Salátaöntetek
Feltételek: salátaöntetek


85 találat
Sajtos dresszing
Sajtos salátaöntet, Tejszínes salátaöntet | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rokfortot villával szétnyomkodjuk, a tejszínnel krémesre keverjük.
2. Hozzáadjuk a borecetet, enyhén megborsozzuk, végül belekeverjük az olajat.
Jól megy a például a spenóthoz, kötözősalátához,...
2. Hozzáadjuk a borecetet, enyhén megborsozzuk, végül belekeverjük az olajat.
Jól megy a például a spenóthoz, kötözősalátához,...
Borecetes vinaigrette
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Egy keverőtálban alaposan összekeverjük a hozzávalókat, köztük a vásárolt vagy az alul szereplő recept szerint elkészített majonézt .
Meleg szalonnás öntet
Szalonnás salátaöntet | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szalonnaszeleteket lebőrözzük, majd vékony csíkokra vágjuk. Az olajon teflonserpenyőben ropogós pirosra sütjük.
2. A szalonnát langyosra hűtjük. Az ecetet meg a mustárt belekeverjük.
Kínálhatju...
2. A szalonnát langyosra hűtjük. Az ecetet meg a mustárt belekeverjük.
Kínálhatju...
Tojásdresszing
Tejfölös salátaöntet, Mustáros salátaöntet | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásokat meghámozzuk, és nagyon apró kockákra vágjuk.
2. Először összekeverjük az ecetet a mustárral, a tejföllel, a sóval és a borssal. Utána kanalanként hozzákeverjük az olajat, végül beletes...
2. Először összekeverjük az ecetet a mustárral, a tejföllel, a sóval és a borssal. Utána kanalanként hozzákeverjük az olajat, végül beletes...
Vinaigrette olívaolajjal
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mustárt az ecettel és a citromlével elkeverjük.
2. Lassan belekeverjük az olajat.
3. Sóval és borssal ízesítjük. Fogyasztás előtt rövid ideig, hűtőben állni hagyjuk.
2. Lassan belekeverjük az olajat.
3. Sóval és borssal ízesítjük. Fogyasztás előtt rövid ideig, hűtőben állni hagyjuk.
Régies vinaigrette
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Üveg- vagy porcelántálkában a "régies" magos mustárt, az ecetet összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2. A tálat konyharuhára állítjuk, hogy ne mozogjon. Az olajat vékony sugárban öntjü...
2. A tálat konyharuhára állítjuk, hogy ne mozogjon. Az olajat vékony sugárban öntjü...
Zöldfűszeres vinaigrette
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A hozzávalókat csavaros tetejű kis üvegben simára rázzuk.
Fejes salátához, zöldségfélékhez illik.
Fejes salátához, zöldségfélékhez illik.
Szalonnás öntet
Majonézes salátaöntet | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A szalonnát kis kockákra vagdaljuk, és ropogósra sütjük. Meghámozzuk a hagymát, és finomra aprítva üvegesre pároljuk a szalonnazsírban. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a majonézt a tejszínnel simára kever...
Joghurtdresszing
Joghurtos salátaöntet | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A joghurtot simára keverjük a citromlével vagy ecettel és az olajjal, sózzuk és borsozzuk.
2. Megmossuk a fűszernövényeket (lehet pl. snidling, kapor, bazsalikom), finomra aprítjuk, és belekeverjü...
2. Megmossuk a fűszernövényeket (lehet pl. snidling, kapor, bazsalikom), finomra aprítjuk, és belekeverjü...
Tejszínes salátaszósz
Tejszínes salátaöntet | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sót és a cukrot oldódásig keverjük a citromlével.
2. Majd hozzáadjuk a lágy habbá vert tejszínt.
3. Felhasználásig hűtőszekrénybe tároljuk.
2. Majd hozzáadjuk a lágy habbá vert tejszínt.
3. Felhasználásig hűtőszekrénybe tároljuk.
Vinaigrette-mártás
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A hozzávalókat csavaros tetejű kis üvegben simára rázzuk.
Fejes salátához, zöldségfélékhez illik.
Fejes salátához, zöldségfélékhez illik.
Déligyümölcsös vinaigrette
Vinaigrette-mártás | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Üveg- vagy porcelántálba tesszük a lereszelt gyümölcshéjat és a gyümölcsök levét. Kezeletlen gyümölcsöket válasszunk. Habverővel keverve, vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat, és keverés közbe...
Szezámos narancs-vinaigrette
Vinaigrette-mártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A narancslevet és a reszelt narancshéjat csavaros tetejű üvegbe töltjük.
2. A napraforgóolajat és ha van, szezámolajat öntünk rá, majd az üveget lezárva az egészet alaposan összerázzuk, borsot is...
2. A napraforgóolajat és ha van, szezámolajat öntünk rá, majd az üveget lezárva az egészet alaposan összerázzuk, borsot is...
Tzatziki pitával
Tzatziki | több mint 2 óra | olcsó | könnyen elkészíthető
1. Egy szűrőt batisztruhával vagy gézzel kibélelünk, és beletöltjük az uborkát (1. kép).
2. A ruhát felül összefogva az uborkát kinyomkodjuk (2. kép), majd tálba öntjük.
3. A joghurtot, a fokhagymát...
2. A ruhát felül összefogva az uborkát kinyomkodjuk (2. kép), majd tálba öntjük.
3. A joghurtot, a fokhagymát...
Mojomártás
Olajos-ecetes mártás, Olajos salátaöntet | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fokhagymát a pirospaprikával és a római köménnyel 1 perc alatt alaposan összekeverjük a turmixgépben.
2. Menet közben cseppenként hozzáadunk 1 evőkanál olajat.
3. Egy faspatulával lekapargatjuk...
2. Menet közben cseppenként hozzáadunk 1 evőkanál olajat.
3. Egy faspatulával lekapargatjuk...
Balzsamos vinaigrette
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az enyhe fűszerecetet, a kiskanál francia mustárral kis tálba töltjük.
2. A finom olívaolajat vékony sugárban belecsorgatva elektromos habverővel simára verjük. Megsózzuk, megborsozzuk.
2. A finom olívaolajat vékony sugárban belecsorgatva elektromos habverővel simára verjük. Megsózzuk, megborsozzuk.
Vinaigrette
Vinaigrette-mártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
Fűszernövényes öntet
Joghurtos salátaöntet, Majonézes salátaöntet, Zöldfűszeres salátaöntet | 20 perc | átlagos ár | kezdőknek
A zöldfűszereket megmossuk, megtisztítjuk, és nagyon finomra aprítjuk. Meghámozzuk és felaprítjuk a keményre főzött tojást. A majonézt, a sovány joghurtot és a tejszínt simára keverjük. Megtisztítjuk,...
Caesar-saláta öntete
Majonézes salátaöntet | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Nagy üvegtálban a fokhagymát és a tojások sárgáját habverővel vagy kézi mixerrel felverjük. Az olívaolajat cseppenként vagy vékony sugárban csurgatva, állandó keveréssel hozzáadjuk, amíg a massza b...