Szabadtéren készülő ételek


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
eszközök
népek konyhái
főbb eljárások
nehézségi fok
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan

Szűrők megjelenítése ▾

674 találat

Roston sült galamb
Roston sült galamb
Sültgalamb | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Nyissuk ketté a galambokat a hátoldaluknál. Formáljuk laposra az oldalakat. A lehető legtöbb kis csontot vegyük ki. Sózzuk, borsozzuk. Kenjük be olajjal, majd szórjuk meg prézlivel.
2. A sütés id...
Fokhagymás burgonyacikkek
Fokhagymás burgonyacikkek
Fűszeres sült burgonya | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lesikált burgonyát egy fazék forrásban lévő vízbe téve 10 percig előfőzzük, leszűrjük, hideg folyó víz alatt leöblítjük, majd lecsepegtetjük és alaposan letöröljük.
2. A már kissé kihűlt burgony...
Petrezselymes és fokhagymás rák
Petrezselymes és fokhagymás rák
Grillezett rák, Fokhagymás rák | 75 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Az előkészített garnélarákokat a petrezselyemmel, citromlével, sóval, borssal egy lapos tálba tesszük. A rákokat a petrezselymes páclében hagyjuk legalább 30 percre.
2. A vajat az olajjal és a fok...
Tandoori csirkenyársak
Tandoori csirkenyársak
Tandoori csirkesaslik | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csirkét 3 cm-es kockákra vágjuk, és a beolajozott nyársakra húzzuk, egy nyársra 3-4 darabot (1. kép). A nyársakat lapos edényben egymás mellé helyezzük.
2. A joghurtból a zúzott fokhagymával, a...
Szezámmagos narancsos kacsa
Szezámmagos narancsos kacsa
Narancsos kacsa | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Jól összekeverjük a szójaszószt, a narancslekvárt, a narancslét, a fokhagymát, a kb. 1 cm-es darabka reszelt gyömbért és az ecetet.
2. A kacsáról levágunk minden felesleges zsírt (1. kép). A kacsa...
Karibi rák
Karibi rák
Grillezett rák | 90 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rákokat megtisztítjuk (1. kép), a farkukat tetszés szerint rajta hagyhatjuk.
2. Az ananászt megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk (2. kép). Az egyik felét darabokra vágjuk.
3. A páchoz összek...
Édes bárányfilé
Édes bárányfilé
Gyömbéres grillezett bárány, Gyümölcsös grillezett bárány | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy dupla alufóliára tesszük a bárányt (a szeletek kb. 22 dkg-osak legyenek). Sózzuk, borsozzuk.
2. Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 2-3 percig pirítjuk benne a hagymát és a f...
Grillezett szardínia pestóval
Grillezett szardínia pestóval
Grillezett szardínia | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A grillsütőt vagy a teflonos grillserpenyőt előmelegítjük.
2. A friss szardíniát sózzuk, borsozzuk, és oldalanként 2-3 percig sütjük.
2. A pestót tálra kanalazzuk, a sült szardíniát ráhelyezzü...
Grillezett paradicsom sajtszósszal
Grillezett paradicsom sajtszósszal
Sült paradicsom | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy tálban összekeverjük a kecskesajtot, a kakukkfüvet, a majoránnát, a snidlinget, az újhagymát, az ecetet és a fehérbort. Hűtőszekrénybe rakjuk.
2. A grillsütőt magas hőfokra kapcsoljuk. A para...
Kardhal édes-savanyú szószban
Kardhal édes-savanyú szószban
Roston sült kardhal | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A grillsütőt vagy a teflonos grillserpenyőt előmelegítjük. Az olajon, közepes hőfokon 3 percig pároljuk az ananászt és a mazsolát, amit előzőleg 10 percre meleg vízbe áztattunk, majd lecsöpögtettün...
Tengerihal-nyárs ánizsos tejszínnel
Tengerihal-nyárs ánizsos tejszínnel
Grillezett rák, Grillezett tengeri hal | 15 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Két evőkanál olajat, a citrom reszelt héját és 1 evőkanál citromlevet összekeverünk, és sózzuk, borsozzuk. A rákot és a tonhaldarabokat felváltva nyársra húzzuk. A citromos, olajos keverékkel megcs...
Grillezett keszeg
Grillezett keszeg
Grillezett tengeri keszeg | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A grillsütőt vagy a teflon grillserpenyőt előmelegítjük.
2. A keszeg hasüregét papírtörlővel kitöröljük, majd petrezselyemmel megtöltjük. A bőrét sózzuk, borsozzuk, és olajjal bekenjük.
3. A hal...
Fűszeres sertéskebab
Fűszeres sertéskebab
Sertéskebab | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A grillsütőt közepes hőfokra előmelegítjük. A hússzeletekre sajtot és szalonnadarabot, valamint fokhagymát és petrezselymet rakunk.
2. A hússzeleteket feltekerjük. A hústekercseket a pancettával ...
Csirke citromos kebabbal
Csirke citromos kebabbal
Csirkekebab | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A grillt előmelegítjük. Használhatunk serpenyőt is, azt nagyon fel kell forrósítani. A csirkehúst ledaráljuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, tejet, fokhagymát, petrezselymet, tojást.
2. Sózzuk, bors...
Grillezett rák
Grillezett rák
Grillezett rák | 15 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A grillsütőt magas hőfokra felmelegítjük, de a rákot megsüthetjük serpenyőben is.
2. A rákokat ecset segítségével, olajjal megkenjük, és kissé besózzuk.
3. A meleg grillben vagy a serpenyőben m...
Sertésnyárs
Sertésnyárs
Sertés rablóhús | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A grillsütőt közepes hőfokra előmelegítjük. A gombát és a paradicsomot megmossuk, papírtörlőn leitatjuk. A húst, a gombát, a paradicsomot, a pancettát és a bazsalikomlevelet váltakozva 8 fémnyársra...
Sertéskebab sonkával és zsályával
Sertéskebab sonkával és zsályával
Sertéskebab | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy grillserpenyőt zsiradék nélkül magas hőfokra felmelegítünk. A húsdarabokat, a sonkát vagy pancettát, vagy bacont, a kaliforniai paprikát és a zsályaleveleket váltakozva 8-12 beáztatott hurkapál...
Kolbászkebab
Kolbászkebab
Kolbászos kebab | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A grillt közepes hőfokon előmelegítjük. A kolbászkákat fogpiszkálóval megszurkáljuk, hogy a felesleges zsír kisüljön.
2. A kolbászkákat, a babérlevelet és a kenyérdarabokat váltakozva fémnyársra h...
Grillezett sertésszelet
Grillezett sertésszelet
Grillezett sertéskaraj | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A grillsütőt magas hőfokra előmelegítjük. A hússzeleteket olajjal megkenjük, rozmaringgal meghintjük. Sózzuk, borsozzuk.
2. Oldalanként 7-7 perc alatt megsütjük. Sózzuk.
3. A salátaleveleket tá...
Báránykebab kaliforniai paprikával
Báránykebab kaliforniai paprikával
Bárány-kebab | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy tálban összekeverünk 2 evőkanál olajat a borecettel és petrezselyemmel. Borsozzuk. Hozzáadjuk a bárányhúst. Összekeverjük. A húst szűrőkanállal kiszedjük, az olajos levet félrerakjuk. Sózzuk, b...
további találatok...