Szabadtéren készülő ételek


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
eszközök
népek konyhái
főbb eljárások
nehézségi fok
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan

Szűrők megjelenítése ▾

675 találat

Garnélarák bambusznyárson baconnal és bazsalikommal
Garnélarák bambusznyárson baconnal és bazsalikommal
Grillezett rák | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. Öblítsük le folyó víz alatt a garnélarákokat, csöpögtessük le, és itassuk szárazra papírtörlővel. A rákokról kézzel hántsuk le a páncéljukat, a lábuknál kezdjük, és úgy szedjük le róluk, mint egy m...
Birkanyársak
Birkanyársak
Birka saslik | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst olyan kicsi darabokra vágjuk, hogy a 25-30 cm hosszú fanyársakra fel tudjuk húzni őket.
2. A nyársakat süssük meg nem túl forró faszenes grillen. Sóval, borssal ízesítsük. A nyársakhoz olív...
Nyárson sült hús
Nyárson sült hús
Bárány saslik, Marhahúsos saslik, Rablóhús vegyes húsból | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lehetőleg puha húst megmossuk, kb. 3 cm-es kockákra aprítjuk, és tálkába tesszük. Minden oldalról megborsozzuk, és megszórjuk oregánóval.
2. Az olívaolajjal és a citromlével megöntözzük. Letaka...
Grillezett halak
Grillezett halak
Grillezett rák, Roston sült hal | 70 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A grillt előmelegítjük. A nyelvhalat és a márnát konyhakészre előkészítjük, az ördöghalfilével és a garnélával együtt megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük, 4 evőkanál olívaolajjal bekenjük, és lefedv...
Grillezett rákok
Grillezett rákok
Grillezett rák | 50 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rákok hasát a fejéig ollóval felvágjuk, és 6 evőkanál olajban pároljuk.
2. Felforrósított grillen, folyamatosan forgatva, 8 percig sütjük.
3. Az olívaolajból, a citromléből, a sóból és a megtis...
Grillezett szardínia paprikával
Grillezett szardínia paprikával
Grillezett szardínia | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szardíniát (melyből lehetőleg közepes és nagyobb méretűeket válasszunk) lepikkelyezzük, de nem kell kibelezni. Sós vízben megmossuk, és bedörzsöljük a tengeri sóval. Jó két óra hosszat állni hag...
Grillezett sertéshús
Grillezett sertéshús
Grillezett sertéskaraj | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Előkészítjük a grillt.
2. A karajt leöblítjük, szárazra töröljük, és megkenjük olívaolajjal. Mindkét oldalról megsózzuk, és megborsozzuk.
3. Az előmelegített konyhai grillezőben vagy a kerti ros...
Grillezett szardíniák
Grillezett szardíniák
Grillezett szardínia | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halakat konyhakészre előkészítjük.
2. Az ízesítőket az olajjal összekeverjük, és a halakat ebbe a páclébe tesszük. Legalább 30 percig állni hagyjuk.
3. Kivesszük, megfűszerezzük, és mérettől fü...
Grillezett lazac
Grillezett lazac
Grillezett lazac | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halfiléket megmossuk, szárazra töröljük, majd hosszában a bőrig bevágjuk, de nem vágjuk teljesen át.
2. Az így előkészített filéket szétnyitjuk. Enyhén megsózzuk, olajjal vagy olvasztott vajjal ...
Lazac chilis paradicsommártással
Lazac chilis paradicsommártással
Grillezett lazac | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szószhoz olvasszuk fel a vajat egy nagy lábasban, és kis lángon pirítsuk rajta a hagymát és a fokhagymát puhára és üvegesre.
2. Keverjük hozzá a paradicsomot és főzzük további 15 percig, alkalma...
Kardhal nyárson sütve
Kardhal nyárson sütve
Roston sült kardhal | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Éppen csak megütögetve, finoman simítsuk ki a kardhalszeleteket, és vágjuk őket félbe.
2. A zsemlemorzsát keverjük össze sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel.
3. Ennek a keveréknek a negy...
Zöldséges kebab mozzarellával
Zöldséges kebab mozzarellával
Zöldség kebab | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cukkinit és padlizsánt nagyobb darabokra vágjuk, és száraz grillserpenyőben 7-10 perc alatt megsütjük.
2. Vízbe áztatunk 8 hurkapálcát. A cukkinit és a padlizsánt a mozzarellagolyóval, koktélpar...
Bazsalikomos grillezett tonhal salátával
Bazsalikomos grillezett tonhal salátával
Roston sült tonhal | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Távolítsuk el a vastagra vágott tonhalszeletekről az esetleges bőrmaradványokat, a sötét vagy véres részeket. Öblítsük le a halat folyó hideg vízben, majd itassuk szárazra papírtörlővel. Helyezzük ...
Mediterrán bárányhúsos tekercs
Mediterrán bárányhúsos tekercs
Húsos melegszendvics, Töltött pita | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Áztassuk 30 percre meleg vízbe a fa- vagy bambusznyársakat (ha használunk). Keverjük össze a bárányhúst a tojásokkal, a fehér hagymával, a fokhagymával, a citromlével, az olajjal, a petrezselyemmel...
Bárány-barbecue
Bárány-barbecue
Mézes grillezett bárány | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk fel a padlizsánt 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk meg a tengeri sóval, és hagyjuk állni 30 percig, majd rázzuk le róla a fölösleges sót.
2. Kenjük be a padlizsánokat és a hosszában negyedekre...
Székely fatányéros
Székely fatányéros
Roston sült sertéstarja | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fokhagymát törünk rájuk.
2. Rövid ideig hagyjuk érlelődni, majd faszénen, vagy roston megsütjük.
Idényzöldséggel vagy salátával tálaljuk. Télen...
Zsályás báránymáj szilvával
Zsályás báránymáj szilvával
Grillezett báránymáj | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az apróra vágott zsályát összekeverjük az olajjal és kevés őrölt borssal.
2. A májat félujjnyira felszeleteljük, s a zsályás pácba forgatjuk, legalább 120 percre.
3. A pácból kiszedve a májat gri...
Hagyma petrezselymes öntettel
Hagyma petrezselymes öntettel
Grillezett hagyma | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük elő a grillsütőt. Egy nagyobb, lapos tálon terítsük szét a hagymaféléket.
2. Az olajat és a citromlevet keverjük össze, majd öntsük a hagymákra. Ezt követően óvatosan forgassuk meg, majd...
Lazacszeletek roston
Lazacszeletek roston
Grillezett lazac | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szeleteket, majd jól itassuk le egy konyharuhával.
2. Sózzuk, borsozzuk. Vékonyan olajozzuk, majd szórjuk meg prézlivel.
3. Helyezzük a rostélyra a halszeleteket és oldalanként 6-8 ...
Csirke tandori-jellegű páccal
Csirke tandori-jellegű páccal
Grillezett tandori csirkecomb | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Éles késsel vágjuk körbe az összes csirkecomb nyeles végén a vékony húst és távolítsuk el a vaskos ízületet. (Ezt megtehetjük a pácolás után is.) Tegyük a combokat egy fémmentes edénybe, vagy üvegt...
további találatok...