Sós sütemények

Feltételek: sós sütemény

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
sós sütemények fajtái
tésztafajták
népek konyhái
nehézségi fok
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

743 találat

Zöldségfelfújt
Zöldségfelfújt
Sajtos rakott vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hámozott tököt centiméteres kockákra vagy vékony szeletkékre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre gyaluljuk. Az újhagymát megmossuk, a fonnyadt részeket és a gyökérszálakat levág...
Rokfortos leveles tészta melegen
Rokfortos leveles tészta melegen
Sajttal töltött sült tészta | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vajon világosra pirítjuk a lisztet. Fölengedjük a tejjel. Habverővel folyamatosan kevergetve kb. 5 percig forraljuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, néh...
Kapros kalács
Kapros kalács
Kapros kalács | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt elmorzsoljuk, a cukorral és a víz egy részével felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, a maradék vizet, a felfuttatott élesztőt, majd elkezdjük összeállítani, közben ho...
Articsókalepény
Articsókalepény
Articsókás lepény | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a hideg vajat és annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát is.
2. A tésztát lisztezett...
Burgonyalepény zöldfűszeres vajjal
Burgonyalepény zöldfűszeres vajjal
Burgonyás lepény | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A főzés kezdete előtt 60 perccel vegyük ki a vajat (enyhén sózott a legjobb ehhez a recepthez) a hűtőből, hogy megpuhuljon.
2. Tegyük egy kis tányérkára. Vágjunk fel apróra minden zöldfűszert, és...
Lencsés-paprikás lepény
Lencsés-paprikás lepény
Lencsés lepény | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztához a lisztet tálba tesszük. A margarindarabokat a kezünkkel belegyúrjuk, hogy morzsalékos tésztát kapjunk (1. kép). Hozzáadjuk a vizet és az egészet sima tésztává dolgozzuk ki. Műanyag fól...
Hússal töltött leveles tészta
Hússal töltött leveles tészta
Vegyes hússal készült pite | 110 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Elkészítjük a leveles tésztát .
2. A sertéstarja és a borjúlapocka sovány részét kockákra vágjuk, a többit a sertéstokával együtt ledaráljuk.
3. Hozzáadjuk a húskockákat, az egész tojást, a port...
Gombával töltött kosárka
Gombával töltött kosárka
Gombás pite | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztához a lisztet és a vajat robotgépbe tesszük, addig kevergetjük, míg morzsalékos nem lesz. Hozzáadjuk a tojást, és a továbbiakban együtt kevergetjük.
2. Amikor a tészta már kissé megdagadt,...
Palacsinta kétféle sajttal
Palacsinta kétféle sajttal
Sajtos palacsinta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A palacsintához a vizet és a csicseriborsólisztet egy tálban alaposan elkeverjük.
2. Egy másik tálban habosra keverjük a tejet és a tojást, hozzáadjuk a lisztet, vajat és a csicseriborsólisztes k...
Gombával töltött pite
Gombával töltött pite
Gombás pite | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A margarint kézzel összegyúrjuk a liszttel, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Hozzáadjuk a vizet, és sima tésztává dolgozzuk. Műanyag fóliába csomagolva 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
2. A tö...
Sajtos falatok
Sajtos falatok
Sós aprósütemény | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kiolajozunk 2 sütőlemezt.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítün...
Spenótszuflé fehérboros szósszal
Spenótszuflé fehérboros szósszal
Spenótfelfújt | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kenyérdarabokat tálba tesszük, tejjel leöntjük, és 5 percig áztatjuk.
2. A spenótot folyó hideg vízben lemossuk, és serpenyőben 3 percig fonnyasztjuk. A levét leöntjük, kinyomkodjuk, durvára vá...
Pitta paradicsommal
Pitta paradicsommal
60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, serpenyőben, forró olajban a bazsalikom levelekkel megpároljuk.
2. A tésztát kerek lappá kinyújtjuk, olajjal kikent sütőlemezr...
Lepény pestóval
Lepény pestóval
Fűszeres lepény | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztát elkészítjük, belegyúrjuk a pestót , és körülbelül 60 percre félrerakjuk kelni.
2. Kiolajozunk egy 25 x 38 centiméteres sütőformát. A tésztát kinyújtjuk, belesimítjuk a sütőformába. M...
Sajtfelfújt
Sajtfelfújt
Sajtfelfújt | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kivajazunk egy kb. 1 liter űrtartalmú tűzálló tálat.
2. A zsemlemorzsát és a sajtot tálban összekeverjük (1. kép).
3. A tejet belevegyítjük a sajtkeverékbe. Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját és...
Juhtúrós pogácsa
Juhtúrós pogácsa
Túrós pogácsa | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk.
2. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, a juhtúróval jól összedolgozzuk. Közepébe lyukat nyomunk, beleöntjük az élesztőt, a tojássárgáját, a t...
Cantal sajtos felfújt
Cantal sajtos felfújt
Sajtfelfújt | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sajtot lereszeljük. Kis edényben felolvasztjuk a vajat. Beleszórjuk a lisztet és habverővel összekeverjük, hogy kis csomók keletkezzenek. Ráöntjük a forró tejet és tovább keverjük, amíg megköt. L...
Gőzölt tésztapuding
Gőzölt tésztapuding
Tésztapuding/tészta felfújt | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy fazékban vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, az olívaolajat, és éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, közé keverjük a vajat, és melegen tartjuk.
2. A halat egy serpenyőbe tesszük...
Sült mogyoró
Sült mogyoró
Sült földimogyorós falatok | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy száraz wokban alacsony hőfokon 5 percig pirítjuk a nyers mogyorót. Belső héját ledörzsöljük, durvára vágjuk.
2. A koriandert, gyömbért, fokhagymát, paprikapelyhet, sót, kurkumát mozsárban vagy...
Krumplis, olajbogyós lepény
Krumplis, olajbogyós lepény
Fűszeres lepény, Burgonyás lepény | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt, a cukrot 1,25 dl vízben 15 perc alatt felfuttatjuk.
2. A kétféle lisztet, a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a korpát, a krumplit, 2 evőkanál olajat és a maradék vizet. S...
további találatok...