Ma tojást reggelizünk

Feltételek: tojásétel reggeli

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

174 találat

Cukkini frittata
Cukkini frittata
Cukkinis rántotta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy serpenyőben közepes tűzön az olajat felmelegítjük, és a fokhagymát aranyszínűre dinszteljük.
2. Hozzáadjuk a rövid, vékony darabokra vágott cukkinit és 5-7 percig pirítjuk.
3. A tojásokat é...
Joghurtos buggyantott tojás
Joghurtos buggyantott tojás
Bevert/posírozott tojás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy fazékban forraljunk fel ecetes vizet. Forrás közben üssük bele a tojásokat szépen egymás után, majd húzzuk félre a fazekat a tűzről és várjunk 3 percet, hogy a tojás megszilárduljon.
2. Közben...
Baconos-tojásos endíviasaláta
Baconos-tojásos endíviasaláta
Baconos endíviasaláta, Tojásos endíviasaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tojásokat félkeményre (forrásban lévő vízbe téve 6-8 percig), majd vágjuk félbe őket.
2. Süssük a vastagra szeletelt bacont egy nagy serpenyőben közepes tűz fölött, amíg ropogós, aranybar...
Rántotta paprikamártással
Rántotta paprikamártással
Rántotta paprikamártással | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajat serpenyőben megolvasztjuk. A tojásokat felverjük, és a juhsajttal, a petrezselyemmel és a paprikamártással összekeverjük.
2. A masszát a serpenyőbe öntjük, és sütés közben fakanállal la...
Tojás jaliscói módra
Tojás jaliscói módra
Tükörtojás | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tortillákat teflonserpenyőben egyenként, olaj nélkül, szárazon átforrósítjuk, közben néhány csepp vízzel megpermetezzük. A meleg lapokat alufóliába vagy tiszta konyharuhába csavarva melegen tartj...
Thai omlett
Thai omlett
Fűszeres omlett, Paradicsomos omlett | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát és a fokhagymát serpenyőben, egy evőkanál olajon aranyszínűre pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a koriandert, a szójaszószt. Körülbelül 10 percig közepes tűzön pároljuk, amíg a par...
Rákomlett
Rákomlett
Omlett tenger gyümölcseivel | 25 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát.
2. A királyrákot megmossuk, lecsöpögtetjük, megtöröljük.
3. Tálban összekeverjük a kukoricalisztet a sóval.
4. Belehemperg...
Spenótos keménytojás
Spenótos keménytojás
Töltött tojás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. A kenyerekből kerek süteményszaggatóval 8 kört szúrunk. Olajjal megkenjük, a sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
3. A spenótot hi...
Csalános tojáskosárkák
Csalános tojáskosárkák
Csalános omlett | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csalánnal (melyből igen sokra lesz szükségünk, mivel nagyon összeesik) szó szerint bánjunk kesztyűs kézzel, dobjuk 1-2 percre forrásban lévő vízbe, majd leszűrve már nem lesz szükségünk kesztyűre...
Tojásrántotta sült paradicsommal
Tojásrántotta sült paradicsommal
30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A paradicsomokat egy rétegben egy nagy tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk olajjal, és sózzuk, borsozzuk. Addig sütjük, amíg a paradi­csomok m...
Omlett gazdagon
Omlett gazdagon
Virslis rántotta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A virslit karikára vágom (én Füslit használok hozzá) egy pici kacsazsíron aranybarnára pirítom.
2. A tojásokat feltöröm, villával felhabosítom, sózom, a virslire öntöm majd megszórom az aprított ...
Csirkés omlett kókuszmártással
Csirkés omlett kókuszmártással
Húsos omlett | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csirkecsontokat eltávolítjuk, és a húst csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a csirkehúst, a paradicsomot és a kaprot. Egy nagy kancsóban felverjük a tojásokat az újhagymával.
2. Egy 25 cm ...
Articsókabecsinált
Articsókabecsinált
Articsókás omlett | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az articsóka szárat letörjük, eltávolítjuk a külső kemény leveleket. A többit feldaraboljuk, citromos vízzel telt tálba tesszük, állni hagyjuk.
2. A tojásokat felverjük, belekeverjük a grana sajt...
Rákhúslepény
Rákhúslepény
Omlett tenger gyümölcseivel | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásokat szójamártással, cukorral, borssal és 2 evőkanál vízzel habosra verjük (1. kép).
2. Az olajat wokban vagy teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a hagyma fehér részét fél percig sütjük b...
Zöldséges omlett
Zöldséges omlett
Paprikás omlett | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy evőkanál ecetet és bort félrerakunk. A maradék ecetet és bort felforraljuk.
2. Hozzáadjuk a hagymát és a különböző színű kaliforniai paprikákat (sárga, piros, zöld), 10-15 percig főzzük. Lecs...
Sajtos omlettfelfújt
Sajtos omlettfelfújt
Sajtos omlett | 15 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A grillt előmelegítjük. A tojássárgáját, a vizet, a citromlevet, kevés sóval és borssal kis tálba tesszük. Elektromos habverővel 2 percig verjük, vagy...
Burgonyás-hagymás omlett
Burgonyás-hagymás omlett
Burgonyás omlett, Spanyol tortilla | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. 2 evőkanál olajat vastag falú serpenyőben felmelegítünk, majd beletesszük a kb. 1,5 cm-es kockára vágott burgonyát és a hagymát. Közepes tűzön aranysárgára pirítjuk (1. kép). Kis lángon, lefedve 5-...
Spenótos frittata
Spenótos frittata
Sajtos omlett, Spenótos omlett | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A friss parajleveleket leforrázzuk, lecsöpögtetjük, papírtörlővel kinyomjuk belőle a felesleges nedvességet (1. kép).
2. A tojást tálban felverjük majd belekeverjük a spenótot, a főtt kukoricát, a...
Tojás piemontei módra, fehér szarvasgombával
Tojás piemontei módra, fehér szarvasgombával
Tükörtojás | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Serpenyőben hét dkg vajat felforrósítunk. Beletesszük a petrezselymet, a megtisztított, összevágott fokhagymát és a finomra szeletelt fehér szarvasgombát.
2. Néhány percig kis lángon barnítjuk, m...
Kolbászos-fetás frittata
Kolbászos-fetás frittata
Kolbászos rántotta, Sajtos rántotta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az újhagymát karikára vágom, egy olyan serpenyőben amit később a sütőbe is be tudok tenni, megpirítom az olívaolajon, hozzáadom az apró kockára vágott kolbászt és addig sütöm, amíg elkezdi engedni ...
további találatok...