Tavaszi zöldségköretek


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
köretfajták
népek köretei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

77 találat

Kép nélkül
Párolt zöldborsó
Vajas zöldborsó | 20 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A kifejtett zöldborsószemeket olvasztott vajra tesszük, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, adunk hozzá kevés vizet ( csirkelevest ).
2. A petrezselymet finomra aprítjuk, és m...
Fokhagymás spenót
Fokhagymás spenót
Pirított spenót | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A spenótot megtisztítjuk (1. kép), alaposan megmossuk, papírtörlővel megtöröljük.
2. Wokban olajat forrósítunk.
3. Beletesszük a kisebb darabokra vágott fenyérfüvet vagy zöldhagymát, a zúzott fok...
Indiai spenótos burgonya
Indiai spenótos burgonya
Spenótos burgonya | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A koriandert és a római köményt mozsárban összetörjük (1. kép), a friss gyömbérgyökeret lereszeljük.
2. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, beledobjuk a koriandert, a római köményt és a gyömbér...
Pirított cikória
Pirított cikória
25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A salátacikóriák sárga csúcsát levágjuk, és minden sérült vagy elszíneződött külső levelet eltávolítunk. A fejeket hosszában kettévágjuk, majd a kés hegyével kiemeljük a középső részt.
2. A vajat...
Spenótszuflé
Spenótszuflé
Spenótfelfújt | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vaj felét felforrósítjuk, és az újhagymát üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a vastag ereitől megtisztított, megmosott, de le nem csepegtetett spenótot, és addig kevergetjük, amíg összeesik, és ...
Spenótpüré
Spenótpüré
Spenótfőzelék | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A friss spenótot kevés forró, sós vízben 3-5 perc alatt puhára főzzük. (A mirelit spenótot csak fel kell engedni, és a fokhagymás olajra rátenni.)
2. Leszűrjük, a vizet kinyomkodjuk, és robotgépb...
Cukorborsó és répa citromos vajban
Cukorborsó és répa citromos vajban
Pirított vegyeszöldség | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A répát meghámozzuk, ferdén karikákra vágjuk. A cukorborsót megmossuk, rostjait eltávolítjuk. Nagy, vastag aljú edényben felhevítjük a vajat. Beletesszük a fokhagymát, és kis lángon 1 percig pirítj...
Kép nélkül
Podlupka
Podlupka | 65 perc | olcsó | kis gyakorlattal elkészíthető
A forró vízben megmosott rizst vagy hajdinát a vaj felével és annyi vízzel, hogy ellepje, megpároljuk.
A csíkokra vágott zöld leveleket a vaj másik felével, a szétnyomott fokhagymával szintén megpár...
Zöldborsós, pestós rizs
Zöldborsós, pestós rizs
Zöldborsós rizses egytál | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós, forró vízben 12-15 perc alatt puhára főzzük.
2. A zöldborsót sós, forró vízben 5 perc alatt puhára főzzük.
3. A hagymát megfonnyasztjuk a vajon.
4. Leszűrjük a rizst és a zöldbor...
Sült cukkini és padlizsán lilahagymával
Sült cukkini és padlizsán lilahagymával
Sült vegyes zöldség, Sült vegyes zöldség | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra (gáztűz­helynél 9-es fokozat). A félbevágott padlizsánokat, cukkiniket és a cikkekre vágott hagymát egy rétegben egy nagy tepsibe rakosgatjuk. (A padlizsán és a cukk...
Kapros-mustáros krumplisaláta
Kapros-mustáros krumplisaláta
Hagymás burgonyasaláta, Zelleres burgonyasaláta, Zöldfűszeres burgonyasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vizet a leveskockával felforraljuk, és a burgonyát belerakva megfőzzük, majd leszűrjük.
2. 3 evőkanál olajat a tojással, a mustárral, a kaporral, az ecettel meg a citromlével turmixolunk, megbor...
Héjas borsó tejszínnel
Héjas borsó tejszínnel
Vajas zöldborsó | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A nagyon zsenge, héjas zöldborsót leöblítjük, majd forrásban lévő, sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük (kicsit roppanós maradjon).
2. A vajat serpenyőben megforrósítjuk, a tejszínt külön kis láb...
Szicíliai sült padlizsán
Szicíliai sült padlizsán
Zöldségfasírt | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, sütőlemezen 15-20 perc alatt puhára, aranybarnára sütjük. Kihűtjük.
2. A padlizsánhúst kanálla...
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat nagy, vastag aljú edényben felhevítjük, 4 percig pirítjuk benne a vöröshagymát, vagy amíg megpuhul.
2. Beletesszük a vastag rudacskákra vágott cukkinit, a paprikákat meg a fokhagymát, é...
Kép nélkül
Vajas zöldborsó
Vajas zöldborsó | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A kifejtett zöldborsót sózott, forrásban levő vízben fedő alatt puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A vajat felhevítjük, beletesszük a zöldborsót, ízlés szerint kevés cukorral és finomra vágot...
Sült zöldségkeverék
Sült zöldségkeverék
Grillezett vegyes zöldség | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldségeket folyó hideg vízben megmossuk, megszárítjuk.
2. Nagyobb falatnyi darabokra vágjuk és olajjal meghintjük. Sózzuk.
3. Grillsütőben adagonként 10 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk...
Articsókaszív borsóval
Articsókaszív borsóval
Párolt articsóka | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tűzálló tálban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a vöröshagymát, és kevergetve 3 percig pároljuk, majd a fokhagymát hozzáadva még 2 percig együtt sütjük, amíg a hagyma üveges lesz, de még nem k...
Vegyes babsaláta
Vegyes babsaláta
Babsaláta, Lóbabsaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beleszórjuk a lóbabot, csökkentjük a lángot, és fedő alatt 7 percig gyöngyözve főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. ...
Papírhüvelyben sült burgonya
Papírhüvelyben sült burgonya
Párolt vegyes zöldség | 55 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. Sütőpapírból négy, kb. 25 cm-es oldalú négyzetet vágunk ki.
2. A sárgarépát hasábokra vágjuk, az édesköménygumót vékonyan felszeleteljük, a zöldpaprikát csíkokra, a babot kisebb darabokra vágjuk (...
Kerti zöldségek
Kerti zöldségek
Vegyessaláta ecetes-olajos öntettel | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az articsókát megtisztítjuk, a levelek felső harmadát levágjuk. A fás, külső leveleket eltávolítjuk. Félbevágjuk, az elhalt leveleket kivágjuk. Az articsókaszíveket citromleves hideg vízbe áztatjuk...
további találatok...