Tojásételek

Feltételek: tojásétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

298 találat

Omlett szardellás paradicsommártással
Omlett szardellás paradicsommártással
Halas omlett, Paradicsomos omlett | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon. Ha az olaj már forró, futtassuk meg benne a (kés lapjával összeroppantott) fokhagymát, aztán vegyük ki.
2. Tegyük a serpenyőbe a mozsárban pé...
Tojás spárgával és garnélarákkal
Tojás spárgával és garnélarákkal
Rántotta spárgával és garnélarákkal | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Meghámozzuk a spárgát, levágjuk a kemény végeket. Vékony szeleteket hasítunk belőle, és 2 percre forrásban lévő, sós, citromos vízbe dobjuk. Háztartási papírtörlőn leitatjuk.
2. A tojásokat felver...
Tojások minszki módra
Tojások minszki módra
Töltött tojás | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, félbevágjuk, kivesszük a sárgáját, és a vajjal, a majonézzel, a tejföllel, a fűszerekkel, a pirospaprikával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
2. Négy fé...
Szarvasgombás omlett
Szarvasgombás omlett
Gombás omlett | 10 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A szarvasgombát letisztítjuk, vékonyan felszeteljük. A két legszebb szeletet félretesszük, a maradékot finomra kockázzuk.
2. A tojást felverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A felkockázott szarvasgomb...
Posírozott tojás joghurttal
Posírozott tojás joghurttal
Bevert/posírozott tojás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított fokhagymát összenyomjuk, a sóval együtt a joghurtba tesszük, összekeverjük. Tálalócsészében meleg helyre tesszük.
2. Sós vizet forralunk az ecettel. A tojást belecsorgatjuk, és 3 p...
Rántotta krumplival
Rántotta krumplival
Burgonyás rántotta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és kisütjük benne a megtisztított , hasábokra vágott burgonyát.
2. Egy másik serpenyőben kiolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk előbb a sültkrumplit, majd a...
Brokkolis omlett
Brokkolis omlett
Brokkolis omlett | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a szárát falatnyi darabokra vágjuk. Forró, sós vízben 5-7 perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.
2. Egy tálban a tojásokat felve...
Kemény tojás szicíliai módra
Kemény tojás szicíliai módra
Töltött tojás | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojást hosszában kettévágjuk.
2. A zöldfűszereket apróra vágjuk, a lecsöpögtetett kapri- és olajbogyót felaprítjuk. Tálba tesszük, belekeverjük a zsemlemorzsát és a reszelt parmezán sajtot.
3...
Füstölt tőkehaltorta
Füstölt tőkehaltorta
Halas omlett | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halat egy serpenyőbe tesszük, ráöntjük a tejet, és annyi vizet, hogy ellepje. Felforraljuk, majd alacsonyabb hőmérsékleten főzzük 3-4 percig. Szűrőkanállal kiemeljük a halat, és leválasztjuk a hú...
Paradicsomos rántotta
Paradicsomos rántotta
Paradicsomos rántotta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Meghámozzuk a paradicsomot, apró darabokra vágjuk, magvait eltávolítjuk.
2. Serpenyőben addig főzzük, míg a leve teljesen elpárolog.
3. Egy másik serpenyőben felmelegítjük az olajat és beleöntj...
Articsókabecsinált
Articsókabecsinált
Articsókás omlett | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az articsóka szárat letörjük, eltávolítjuk a külső kemény leveleket. A többit feldaraboljuk, citromos vízzel telt tálba tesszük, állni hagyjuk.
2. A tojásokat felverjük, belekeverjük a grana sajt...
Padlizsánnal és gombával töltött omlett
Padlizsánnal és gombával töltött omlett
Gombás omlett, Padlizsános omlett | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az olaj felét felforrósítjuk egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk a fokhagymát, és 30 másodpercig nagy lángon sütjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát meg a padlizsánt, és kevergetve sütjük, míg megpirul.
2....
Articsókás omlett
Articsókás omlett
Articsókás omlett | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Az articsókaszíveket forgassuk meg lisztben, a felesleget rázzuk le róluk. Két evőkanál kivételével forrósítsuk fel az olajat nagyobb serpenyőben erős tűzön. Az articsókát süssük körülbelül 8 percig, ...
Rákhúslepény
Rákhúslepény
Omlett tenger gyümölcseivel | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásokat szójamártással, cukorral, borssal és 2 evőkanál vízzel habosra verjük (1. kép).
2. Az olajat wokban vagy teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a hagyma fehér részét fél percig sütjük b...
Frissen sült falatkák
Frissen sült falatkák
65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Pirítsuk meg a hagymát extraszűz olívaolajon világos aranybarnára. Üssük tálba a tojást, sózzuk és keverjük hozzá a parmezánt és a zsemlemorzsát. Adjuk hozzá a hagymaszeleteket és keverjük jól össze. ...
Tojás „en cocotte" pisztránggal, póréhagymával
Párolt tojás | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Serpenyőben felforrósítunk 3 dkg vajat, a póréhagymát fedő alatt puhára pároljuk benne, de nem pirítjuk meg (kb. 8 perc). Négy kis porcelánformát kikenünk a maradék felolvasztott vajjal.
2. A póré...
Omlettrolád sült zöldségekkel
Omlettrolád sült zöldségekkel
Hagymás omlett | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Felolvasztunk 1 evőkanálnyi vajat egy serpenyőben. Hozzáadjuk a felvert tojást.
2. Amikor a tojás alja megkeményedett, alányúlunk, meglazítjuk. Megrázogatjuk. Addig sütjük, amíg az alja barnás szí...
Thai omlett
Thai omlett
Fűszeres omlett, Paradicsomos omlett | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát és a fokhagymát serpenyőben, egy evőkanál olajon aranyszínűre pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a koriandert, a szójaszószt. Körülbelül 10 percig közepes tűzön pároljuk, amíg a par...
Bazsalikomos frittata
Bazsalikomos frittata
Sajtos omlett, Fűszeres omlett | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Felverjük a tojásokat. Belekeverjük a parmezánt, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a bazsalikomot, majd alaposan összekeverjük.
2. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. Beleöntjük a tojásos...
Kolbászos-fetás frittata
Kolbászos-fetás frittata
Kolbászos rántotta, Sajtos rántotta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az újhagymát karikára vágom, egy olyan serpenyőben amit később a sütőbe is be tudok tenni, megpirítom az olívaolajon, hozzáadom az apró kockára vágott kolbászt és addig sütöm, amíg elkezdi engedni ...
további találatok...