Tésztaételek

Feltételek: tésztaétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző tésztafajta
összetevő kizárása
tésztafélék
ételfajták
népek tésztaételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

5075 találat

Fülecsketészta brokkolival
Fülecsketészta brokkolival
Brokkolis orecchiette | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tészta elkészítéséhez a lisztet és a darát összekeverjük. A közepébe gödröcskét nyomunk. Csipetnyi sót teszünk bele, beleöntjük az olívaolajat és a meleg vizet.
2. Az egészet összedolgozzuk, leg...
Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal
Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal
Fűszeres vékonymetélt, Paradicsomos linguini | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Elkészítjük a friss tésztát az alábbiak szerint szerint, majd utólag hozzáadjuk a paradicsompürét, alaposan összekeverjük.
2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, a tésztalapot felgöngyöljük, és éles ...
Sáfrányos gnocchetti szardíniai módra
Sáfrányos gnocchetti szardíniai módra
Gnocchi húsmártással, Gnocchi búzadarából | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A tésztához a lisztet és a darát összekeverjük.
2. A sáfrányt a langyos vízben feloldjuk, a lisztkeverékhez öntjük, és kevés sóval egyenletes tésztává gyúrjuk.
3. Kis adagokra osztjuk, és ezekbő...
Töltött cannelloni
Töltött cannelloni
Hússal töltött cannelloni | 120 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A tésztát vékonyra kinyújtjuk. A tésztalapot 12 darab, 8 x 8 cm-es darabra vágjuk. A tésztalapokat forró, sós vízben kevés olajjal 4-5 percig főzzük, óvatosan kivesszük és lecsöpögtetjük.
2. A h...
Gnocchi római módra
Gnocchi római módra
Gnocchi búzadarából | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet mélyebb edényben a sóval felforraljuk.
2. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a darát. Kis lángon 20 percig főzzük, majd az edényben hagyjuk kicsit kihűlni.
3. A tojássárgáját és 5 ...
Szarvasgombás zsemle
Szarvasgombás zsemle
Szarvasgombás zsemle | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet edénybe szitáljuk, a közepébe kis gödröcskét nyomunk, az élesztőt, a sót és a cukrot beletesszük.
2. A langyos vizet is beleöntjük, majd az egészet jól összegyúrjuk, hogy a tészta egyenl...
Szélesmetélt szarvasgombával
Szélesmetélt szarvasgombával
Gombás szélesmetélt | 45 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és felgöngyöljük.
2. A tekercset éles késsel 4-5 cm széles szeletekre vágjuk, az a tagliatelle.
3. A tagliatellét 10 percig pihentetjük. Majd forró, sós vízben k...
Túrós-morzsás sütemény
Túrós-morzsás sütemény
Túrós morzsasütemény | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztaalaphoz a lisztet tálba szitáljuk, a közepére gödröcskét formázunk, az élesztőt beletesszük. A tej felével és kevés cukorral, valamint a gödröcske széléről kevés liszttel elkeverjük.
2. L...
Burgonyás gnocchi
Burgonyás gnocchi
Burgonyás gyúrt tészta, Vajas gnocchi | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit héjában megfőzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, meghámozzuk és összenyomjuk.
2. A tojással és a sóval összekeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, az egészet egyenletes, kemény tésztává gyúr...
Cseresznyés torta
Cseresznyés torta
Cseresznyés pite | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cseresznyét megmossuk, a szárait eltávolítjuk, nem magozzuk ki.
2. A lisztet, a tojást, a cukrot és a sót összekeverjük, és annyi tejet öntünk bele, hogy egyenletes, de nem túl folyós tésztát ka...
Ínyenc falatok királynő módra
Ínyenc falatok királynő módra
Gombával töltött sült tészta, Hússal töltött sült tészta | 120 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A borjúmirigyet 60 percre beáztatjuk, közben a vizét többször lecseréljük.
2. A mirigyet óvatosan megtisztítjuk, a bőrdarabkákat, az ereket, a zsírt és a maradék húst eltávolítjuk.
3. A hagymát é...
Lasagne sütőben sütve
Lasagne sütőben sütve
Húsos lasagne | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és nagyméretű, egyenletes téglalapokra - ez a lasagne - vágjuk.
2. Forró, sós vízben kevés olajjal kb. 5 percig főzzük a tésztalapokat. Óvatosan kivesszük a vízből, ...
Aacheni mézespuszedli
Aacheni mézespuszedli
Mézes aprósütemény | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kandiscukrot összetörjük.
2. A szirupot 3 evőkanál vízzel felmelegítjük, és a kandiscukrot, valamint a cukrozott narancs- és citromhéjat a fűszerekkel együtt hozzáadjuk. Hagyjuk kihűlni.
3. A ...
Friss tészta
Friss tészta
Frissen gyúrt tészta | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk. A közepébe kis gödröt nyomunk, beleütjük a tojást, megsózzuk.
2. Apránként a lisztet összedolgozzuk, és durva tésztát készítünk.
3. A tésztát kb. 15 percig gyúr...
Pelmenyitészta
Pelmenyitészta
Pelmenyitészta | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet elkeverjük azonos mennyiségű vízzel és a sóval.
2. A lisztet összedolgozzuk a folyadékkal. Végül belegyúrjuk az olajat.
3. A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, és szaggató formával vagy pá...
Mikulás-sütemény
Mikulás-sütemény
Vegyes fűszeres aprósütemény | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet, a sütőport és a fűszereket összekeverjük.
2. A vajat és a cukrot összedolgozzuk, beletesszük a tojást és a citromhéjat. A lisztkeverék felét és a mandulát belekeverjük a vajas-cukros ke...
Finn kenyérlepény
Finn kenyérlepény
Vegyes kenyér, Lepénykenyér | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Nagyméretű edényben feloldjuk az élesztőt a langyos vízben.
2. A tejet, a sót, a tojást és a mézet vagy a cukrot hozzáöntjük. Apránként a teljes kiőrlésű- és a sima búzalisztet is belekeverjük, és...
Feketeerdei cseresznyetorta
Feketeerdei cseresznyetorta
Cseresznyetorta | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A gyümölcsöt lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. Kevés lével az étkezési keményítőt elkeverjük, majd két és fél dl lével, valamint 4 dkg cukorral és fahéjjal felfőzzük.
2. A fahéjat kivesszük, és a...
Szibériai pelmenyi
Szibériai pelmenyi
Pelmenyi | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A marhahúst kétszer ledaráljuk (vagy konyhai aprítógéppel megfelelően előkészítjük).
2. Másodjára a májat és a megtisztított, feldarabolt hagymát is hozzáadjuk.
3. A masszát ízlés szerint sóval,...
Parajos-ricottás gnocchi
Parajos-ricottás gnocchi
Spenótos gnocchi | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A parajt megtisztítjuk, megmossuk és még nedvesen, egy serpenyőben, közepes lángon addig melegítjük, míg a levelek összeesnek. Szitába tesszük, alaposan lecsöpögtetjük, kinyomkodjuk, majd felaprítj...
további találatok...