Tenger gyümölcsei

Feltételek: tenger gyümölcse

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

966 találat

Pikáns garnélarák
Pikáns garnélarák
Sült garnéla | 30 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat a chiliporral. Beleforgatjuk a kibelezett rákokat, és időnként megkeverve 15 percig pácoljuk.
2. Lecsöpögtetjük a rákot. A tálban lévő olaj felét felforrósí...
Fekete kagylós penne
Fekete kagylós penne
Penne tenger gyümölcseivel | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Áztassuk be a kagylókat egy nagy edény hideg vízbe. Jól tisztítsuk meg, sikáljuk meg őket, és távolítsuk el a szakállukat.
2. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött....
Garnéla fokhagymával és olajjal
Garnéla fokhagymával és olajjal
Fokhagymás rákragu | 90 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rák elkészítéséhez a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, a lisztet mélytányérba tesszük.
2. Az óriásgarnélák héját leszedjük, és a beleket eltávolítjuk.
3. A peperonit hosszában félbevágjuk, ki...
Kagylók sült baconnal
Kagylók sült baconnal
Kagyló sült baconnal | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylókat folyó víz alatt megtisztítjuk, a nyitott példányokat kidobjuk.
2. Forrós, sós vízben addig főzzük, amíg kinyílnak (kb. 5 perc).
3. Leszűrjük, a héjakat eltávolítjuk.
4. A bőre nélkül...
Garnélarák bambusznyárson baconnal és bazsalikommal
Garnélarák bambusznyárson baconnal és bazsalikommal
Grillezett rák | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. Öblítsük le folyó víz alatt a garnélarákokat, csöpögtessük le, és itassuk szárazra papírtörlővel. A rákokról kézzel hántsuk le a páncéljukat, a lábuknál kezdjük, és úgy szedjük le róluk, mint egy m...
Homár dublini módra
Homár dublini módra
Homár dublini módra | 50 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. Az élő homárt fejjel lefelé 2 percre nagy lábos fortyogó vízbe tesszük. (Vigyázat, balesetveszélyes, könnyen leforrázhatjuk magunkat!) Kivesszük, és hideg vízzel lehűtjük.
2. A homár farka felőli ...
Polip vörösborban
Polip vörösborban
Borban párolt polip | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A polip fejét levágjuk, méghozzá a csápjai és a tasakja között. A tasak bőrét lehúzzuk, kifordítjuk, és a belsőségeket eltávolítjuk. A fogó csápokat szétnyitjuk, a rágószerveit eltávolítjuk.
2. A ...
Sült vegyes tengeri tál
Sült vegyes tengeri tál
Bundázott tenger gyümölcsei, Sült hal | 60 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A lehetőleg apró szardíniát és a vörös márnát konyhakészre előkészítjük, megmossuk.
2. A tintahal csápjait levágjuk, szemét és a kemény rágószervét, valamint a szépiacsontot és a beleit, továbbá a...
Grillezett rákok
Grillezett rákok
Grillezett rák | 50 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rákok hasát a fejéig ollóval felvágjuk, és 6 evőkanál olajban pároljuk.
2. Felforrósított grillen, folyamatosan forgatva, 8 percig sütjük.
3. Az olívaolajból, a citromléből, a sóból és a megtis...
Vénuszkagyló tengerész módra
Vénuszkagyló tengerész módra
Vénuszkagyló | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd nagyobb edényben, a felforrósított olajon megpároljuk.
2. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát felaprítjuk.
3. A fehérborral, ...
Charente-i kagyló
Charente-i kagyló
Tejszínes fekete kagyló, Fehérboros fekete kagyló | 60 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A kagylót alaposan lekeféljük, és megmossuk. A szakállát eltávolítjuk.
2. A mogyoróhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd mélyebb edényben 2 dkg vajon megpároljuk. Felöntjük a borral, és felforr...
Feketekagyló fehérborban
Feketekagyló fehérborban
Fehérboros fekete kagyló | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylót folyó hideg vízben megmossuk, lekeféljük. A nyitott vagy sérült példányokat kiválogatjuk, kidobjuk.
2. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük, a zellert megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
...
Feketekagyló fehérborban
Feketekagyló fehérborban
Fehérboros fekete kagyló | 80 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A kagylót folyó víz alatt megtisztítjuk, és a "szakállát" eltávolítjuk. A nyitott példányokat eldobjuk.
2. A hagymát, a sárgarépát és a zellert meghámozzuk, az összes zöldséget apróra vágjuk, a pe...
Kagyló csirke módra
Kagyló csirke módra
Tejszínes fekete kagyló, Fehérboros fekete kagyló | 50 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylókat folyó hideg vízben alaposan megmossuk, lekeféljük, kiválogatjuk, a kinyílt vagy sérült példányokat kidobjuk.
2. A mogyoróhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és a citromlével meg a borr...
Tintahal nápolyi módra
Tintahal nápolyi módra
Borral párolt tintahal | 95 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tintahalat előkészítjük (csápjait, szemét, kemény rágószervét leválasztjuk, és a tintástasakot óvatosan eltávolítjuk), megmossuk és felkarikázzuk.
2. A mazsolát beáztatjuk 3 evőkanál borba. A ha...
Pirított Szent-Jakab kagylók
Pirított Szent-Jakab kagylók
Sült fésűkagyló | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylókat alaposan lekeféljük, megmossuk. A kagylóházakat késsel kinyitjuk, a fehér húst és a narancssárga ikrát kivesszük, alaposan leöblítjük, és szárazra töröljük.
2. A kagylóhúst félbevágjuk...
Kagylók fehérboros mártásban
Kagylók fehérboros mártásban
Fehérboros fekete kagyló | 70 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylókat folyó víz alatt megtisztítjuk, a bajszokat eltávolítjuk, a nyitott kagylókat kidobjuk.
2. A vaj kétharmadát serpenyőben felmelegítjük, majd a megtisztított, vékonyra vágott hagymát és ...
Osztriga Guinness sörrel
Osztriga Guinness sörrel
Osztriga citrommal | 30 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az osztrigát alaposan megmossuk, letisztítjuk és felnyitjuk.
2. Tört jéggel kibélelt tálra helyezzük.
3. Citromgerezdekkel körberakjuk, és kevés cayenne-borssal fűszerezzük.
4. Kenyeret, vajat ...
Töltött tintahal
Töltött tintahal
Töltött tintahal | 90 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A tintahalat konyhakészre előkészítjük: csápjait levágjuk, szemét és a kemény rágószervét, valamint a szépiacsontot és a beleit, továbbá a tintás tasakot óvatosan eltávolítjuk, megmossuk és karikák...
Tengerparti saláta
Tengerparti saláta
Ráksaláta | 30 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A salátát mossuk meg, csepegtessük le és vágjuk apró darabokra.
2. Hámozzuk meg és magozzuk ki az avokádót, majd kockázzuk fel. Tegyük ugyanezt a mangóval és a paprikával is.
3. Készítsük el a vi...
további találatok...