 percig, ...
Rákhúslepény
Rákhúslepény
Omlett tenger gyümölcseivel | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásokat szójamártással, cukorral, borssal és 2 evőkanál vízzel habosra verjük (1. kép).
2. Az olajat wokban vagy teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a hagyma fehér részét fél percig sütjük b...
Ricottás, majorannás omlett
Ricottás, majorannás omlett
Sajtos omlett, Fűszeres omlett | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A ricottát és a tejszínt tálban összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A rukkola felét finomra vágjuk, a masszába keverjük. Hozzáadjuk a fenyőmagot. Egy tálban felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, ...
Omlett rákkal
Omlett rákkal
Omlett tenger gyümölcseivel | 20 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A rákhúst lisztbe forgatjuk. Négy evőkanál hegforrósított olajon, gyakran rázogatva 4-5 perc alatt ropogósra sütjük.
2. A tojásokat tálba ütjük és a tejszínnel felverjük. Simára keverjük benne a ...
Garnélával töltött omlett
Garnélával töltött omlett
Omlett tenger gyümölcseivel | 40 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A garnélát páncéljából kibontjuk, tápcsatornáját eltávolítjuk, húsát felaprítjuk.
2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 teáskanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A tojá...
Tojás jaliscói módra
Tojás jaliscói módra
Tükörtojás | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tortillákat teflonserpenyőben egyenként, olaj nélkül, szárazon átforrósítjuk, közben néhány csepp vízzel megpermetezzük. A meleg lapokat alufóliába vagy tiszta konyharuhába csavarva melegen tartj...
Frissen sült falatkák
Frissen sült falatkák
65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk meg a hagymát extraszűz olívaolajon világos aranybarnára.
2. Üssük tálba a tojást, sózzuk és keverjük hozzá a parmezánt és a zsemlemorzsát.
3. Adjuk hozzá a hagymaszeleteket és keverjü...
Articsókafrittata
Articsókafrittata
Articsókafrittata | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajat teflonserpenyőben felhevítjük, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, puhára pároljuk. Egyenletesen szétkenjük a serpenyőben.
2. A felvert tojást sóval és borssal ízesítjük. A serpenyőbe ...
Kemény tojás szicíliai módra
Kemény tojás szicíliai módra
Töltött tojás | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojást hosszában kettévágjuk.
2. A zöldfűszereket apróra vágjuk, a lecsöpögtetett kapri- és olajbogyót felaprítjuk. Tálba tesszük, belekeverjük a zsemlemorzsát és a reszelt parmezán sajtot.
3...
Kolbászos frittata
Kolbászos frittata
Sajtos omlett, Kolbászos omlett | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük az olajat, s a hagymát és a kolbászhúst 5-6 perc alatt barnára pirítjuk.
2. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a kétféle sajtot és a petrezselymet. ...
Rákomlett
Rákomlett
Omlett tenger gyümölcseivel | 25 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát.
2. A királyrákot megmossuk, lecsöpögtetjük, megtöröljük.
3. Tálban összekeverjük a kukoricalisztet a sóval.
4. Belehemperg...
további találatok...