Tenger gyümölcsei

Feltételek: tenger gyümölcse

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

963 találat

Garnélarák bambusznyárson baconnal és bazsalikommal
Garnélarák bambusznyárson baconnal és bazsalikommal
Grillezett rák | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. Öblítsük le folyó víz alatt a garnélarákokat, csöpögtessük le, és itassuk szárazra papírtörlővel. A rákokról kézzel hántsuk le a páncéljukat, a lábuknál kezdjük, és úgy szedjük le róluk, mint egy m...
Kagyló csirke módra
Kagyló csirke módra
Tejszínes fekete kagyló, Fehérboros fekete kagyló | 50 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylókat folyó hideg vízben alaposan megmossuk, lekeféljük, kiválogatjuk, a kinyílt vagy sérült példányokat kidobjuk.
2. A mogyoróhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és a citromlével meg a borr...
Polip vörösborban
Polip vörösborban
Borban párolt polip | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A polip fejét levágjuk, méghozzá a csápjai és a tasakja között. A tasak bőrét lehúzzuk, kifordítjuk, és a belsőségeket eltávolítjuk. A fogó csápokat szétnyitjuk, a rágószerveit eltávolítjuk.
2. A ...
Grillezett rákok
Grillezett rákok
Grillezett rák | 50 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rákok hasát a fejéig ollóval felvágjuk, és 6 evőkanál olajban pároljuk.
2. Felforrósított grillen, folyamatosan forgatva, 8 percig sütjük.
3. Az olívaolajból, a citromléből, a sóból és a megtis...
Rizottó garnélával
Rizottó garnélával
Rizottó tenger gyümölcseivel | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felmelegítjük. A mogyoróhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és nagyobb edényben, 5 dkg forró vajon aranybarnára pirítjuk.
2. Utána a rizst beletesszük, és hagyjuk, hogy megüvegese...
Homár dublini módra
Homár dublini módra
Homár dublini módra | 50 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. Az élő homárt fejjel lefelé 2 percre nagy lábos fortyogó vízbe tesszük. (Vigyázat, balesetveszélyes, könnyen leforrázhatjuk magunkat!) Kivesszük, és hideg vízzel lehűtjük.
2. A homár farka felőli ...
Kagylók sült baconnal
Kagylók sült baconnal
Kagyló sült baconnal | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylókat folyó víz alatt megtisztítjuk, a nyitott példányokat kidobjuk.
2. Forrós, sós vízben addig főzzük, amíg kinyílnak (kb. 5 perc).
3. Leszűrjük, a héjakat eltávolítjuk.
4. A bőre nélkül...
Vénuszkagyló tengerész módra
Vénuszkagyló tengerész módra
Vénuszkagyló | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd nagyobb edényben, a felforrósított olajon megpároljuk.
2. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát felaprítjuk.
3. A fehérborral, ...
Tintahal nápolyi módra
Tintahal nápolyi módra
Borral párolt tintahal | 95 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tintahalat előkészítjük (csápjait, szemét, kemény rágószervét leválasztjuk, és a tintástasakot óvatosan eltávolítjuk), megmossuk és felkarikázzuk.
2. A mazsolát beáztatjuk 3 evőkanál borba. A ha...
Sült vegyes tengeri tál
Sült vegyes tengeri tál
Bundázott tenger gyümölcsei, Sült hal | 60 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A lehetőleg apró szardíniát és a vörös márnát konyhakészre előkészítjük, megmossuk.
2. A tintahal csápjait levágjuk, szemét és a kemény rágószervét, valamint a szépiacsontot és a beleit, továbbá a...
Feketekagyló fehérborban
Feketekagyló fehérborban
Fehérboros fekete kagyló | 80 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A kagylót folyó víz alatt megtisztítjuk, és a "szakállát" eltávolítjuk. A nyitott példányokat eldobjuk.
2. A hagymát, a sárgarépát és a zellert meghámozzuk, az összes zöldséget apróra vágjuk, a pe...
Charente-i kagyló
Charente-i kagyló
Tejszínes fekete kagyló, Fehérboros fekete kagyló | 60 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A kagylót alaposan lekeféljük, és megmossuk. A szakállát eltávolítjuk.
2. A mogyoróhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd mélyebb edényben 2 dkg vajon megpároljuk. Felöntjük a borral, és felforr...
Pirított Szent-Jakab kagylók
Pirított Szent-Jakab kagylók
Sült fésűkagyló | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylókat alaposan lekeféljük, megmossuk. A kagylóházakat késsel kinyitjuk, a fehér húst és a narancssárga ikrát kivesszük, alaposan leöblítjük, és szárazra töröljük.
2. A kagylóhúst félbevágjuk...
Töltött tintahal
Töltött tintahal
Töltött tintahal | 90 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A tintahalat konyhakészre előkészítjük: csápjait levágjuk, szemét és a kemény rágószervét, valamint a szépiacsontot és a beleit, továbbá a tintás tasakot óvatosan eltávolítjuk, megmossuk és karikák...
Tengergyümölcsei-saláta
Tengergyümölcsei-saláta
Tenger gyümölcsei saláta | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A tintahalat előkészítjük (csápjait, szemét, kemény rágószervét leválasztjuk, és a tintástasakot óvatosan eltávolítjuk), megmossuk és felkarikázzuk.
2. A polipot lemossuk, a garnélát megtisztítju...
Kagylók fehérboros mártásban
Kagylók fehérboros mártásban
Fehérboros fekete kagyló | 70 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylókat folyó víz alatt megtisztítjuk, a bajszokat eltávolítjuk, a nyitott kagylókat kidobjuk.
2. A vaj kétharmadát serpenyőben felmelegítjük, majd a megtisztított, vékonyra vágott hagymát és ...
Feketekagyló fehérborban
Feketekagyló fehérborban
Fehérboros fekete kagyló | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kagylót folyó hideg vízben megmossuk, lekeféljük. A nyitott vagy sérült példányokat kiválogatjuk, kidobjuk.
2. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük, a zellert megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
...
Osztriga Guinness sörrel
Osztriga Guinness sörrel
Osztriga citrommal | 30 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az osztrigát alaposan megmossuk, letisztítjuk és felnyitjuk.
2. Tört jéggel kibélelt tálra helyezzük.
3. Citromgerezdekkel körberakjuk, és kevés cayenne-borssal fűszerezzük.
4. Kenyeret, vajat ...
Languszta fokhagymás olajban
Languszta fokhagymás olajban
Sült languszta | 25 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
2. A rákot serpenyőben felforrósított olajon, nagy lángon megpirítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. Tűzálló edényben melegen tartjuk.
3. A fokhagymát apróra vágj...
Csigavaj
Csigavaj
Klasszikus vajas fűszeres csiga | 40 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A mogyoróhagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
2. A petrezselyemmel meg a vajjal elkeverjük, majd sóval, borssal fűszerezzük.
3. A vajat a csigaházak nyílásába töltjük.
4. Közep...
további találatok...