Sajtos ételek

Feltételek: sajtos étel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
sajtos ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2040 találat

Márványsajtos sertés szűzérme
Márványsajtos sertés szűzérme
Szeletben sült szűzpecsenye | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst vastagabb szeletekre vágjuk, gyengén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
2. Olajban a hús mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
3. A sajtot a zsemlemorzsával és a vajjal simára keverjük, széto...
Teljes kiőrlésű, gorgonzolás spagetti
Teljes kiőrlésű, gorgonzolás spagetti
Sajtos spagetti | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente).
2. Míg a tészta fő, olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben alacsony tűz fölött.
3. Adjuk hozzá a gorgonzolát és a tejet. ...
Zsályás-ricottás tortelli
Zsályás-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először a tölteléket készítsük el: minden hozzávalót tegyünk egy tálba, keverjük össze és tegyük félre.
2. A tésztához a lisztet dolgozzuk össze a tojásokkal, a fehérborral és a sóval. Lefedve hag...
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Sajtos polenta, Paradicsomos polenta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el a paradicsomszószt .
2. Főzzük meg a polentát és hagyjuk kihűlni.
3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt a 6-os fokozaton). Olajozzunk ki egy hőálló sütőtálat.
4. Szelet...
Mángoldos-ricottás tortelli
Mángoldos-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini, Zöldséges tortellini | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet halmozzuk a gyúródeszkára, csináljunk a közepébe mélyedést. Tegyük bele a tojásokat és a sót, majd dolgozzuk össze sima tésztává. Letakarva hagyjuk kelni 20 percig.
2. Egy fazékban forra...
Umbriai sajtos fánk
Umbriai sajtos fánk
Ciambelle | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az édes pecorino sajt felét reszeljük le, a másik felét aprítsuk fel.
2. A kenyértésztába dolgozzuk bele a sajtot és az olajat, formáljunk belőle cipót, és letakarva tegyük félre, hogy megkelhes...
Pecorinós-diós panini
Pecorinós-diós panini
Sajtos melegszendvics | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a kontaktgrillt vagy a szendvicssütőt közepesnél magasabb fokozaton.
2. Osszuk szét két szelet kenyérre a sajtot, tegyünk rá diót, és locsoljuk meg mézzel.
3. A másik két szelet k...
Tésztás toast
Tésztás toast
Tésztás melegszendvics | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A szalámit és a sonkát apró kockákra vágjuk. A főtt spagettit nagyjából, az olajbogyót apróra összevágjuk.
2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és...
Hot dog csípős paprikával és sajttal töltve
Hot dog csípős paprikával és sajttal töltve
Hot dog | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjunk mindegyik kolbászba nyílást, és töltsük meg megmosott és keresztben felszeletelt paprikával és csíkokra vágott sajttal. Kössük át vékony zsineggel, hogy ki ne potyogjon belőle a töltelék.
...
Cukkinis-sajtos rétes
Cukkinis-sajtos rétes
Zöldséges rétes | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott, lereszelt cukkinit és az apróra vágott hagymát addig pároljuk, míg teljesen elfő a levük.
2. Hozzáadjuk a villával szétnyomott feta sajtot, a lereszelt juhsajtot, az előre felvert toj...
Langyos tésztasaláta koktélparadicsommal
Langyos tésztasaláta koktélparadicsommal
Zöldséges tésztasaláta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A paradicsomot megmossuk és négyfelé vágjuk. A fenyőmagot serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül, gyakori kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk.
2. A cukkinit megtisztítjuk és hosszában 0.5 cm...
Édes, fahéjas agnolotti
Édes, fahéjas agnolotti
Édes-gyümölcsös agnolotti | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet púpozzuk gyúródeszkára vagy más sima munkafelületre, csináljunk bele mélyedést, abba tegyük a tojást, és dolgozzuk össze sima tésztává. Letakarva tegyük félre és pihentessük 20 percig.
2...
Cukkinis-fetás hajdinatortilla
Cukkinis-fetás hajdinatortilla
Tortilla | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lisztet, a tojásfehérjét és 2 dl vizet keverjünk csomómentesre (folyékony tejszín állagúra).
2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót (köztük a kakukkfüvet, melyről csippentsük le a leveleket), majd só...
Focaccia sonkával és parmezánnal
Focaccia sonkával és parmezánnal
Sonkás pizza, Parmezános pizza | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el a pizzatésztát , és tegyük félre, hogy megkeljen.
2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt 6-os fokozaton). Kenjünk ki olajjal egy 30 centiméter átmérőjű pizzasütő tepsit.
3....
Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Sajtos borjúfilé, Rántott borjú | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a hússzeleteket műanyag fólia közé, és húsklopfolóval verjük ki egészen vékonyra.
2. Forgassuk a sóval, borssal és ízlés szerinti fűszerkeverékkel ízesített lisztbe, mártsuk a tojásba, majd...
Ricotta torta
Ricotta torta
Citromos túrótorta, Narancsos túrótorta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először elkészítjük a tésztát. Robotgéppel összevegyítjük a lisztet, a vajat vagy a margarint, a cukrot a bort és a tojássárgákat. A tésztából cipót formálunk, szorosan becsomagoljuk, és 60 percre ...
Pármai padlizsán
Pármai padlizsán
Rakott padlizsán | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megmosott padlizsánt szeleteljük fel vékonyra, sózzuk be, majd tegyük szűrőbe, hogy a keserű leve kicsepegjen.
2. A paradicsomot forrázzuk le, hogy a héja könnyen lehúzható legyen, és távolítsuk...
Rokfortos-diós papucs
Rokfortos-diós papucs
Sajttal töltött sült tészta | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vékonyra nyújtott leveles tésztából cakkos szélű kiszúróval 5-6 centiméter átmérőjű köröket szaggatunk.
2. A széleket megkenjük tojássárgájával.
3. A rokfortot villával összetörjük, és mindeg...
Cannelloni spenóttal
Cannelloni spenóttal
Spenóttal töltött cannelloni | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss spenótot (amelyből használhatunk mélyhűtött pürét is: egyszerűen hagyjuk kiolvadni, és jól nyomkodjuk ki) megtisztítjuk és megmossuk. Bő forró vízbe tesszük, és egyszer felfőzzük, majd lesz...
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Spenóttal-sajttal töltött pesztós tortilla | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A teljes kiőrlésű búzalisztből készült tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. (Szá...
további találatok...