Szabadtéren készülő ételek


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
eszközök
népek konyhái
főbb eljárások
nehézségi fok
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan

Szűrők megjelenítése ▾

658 találat

Kardhal nyárson sütve
Kardhal nyárson sütve
Roston sült kardhal | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Éppen csak megütögetve, finoman simítsuk ki a kardhalszeleteket, és vágjuk őket félbe.
2. A zsemlemorzsát keverjük össze sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel.
3. Ennek a keveréknek a negy...
Zöldséges kebab mozzarellával
Zöldséges kebab mozzarellával
Zöldség kebab | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cukkinit és padlizsánt nagyobb darabokra vágjuk, és száraz grillserpenyőben 7-10 perc alatt megsütjük.
2. Vízbe áztatunk 8 hurkapálcát. A cukkinit és a padlizsánt a mozzarellagolyóval, koktélpar...
Bazsalikomos grillezett tonhal salátával
Bazsalikomos grillezett tonhal salátával
Roston sült tonhal | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Távolítsuk el a vastagra vágott tonhalszeletekről az esetleges bőrmaradványokat, a sötét vagy véres részeket. Öblítsük le a halat folyó hideg vízben, majd itassuk szárazra papírtörlővel. Helyezzük ...
Mediterrán bárányhúsos tekercs
Mediterrán bárányhúsos tekercs
Húsos melegszendvics, Töltött pita | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Áztassuk 30 percre meleg vízbe a fa- vagy bambusznyársakat (ha használunk). Keverjük össze a bárányhúst a tojásokkal, a fehér hagymával, a fokhagymával, a citromlével, az olajjal, a petrezselyemmel...
Bárány-barbecue
Bárány-barbecue
Mézes grillezett bárány | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk fel a padlizsánt 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk meg a tengeri sóval, és hagyjuk állni 30 percig, majd rázzuk le róla a fölösleges sót.
2. Kenjük be a padlizsánokat és a hosszában negyedekre...
Székely fatányéros
Székely fatányéros
Roston sült sertéstarja | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fokhagymát törünk rájuk.
2. Rövid ideig hagyjuk érlelődni, majd faszénen, vagy roston megsütjük.
Idényzöldséggel vagy salátával tálaljuk. Télen...
Zsályás báránymáj szilvával
Zsályás báránymáj szilvával
Grillezett báránymáj | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az apróra vágott zsályát összekeverjük az olajjal és kevés őrölt borssal.
2. A májat félujjnyira felszeleteljük, s a zsályás pácba forgatjuk, legalább 120 percre.
3. A pácból kiszedve a májat gri...
Hagyma petrezselymes öntettel
Hagyma petrezselymes öntettel
Grillezett hagyma | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük elő a grillsütőt. Egy nagyobb, lapos tálon terítsük szét a hagymaféléket.
2. Az olajat és a citromlevet keverjük össze, majd öntsük a hagymákra. Ezt követően óvatosan forgassuk meg, majd...
Lazacszeletek roston
Lazacszeletek roston
Grillezett lazac | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szeleteket, majd jól itassuk le egy konyharuhával.
2. Sózzuk, borsozzuk. Vékonyan olajozzuk, majd szórjuk meg prézlivel.
3. Helyezzük a rostélyra a halszeleteket és oldalanként 6-8 ...
Csirke tandori-jellegű páccal
Csirke tandori-jellegű páccal
Grillezett tandori csirkecomb | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Éles késsel vágjuk körbe az összes csirkecomb nyeles végén a vékony húst és távolítsuk el a vaskos ízületet. (Ezt megtehetjük a pácolás után is.) Tegyük a combokat egy fémmentes edénybe, vagy üvegt...
Forró avokádó bazsalikomos öntettel
Forró avokádó bazsalikomos öntettel
Grillezett avokádó | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A bazsalikomolaj készítéséhez tegyük a szár nélküli bazsalikomleveleket egy tálkába és öntsünk rájuk forró vizet. Hagyjuk benne fél percig. Csepegtessük le, öblítsük le hideg vízzel, majd csepegtes...
Fügebarbecue Marsala borral
Fügebarbecue Marsala borral
Grillezett füge | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fügét bevagdossuk három-négy metszéssel. Két sütőlemezt fóliával kibélelünk, hogy a fügék hatosával egyetlen rétegben elférjenek benne. A fügéket talpra állítjuk, és hogy szép fényesek legyenek, ...
Tokhalsaslik
Tokhalsaslik
Roston sült hal | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halat 4-5 dekás darabokra vágjuk, sózzuk, borsoz­zuk, bedörzsöljük a tejszínnel.
2. Acélnyársra húzzuk a haldarabokat, és nyílt lángon 7-10 percig grillez­zük, közben egyszer megfordítjuk.
3. ...
Hagymanyárs babérlevéllel
Hagymanyárs babérlevéllel
Sült hagyma | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát forró, sós vízben 5 percig blansírozzuk, majd lecsöpögtetjük és megszárítjuk.
2. Vízbe áztatunk 4 hurkapálcát, és egy-egy pálcára lapos oldalával lefelé 5 hagymát szúrunk a félbevágott b...
Grillezett bárány balzsamos-levendulás pácban
Grillezett bárány balzsamos-levendulás pácban
Balzsamecetes grillezett bárány | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Helyezzük a bárányoldalast (lehetőleg négybordányi darabokat használjunk) egy keverőtálba vagy széles tálba, és szórjuk meg a felvágott mogyoróhagymával.
2. Szórjuk rá a bárányra a felaprított fri...
Krém grillezett padlizsánból
Krém grillezett padlizsánból
Padlizsánkrém | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük forróra.
2. A megmosott padlizsánokat tűzdeljük meg a megtisztított és hosszában 3-4 részre vágott fokhagymákkal, és fektessük a forró ro...
Szüreti birkapörkölt
Szüreti birkapörkölt
Birkapörkölt | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A birkahúst feldaraboljuk. A hagymát felaprítjuk, a bográcsban a zsíron megfonnyasztjuk, belekeverjük a paprikát, és azonnal rádobjuk a húsdarabokat (ha van lábszárcsont, feldarabolva ez kerüljön a...
Roston sült vörös márna
Roston sült vörös márna
Sült tengeri márna | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük. Kívül-belül sóval és borssal jól bedörzsöljük. A citromlét és az olívaolajat elkeverjük, és megkenjük vele a halat. Faszénparázson mind...
Fokhagymás bagett
Fokhagymás bagett
Bagett | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fűszernövényeket letépdessük a szárukról, megmossuk, lecsurgatjuk, és apróra vágjuk.
2. A fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomkodjuk.
3. A fűszernövényeket, a fokhagymát és a felaprított diót a...
Tonhal palermói módra
Tonhal palermói módra
Grillezett tonhal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A borból, a citromléből az összevágott rozmaring és fokhagyma, kevés só meg bors hozzáadásával páclevet készítünk. A tonhalat felszeleteljük, alaposan megmossuk, néhány órára a páclébe tesszük.
2...
további találatok...