Téli ételek

Feltételek: téli

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

651 találat

Burgonyás szalonnaleves
Burgonyás szalonnaleves
Szalonnaleves | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a szalonnát egy nagy lábasba, és közepes lángon 5 percig süssük vagy amíg aranysárgára sül. Szedjük ki a töpörtyűt, és papírtörlőn itassuk le.
2. Olvasszuk meg a vajat egy edényben, és a ha...
Sárgaborsóleves szalámival
Sárgaborsóleves szalámival
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a megmosott sárgaborsót és a vizet egy nagy, vastag aljú lábasba, és 1 éjszakán át hagyjuk ázni.
2. Adjuk a csontot a borsóhoz. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot, és főzzük 120 perc...
Genfi körtetorta
Genfi körtetorta
Körtetorta | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztához a lisztet a sóval és a vajjal elmorzsoljuk, majd - fokozatosan adagolva a vizet - tésztává gyúrjuk. Fontos, hogy ne dagasszuk! Takarjuk le frissentartó fóliával, és pihentessük 30 perci...
Currys sütőtökkrémleves
Currys sütőtökkrémleves
Sütőtökleves | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk meg az olajat egy lábasban. Pároljuk benne puhára a korianderrel, a köménnyel és a chiliporral megszórt vöröshagymát.
2. Vágjuk a sütőtököt kockákra, és tegyük a párolt hagymához a hú...
Calvados Toddy koktél
Calvados Toddy koktél
Pálinkával készült puncs | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a mézet egy hőálló csészébe vagy pohárba.
2. Öntsük rá az almabrandyt (Calvados-t).
3. Engedjük fel a forró vízzel.
Gesztenyés tekercs
Gesztenyés tekercs
Piskótatekercs | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tészta elkészítéséhez üssük fel a tojásokat, s válasszuk el a fehérjét a sárgájától. Adjunk hozzá 6 dkg cukrot a tojássárgákhoz, s habverővel keverjük habosra.
2. A tojásfehérjéket a maradék cuk...
Karácsonyi saláta
Karácsonyi saláta
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cikóriát és a zellert külön-külön főzzük meg forró vízben. Szűrjük és csepegtessük le őket, majd hagyjuk kihűlni.
2. Forgassuk össze őket az olívaolajjal egy nagy tálban.
3. Tegyük bele a jól l...
Holland szárazborsóleves
Holland szárazborsóleves
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A borsót megmossuk, és éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
2. Másnap a vízében 60 percig főzzük.
3. A hagymát és a zellereket megtisztítjuk, apróra vágjuk.
4. A felkockázott húst (lehet szalonna, c...
Körte kínai módra
Körte kínai módra
Párolt körte | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hámozzuk meg a nem túl érett körtéket, de a szárukat ne vágjuk le. 2/3 magasságban vágjuk őket ketté.
2. Az alsó részből vájjuk ki a magházat, és töltsük a kis fészekbe a mazsola, méz, összevágott...
Töltött körte
Töltött körte
Töltött párolt körte | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vizet 1 evőkanál citromlével és a cukorral felforraljuk.
2. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk.
3. A fél körtéket belerakjuk a szirupba, és néhány perc alatt csupán an...
Körték vörösborban
Körték vörösborban
Párolt körte | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A körtéket vékonyan meghámozzuk, a szárát rajta hagyjuk.
2. A cukrot a vörösborral felmelegítjük, hogy a cukor felolvadjon.
3. Beletesszük a citromlevet, a narancshéjat és a fűszereket.
4. A kör...
Sült csülök meleg káposztasalátával
Sült csülök meleg káposztasalátával
Sült csülök | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy megfelelő nagyságú sütőformába annyi vizet (kb. 2 ujjnyit) teszünk, hogy a csülkök szép oldalán a bőrt jól befedje. A vizet megsózzuk és fölforraljuk.
2. A csü...
Elisa mézeskalácsa
Elisa mézeskalácsa
Mandulás-citromos aprósütemény | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az összes hozzávalót egyenletes, közepesen laza masszává dolgozzuk.
2. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
3. A masszát teáskanalanként kis, kb. 4 cm átmérőjű ostyalapokra helyezzük, kissé kilapítju...
Sütőtökös szelet
Sütőtökös szelet
Sütőtökös sütemény | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 30 cm-es tepsit.
2. A lisztet, a zabpelyhet, az olvasztott vajat, a barnacukrot és a sót egy tálban összekeverjük....
Sertésláb aszpikban
Sertésláb aszpikban
Disznóhús aszpikban | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A sertéslábat és a sertéshúst hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számítva 120 percig lassú tűzön főzzük.
2. A habot közben lemerjük, sót, borsot és kevés ecetet teszünk bele, majd továb...
Káposztás szeletek
Káposztás szeletek
Rántott káposzta | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A káposztát megtisztítjuk, a torzsáját eltávolítjuk, és a káposztafejet 6 részre vágjuk.
2. A darabokat forrásban lévő sós vízben félkészre főzzük.
3. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A káposztas...
Brandenburgi sűrű szárazborsóleves
Brandenburgi sűrű szárazborsóleves
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A borsót éjszakára bőséges vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, friss vízben felforraljuk, és a húst beletesszük, 60 percig főzzük.
2. Ekkor a húst kivesszük, ha kissé kihűlt, kisebb méretű falatkákr...
Szarvaskaraj vargányával
Szarvaskaraj vargányával
Sült szarvasgerinc | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A hússzeleteket olajos, sós és borsos pácban néhány órán át érleljük.
2. Felhasználáskor a vaj kétharmad részét felforrósítjuk, a szeletek mindkét oldalát barnára pirítjuk benne.
3. A borókabog...
Sütőtökös gesztenyegolyók
Sütőtökös gesztenyegolyók
Sütőtökös gesztenyegolyó | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tepsiben megsült tököt egy keverőtálba tesszük és villával összetörjük. (Sült tök elkészítése. A tököt 4 részre daraboljuk. Héjastól egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Lefedjük f...
Pichelsteini egytál
Pichelsteini egytál
Ragu vegyes húsból | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsokat leöblítjük, szárazra töröljük és felkockázzuk.
2. A marhavelőt leöblítjük, szárazra töröljük és felszeleteljük.
3. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk, a petrezselymet...
további találatok...