Tenger gyümölcsei

Feltételek: tenger gyümölcse

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

972 találat

Homár citrommártásban
Homár citrommártásban
Homár citrommártásban | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A homárt mossuk le hideg vízzel. A farok hátsó részén található kis nyílást tömjük be kevés vattával, hogy a víz, amiben főzzük, ne tudjon befolyni. Kössük cérnával a farkat az ollókhoz. Forraljunk...
Tintahaltintás spagetti
Tintahaltintás spagetti
Tintahalas spagetti | 105 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A kalmár pucolásához húzzunk ki a testéből minden belsőséget. Vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a tintát tároló kis, ezüstös hólyagot, ami a teste felső részében van. Ügyeljünk arra, hogy eltávolítsu...
Fusilli a tenger gyümölcseivel
Fusilli a tenger gyümölcseivel
Fusilli tenger gyümölcseivel | 40 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylókat folyó víz alatt alaposan megmossuk, a kinyílt kagylókat kidobjuk. A tintahalat megmossuk, szárazra töröljük. A nagyobbakat karikára vágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. A garnélákat m...
Spanyol fokhagymás rák
Spanyol fokhagymás rák
Fokhagymás rák, Paradicsomos rákragu | 45 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel egy serpenyőben az olajat és a vajat.
2. Futtassuk meg benne a fokhagymát, a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát és a chilipaprikát.
3. Keverjük hozzá a paradicsomot, és me...
Kagylós, chilis, rukkolás spagetti
Kagylós, chilis, rukkolás spagetti
Kagylós spagetti | 95 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Áztassuk be a kagylókat hideg vízbe 60 percig.
2. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente).
3. Ezalatt forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepesen magas tű...
Pikáns garnélarák
Pikáns garnélarák
Sült garnéla | 30 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat a chiliporral. Beleforgatjuk a kibelezett rákokat, és időnként megkeverve 15 percig pácoljuk.
2. Lecsöpögtetjük a rákot. A tálban lévő olaj felét felforrósí...
Fekete kagylós penne
Fekete kagylós penne
Penne tenger gyümölcseivel | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Áztassuk be a kagylókat egy nagy edény hideg vízbe. Jól tisztítsuk meg, sikáljuk meg őket, és távolítsuk el a szakállukat.
2. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött....
Kagylók sült baconnal
Kagylók sült baconnal
Kagyló sült baconnal | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylókat folyó víz alatt megtisztítjuk, a nyitott példányokat kidobjuk.
2. Forrós, sós vízben addig főzzük, amíg kinyílnak (kb. 5 perc).
3. Leszűrjük, a héjakat eltávolítjuk.
4. A bőre nélkül...
Sült vegyes tengeri tál
Sült vegyes tengeri tál
Bundázott tenger gyümölcsei, Sült hal | 60 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A lehetőleg apró szardíniát és a vörös márnát konyhakészre előkészítjük, megmossuk.
2. A tintahal csápjait levágjuk, szemét és a kemény rágószervét, valamint a szépiacsontot és a beleit, továbbá a...
Homár dublini módra
Homár dublini módra
Homár dublini módra | 50 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. Az élő homárt fejjel lefelé 2 percre nagy lábos fortyogó vízbe tesszük. (Vigyázat, balesetveszélyes, könnyen leforrázhatjuk magunkat!) Kivesszük, és hideg vízzel lehűtjük.
2. A homár farka felőli ...
Tengerparti saláta
Tengerparti saláta
Ráksaláta | 30 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A salátát mossuk meg, csepegtessük le és vágjuk apró darabokra.
2. Hámozzuk meg és magozzuk ki az avokádót, majd kockázzuk fel. Tegyük ugyanezt a mangóval és a paprikával is.
3. Készítsük el a vi...
Feketekagyló fehérborban
Feketekagyló fehérborban
Fehérboros fekete kagyló | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylót folyó hideg vízben megmossuk, lekeféljük. A nyitott vagy sérült példányokat kiválogatjuk, kidobjuk.
2. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük, a zellert megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
...
Polip vörösborban
Polip vörösborban
Borban párolt polip | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A polip fejét levágjuk, méghozzá a csápjai és a tasakja között. A tasak bőrét lehúzzuk, kifordítjuk, és a belsőségeket eltávolítjuk. A fogó csápokat szétnyitjuk, a rágószerveit eltávolítjuk.
2. A ...
Garnélarák bambusznyárson baconnal és bazsalikommal
Garnélarák bambusznyárson baconnal és bazsalikommal
Grillezett rák | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. Öblítsük le folyó víz alatt a garnélarákokat, csöpögtessük le, és itassuk szárazra papírtörlővel. A rákokról kézzel hántsuk le a páncéljukat, a lábuknál kezdjük, és úgy szedjük le róluk, mint egy m...
Firenzei osztrigasaláta
Firenzei osztrigasaláta
Tenger gyümölcsei saláta, Osztrigasaláta | 25 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az osztrigákat nyissuk szét, a húsukat vegyük ki, a levüket tegyük félre.
2. Tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk finomra a száras spenótot.
3. Főzzük lassú tűzön, 2-3 percen át az osztrigákat sa...
Grillezett rákok
Grillezett rákok
Grillezett rák | 50 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rákok hasát a fejéig ollóval felvágjuk, és 6 evőkanál olajban pároljuk.
2. Felforrósított grillen, folyamatosan forgatva, 8 percig sütjük.
3. Az olívaolajból, a citromléből, a sóból és a megtis...
Töltött tintahal
Töltött tintahal
Töltött tintahal | 90 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A tintahalat konyhakészre előkészítjük: csápjait levágjuk, szemét és a kemény rágószervét, valamint a szépiacsontot és a beleit, továbbá a tintás tasakot óvatosan eltávolítjuk, megmossuk és karikák...
Tintahal nápolyi módra
Tintahal nápolyi módra
Borral párolt tintahal | 95 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tintahalat előkészítjük (csápjait, szemét, kemény rágószervét leválasztjuk, és a tintástasakot óvatosan eltávolítjuk), megmossuk és felkarikázzuk.
2. A mazsolát beáztatjuk 3 evőkanál borba. A ha...
Feketekagyló fehérborban
Feketekagyló fehérborban
Fehérboros fekete kagyló | 80 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A kagylót folyó víz alatt megtisztítjuk, és a "szakállát" eltávolítjuk. A nyitott példányokat eldobjuk.
2. A hagymát, a sárgarépát és a zellert meghámozzuk, az összes zöldséget apróra vágjuk, a pe...
Vénuszkagyló tengerész módra
Vénuszkagyló tengerész módra
Vénuszkagyló | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd nagyobb edényben, a felforrósított olajon megpároljuk.
2. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát felaprítjuk.
3. A fehérborral, ...
további találatok...