Sós sütemények

Feltételek: sós sütemény

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
sós sütemények fajtái
tésztafajták
népek konyhái
nehézségi fok
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

768 találat

Spárgás párna
Spárgás párna
Spárgás lepény | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A felengedett leveles tésztát 4 egyenlő négyzetre vágjuk. A tésztát lisztezett deszkán 12 cm-es oldalú négyzetté nyújtjuk.
2. A közepén késheggyel bejelölünk egy kisebb, 7 cm-es oldalú négyzetet é...
Parajos-juhsajtos pitta
Parajos-juhsajtos pitta
Spenótos sajtos pite | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pároljuk üvegesre a hagymát. A felengedett spenótot vagdaljuk apróra, adjuk a hagymához, és pároljuk az egészet kb. 10 percig. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecs...
Sajtos-sonkás töltött tészta
Sajtos-sonkás töltött tészta
Sajtos batyu | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A töltelék elkészítéséhez egy tálban keverjük el a ricottát a tojások sárgájával, adjuk hozzá a sonkát és a felkockázott provolonét, a felaprított petrezselymet, sózzuk, és szórjunk bele frissen őr...
Tőkehal leveles tésztában
Tőkehal leveles tésztában
Hallal töltött sült tészta | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat leöblítjük, leitatjuk róla a nedvességet és 8, egyenként 7,5 dekás adagra vágjuk.
2. A fokhagymát meghámozzuk és eldörzsöljük, a kaprot megmossuk és felaprítjuk, majd a fokhagymával, az ol...
Rokfortos-diós papucs
Rokfortos-diós papucs
Sajttal töltött sült tészta | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vékonyra nyújtott leveles tésztából cakkos szélű kiszúróval 5-6 centiméter átmérőjű köröket szaggatunk.
2. A széleket megkenjük tojássárgájával.
3. A rokfortot villával összetörjük, és mindeg...
Rukkolás túrótorta
Rukkolás túrótorta
Túrófelfújt | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet és a joghurtot, majd robotgéppel összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk majd beletépkedjük a rukkolát.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ó...
Zablepénykék
Zablepénykék
Túrós lepény, Zablepény | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zablisztet és a sót egy tálban elkeverjük, a közepében kialakítunk egy gödröt és beletöltjük az olvasztott szalonnazsírt.
2. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, annyi vizet adva hozzá, hogy a té...
Sajtos-fűszeres burgonyatorta
Sajtos-fűszeres burgonyatorta
Burgonyatorta | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tészta elkészítéséhez főzzük meg a burgonyát héjában, majd húzzuk le a héját és törjük meg.
2. Adjuk hozzá a kockára vágott kecskesajtot és a reszelt pecorinót.
3. Amikor a meleg krumpli megolv...
Marhahúsos-gombás pite
Marhahúsos-gombás pite
Marhahúsos pite | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat egy nagyobb lábasban, és pároljuk rajta 2-3 percig a vöröshagymát és a szeletelt gombát.
2. Tegyük bele a 2 cm-es kockákra vágott marhahúst. Ízlés szerint fűszer...
Appenzelli sajtlepény
Appenzelli sajtlepény
Sajtos pite | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, és adjuk hozzá a cukrot és a sót.
2. A massza közepébe merjük a víz egy részét, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk tésztává. (Ha szükséges, adjuk hozzá a teljes vízme...
Füstölt halas palacsinta
Füstölt halas palacsinta
Halas palacsinta | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Szórjuk a lisztet egy nagy salátástálba, és szitáljuk át. A közepében egy mélyedésbe öntsük bele a tojásokat, a tejet, az olajat és a sót.
2, Verjük fel erőteljesen addig, amíg kissé folyékony, de...
Sajtos fánkocskák
Sajtos fánkocskák
Sós aprósütemény, Sajtos fánk | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Elkészítjük az égetett tésztát az alreceptben megadottak szerint, majd borssal fűszerezzük.
2. A tűzről levéve beledolgozzuk a tésztába a kis kockákra vágott sajt egy részét.
3. Sima végű nyomó...
Orosz hajdinapalacsinta
Orosz hajdinapalacsinta
Hajdinapalacsinta/blini | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Az élesztőt egy teáskanál cukorral a langyos vízben feloldjuk. 2-3 evőkanál búzalisztet keverünk bele, és a tésztát meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
2. A maradék búzalisztet és a hajdinalisz...
Cukkinis-sajtos rétes
Cukkinis-sajtos rétes
Zöldséges rétes | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott, lereszelt cukkinit és az apróra vágott hagymát addig pároljuk, míg teljesen elfő a levük.
2. Hozzáadjuk a villával szétnyomott feta sajtot, a lereszelt juhsajtot, az előre felvert toj...
Sonkás burgonyalepény
Sonkás burgonyalepény
Burgonyás lepény | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a burgonyát hideg, sós vízbe, és nagy lángon forraljuk fel. Ha puhára főtt, szűrjük le, hámozzuk meg még forrón, és azonnal törjük össze burgonyanyomóval.
2. Keverjük bele a felkockázott so...
Gorgonzolával és mazsolával töltött fánk
Gorgonzolával és mazsolával töltött fánk
Sajttal töltött sült tészta | 60 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Egy lábosban olvasszuk meg a vajat. Öntsük hozzá a vizet, majd a tejet, adjuk hozzá a curryt és egy csipet sót.
2. Mikor felforrt, vegyük le az edényt a tűzről, és fakanállal erőteljes mozdulatokk...
Húsos hasé
Húsos hasé
Marhahúsos pite | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A töltelék elkészítéséhez a húst tegyük egy teflonserpenyőbe, és közepes lángon, állandóan kevergetve süssük 6-7 percig vagy amíg megpirul. Öntsük le a levét, és adjuk hozzá a húslevest . Ízlés sz...
Csirkés-banános burgonyapogácsa zsályamártással
Csirkés-banános burgonyapogácsa zsályamártással
Burgonyakrokett, Burgonyás lángos | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kockákra vágott burgonyát egy fazék forrásban lévő vízben 10 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, sima pürévé törjük, majd egy tálban a tört burgonyát összekeverjük a csirkehússal.
2. A banánt p...
Krumplis, olajbogyós lepény
Krumplis, olajbogyós lepény
Fűszeres lepény, Burgonyás lepény | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt, a cukrot 1,25 dl vízben 15 perc alatt felfuttatjuk.
2. A kétféle lisztet, a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a korpát, a krumplit, 2 evőkanál olajat és a maradék vizet. S...
Ír krumplis lepények
Ír krumplis lepények
Burgonyás lepény, Burgonyás palacsintatészta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Tiszta konyharuhába csavarjuk, és a ruha két végét ellentétes irányba tekerve kipréseljük a keményítő levét a krumplireszelékből úgy, hogy a kemén...
további találatok...