Black, William

Black, William Olasz felmenőkkel is bíró angol gasztronómia szakíró (1954-2015). Eredetileg antropológiát tanult a Brightoni Egyetemen, majd 1979-től saját céget alapított, melynek keretében Franciaországból importált halat és egyéb élelmiszereket. Ezt még számos egyéb sikeres - általában a gasztronómiához köthető - vállalkozás követte. Munkájával kapcsolatos utazásai, illetve szabadidős útjai során végigkóstolta az adott terület jellegzetes ételeit, szorgalmasan kutatta a helyi gasztronómiai szokásokat, gyűjtötte a témához kapcsolódó érdekes történeteket. Nemzetközi hírnevét íróként az itáliai barangolásait megörökítő, számos nyelven kiadott Al dente c. könyve alapozta meg.

A szerző könyvei

Al dente Al dente
Szerző: Black, William
Kiadó: Tericum Kiadó (2009)

A kötet anekdoták, történelem és ételek pikáns keveréke. Remek olvasmány bárkinek, aki szereti...

A szerző receptjei