Szabadtéren készülő ételek


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
eszközök
népek konyhái
főbb eljárások
nehézségi fok
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan

Szűrők megjelenítése ▾

659 találat

Fokhagymás burgonyacikkek
Fokhagymás burgonyacikkek
Fűszeres sült burgonya | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lesikált burgonyát egy fazék forrásban lévő vízbe téve 10 percig előfőzzük, leszűrjük, hideg folyó víz alatt leöblítjük, majd lecsepegtetjük és alaposan letöröljük.
2. A már kissé kihűlt burgony...
Roston sült galamb
Roston sült galamb
Sültgalamb | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Nyissuk ketté a galambokat a hátoldaluknál. Formáljuk laposra az oldalakat. A lehető legtöbb kis csontot vegyük ki. Sózzuk, borsozzuk. Kenjük be olajjal, majd szórjuk meg prézlivel.
2. A sütés id...
Petrezselymes és fokhagymás rák
Petrezselymes és fokhagymás rák
Grillezett rák, Fokhagymás rák | 75 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Az előkészített garnélarákokat a petrezselyemmel, citromlével, sóval, borssal egy lapos tálba tesszük. A rákokat a petrezselymes páclében hagyjuk legalább 30 percre.
2. A vajat az olajjal és a fok...
Tandoori csirkenyársak
Tandoori csirkenyársak
Tandoori csirkesaslik | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csirkét 3 cm-es kockákra vágjuk, és a beolajozott nyársakra húzzuk, egy nyársra 3-4 darabot (1. kép). A nyársakat lapos edényben egymás mellé helyezzük.
2. A joghurtból a zúzott fokhagymával, a...
Szezámmagos narancsos kacsa
Szezámmagos narancsos kacsa
Narancsos kacsa | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Jól összekeverjük a szójaszószt, a narancslekvárt, a narancslét, a fokhagymát, a kb. 1 cm-es darabka reszelt gyömbért és az ecetet.
2. A kacsáról levágunk minden felesleges zsírt (1. kép). A kacsa...
Karibi rák
Karibi rák
Grillezett rák | 90 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rákokat megtisztítjuk (1. kép), a farkukat tetszés szerint rajta hagyhatjuk.
2. Az ananászt megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk (2. kép). Az egyik felét darabokra vágjuk.
3. A páchoz összek...
Édes bárányfilé
Édes bárányfilé
Gyömbéres grillezett bárány, Gyümölcsös grillezett bárány | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy dupla alufóliára tesszük a bárányt (a szeletek kb. 22 dkg-osak legyenek). Sózzuk, borsozzuk.
2. Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 2-3 percig pirítjuk benne a hagymát és a f...
Göngyölt kardhal
Göngyölt kardhal
Roston sült kardhal | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kardhalszeleteket egy márványdeszkán óvatosan kiklopfoljuk. A gőzben párolt kardhalhúst feldaraboljuk, összekeverjük a reszelt sajttal, a zsemlemorzsával és az összevágott olívabogyóval. A halsze...
Tonhal palermói módra
Tonhal palermói módra
Grillezett tonhal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A borból, a citromléből az összevágott rozmaring és fokhagyma, kevés só meg bors hozzáadásával páclevet készítünk. A tonhalat felszeleteljük, alaposan megmossuk, néhány órára a páclébe tesszük.
2...
Gyömbéres-mézes máz
Gyömbéres-mézes máz
Száraz pác | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Valamennyi hozzávalót alaposan összedolgozzuk.
2. Sütés közben a húst ezzel kenegetjük.
Sertéshúst, csirkét vagy bárányhúst kenegetünk vele.

Grillezett vagy forró kövön sütött fehér dévérkeszeg
Grillezett vagy forró kövön sütött fehér dévérkeszeg
Grillezett tengeri keszeg | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat kibelezzük, de nem pikkelyezzük le. Megmossuk, leszárítjuk, kissé megsózzuk.
2. Forró kövön vagy faszénparázs felett megsütjük.
3. A salsa salmoriglióhoz a forró vizet összekeverjük az o...
Grillezett osztriga
Grillezett osztriga
Grillezett osztriga | 20 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított osztriga alsó héját az osztrigahússal grillrácsra helyezzük.
2. Megszórjuk a vékonyra vágott fokhagymával, petrezselyemmel, zsemlemorzsával, oregánóval, sóval, borssal, meglocsolju...
Grillezett, pácolt kardhal
Grillezett, pácolt kardhal
Roston sült kardhal | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy tálban páclevet készítünk az olívaolaj, a citromlé, sok oregánó, az összevágott petrezselyem, fokhagyma és kapribogyó összekeverésével, majd sóval, borssal, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
2. ...
Foxtrot Oscar Burger
Foxtrot Oscar Burger
Hamburger darált marhahúsból | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hozzávalókat - a só és a bors kivételével - kimérem egy tálba, és jól összedolgozom.
2. A befűszerezett darált húsból gombócokat gyúrok, majd hamburgerpogácsákat formálok. A húspogácsák mindkét ...
Csirke- és ráknyárs
Csirke- és ráknyárs
30 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A garnélarákokat sós, forró vízben 5 perc alatt rózsaszínre, porhanyósra főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük és hagyjuk kihűlni.
2. A csirkét és a rákot a fele szójával és a fele halszósszal ro...
Marhasteak paprikasalátával
Marhasteak paprikasalátával
Rumpsteak | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy salátástálban összekeverjük a kétféle kaliforniai paprikát, a hagymát, a paradicsomot, a petrezselymet, az olajat, a balzsamecetet, a fokhagymát és a római köményt.
2. A hússzeleteket nag...
Grillezett tonhal fűszeres pácban
Grillezett tonhal fűszeres pácban
Grillezett tonhal | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A petrezselymet, a turbolyát, a kaprot, a limelevet és olajat összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
2. Belerakjuk a tonhalat, letakarjuk, és 10 percig pácoljuk.
3. A grillsütőt vagy a teflonos ...
Grillezett rák
Grillezett rák
Grillezett rák | 15 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A grillsütőt magas hőfokra felmelegítjük, de a rákot megsüthetjük serpenyőben is.
2. A rákokat ecset segítségével, olajjal megkenjük, és kissé besózzuk.
3. A meleg grillben vagy a serpenyőben m...
Csirke citromos kebabbal
Csirke citromos kebabbal
Csirkekebab | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A grillt előmelegítjük. Használhatunk serpenyőt is, azt nagyon fel kell forrósítani. A csirkehúst ledaráljuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, tejet, fokhagymát, petrezselymet, tojást.
2. Sózzuk, bors...
Fűszeres sertéskebab
Fűszeres sertéskebab
Sertéskebab | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A grillsütőt közepes hőfokra előmelegítjük. A hússzeletekre sajtot és szalonnadarabot, valamint fokhagymát és petrezselymet rakunk.
2. A hússzeleteket feltekerjük. A hústekercseket a pancettával ...
további találatok...