Sajtos ételek

Feltételek: sajtos étel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
sajtos ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2039 találat

Teljes kiőrlésű, gorgonzolás spagetti
Teljes kiőrlésű, gorgonzolás spagetti
Sajtos spagetti | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente).
2. Míg a tészta fő, olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben alacsony tűz fölött.
3. Adjuk hozzá a gorgonzolát és a tejet. ...
Pármai padlizsán
Pármai padlizsán
Rakott padlizsán | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megmosott padlizsánt szeleteljük fel vékonyra, sózzuk be, majd tegyük szűrőbe, hogy a keserű leve kicsepegjen.
2. A paradicsomot forrázzuk le, hogy a héja könnyen lehúzható legyen, és távolítsuk...
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Sajtos polenta, Paradicsomos polenta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el a paradicsomszószt .
2. Főzzük meg a polentát és hagyjuk kihűlni.
3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt a 6-os fokozaton). Olajozzunk ki egy hőálló sütőtálat.
4. Szelet...
Zsályás-ricottás tortelli
Zsályás-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először a tölteléket készítsük el: minden hozzávalót tegyünk egy tálba, keverjük össze és tegyük félre.
2. A tésztához a lisztet dolgozzuk össze a tojásokkal, a fehérborral és a sóval. Lefedve hag...
Umbriai sajtos fánk
Umbriai sajtos fánk
Ciambelle | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az édes pecorino sajt felét reszeljük le, a másik felét aprítsuk fel.
2. A kenyértésztába dolgozzuk bele a sajtot és az olajat, formáljunk belőle cipót, és letakarva tegyük félre, hogy megkelhes...
Mángoldos-ricottás tortelli
Mángoldos-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini, Zöldséges tortellini | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet halmozzuk a gyúródeszkára, csináljunk a közepébe mélyedést. Tegyük bele a tojásokat és a sót, majd dolgozzuk össze sima tésztává. Letakarva hagyjuk kelni 20 percig.
2. Egy fazékban forra...
Pecorinós-diós panini
Pecorinós-diós panini
Sajtos melegszendvics | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a kontaktgrillt vagy a szendvicssütőt közepesnél magasabb fokozaton.
2. Osszuk szét két szelet kenyérre a sajtot, tegyünk rá diót, és locsoljuk meg mézzel.
3. A másik két szelet k...
Cukkinis-sajtos rétes
Cukkinis-sajtos rétes
Zöldséges rétes | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott, lereszelt cukkinit és az apróra vágott hagymát addig pároljuk, míg teljesen elfő a levük.
2. Hozzáadjuk a villával szétnyomott feta sajtot, a lereszelt juhsajtot, az előre felvert toj...
Tésztás toast
Tésztás toast
Tésztás melegszendvics | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A szalámit és a sonkát apró kockákra vágjuk. A főtt spagettit nagyjából, az olajbogyót apróra összevágjuk.
2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és...
Hot dog csípős paprikával és sajttal töltve
Hot dog csípős paprikával és sajttal töltve
Hot dog | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjunk mindegyik kolbászba nyílást, és töltsük meg megmosott és keresztben felszeletelt paprikával és csíkokra vágott sajttal. Kössük át vékony zsineggel, hogy ki ne potyogjon belőle a töltelék.
...
Cukkinis-fetás hajdinatortilla
Cukkinis-fetás hajdinatortilla
Tortilla | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lisztet, a tojásfehérjét és 2 dl vizet keverjünk csomómentesre (folyékony tejszín állagúra).
2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót (köztük a kakukkfüvet, melyről csippentsük le a leveleket), majd só...
Langyos tésztasaláta koktélparadicsommal
Langyos tésztasaláta koktélparadicsommal
Zöldséges tésztasaláta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A paradicsomot megmossuk és négyfelé vágjuk. A fenyőmagot serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül, gyakori kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk.
2. A cukkinit megtisztítjuk és hosszában 0.5 cm...
Cannelloni spenóttal
Cannelloni spenóttal
Spenóttal töltött cannelloni | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss spenótot (amelyből használhatunk mélyhűtött pürét is: egyszerűen hagyjuk kiolvadni, és jól nyomkodjuk ki) megtisztítjuk és megmossuk. Bő forró vízbe tesszük, és egyszer felfőzzük, majd lesz...
Focaccia sonkával és parmezánnal
Focaccia sonkával és parmezánnal
Sonkás pizza, Parmezános pizza | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el a pizzatésztát , és tegyük félre, hogy megkeljen.
2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt 6-os fokozaton). Kenjünk ki olajjal egy 30 centiméter átmérőjű pizzasütő tepsit.
3....
Édes, fahéjas agnolotti
Édes, fahéjas agnolotti
Édes-gyümölcsös agnolotti | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet púpozzuk gyúródeszkára vagy más sima munkafelületre, csináljunk bele mélyedést, abba tegyük a tojást, és dolgozzuk össze sima tésztává. Letakarva tegyük félre és pihentessük 20 percig.
2...
Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Sajtos borjúfilé, Rántott borjú | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a hússzeleteket műanyag fólia közé, és húsklopfolóval verjük ki egészen vékonyra.
2. Forgassuk a sóval, borssal és ízlés szerinti fűszerkeverékkel ízesített lisztbe, mártsuk a tojásba, majd...
Ricotta torta
Ricotta torta
Citromos túrótorta, Narancsos túrótorta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először elkészítjük a tésztát. Robotgéppel összevegyítjük a lisztet, a vajat vagy a margarint, a cukrot a bort és a tojássárgákat. A tésztából cipót formálunk, szorosan becsomagoljuk, és 60 percre ...
Rokfortos-diós papucs
Rokfortos-diós papucs
Sajttal töltött sült tészta | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vékonyra nyújtott leveles tésztából cakkos szélű kiszúróval 5-6 centiméter átmérőjű köröket szaggatunk.
2. A széleket megkenjük tojássárgájával.
3. A rokfortot villával összetörjük, és mindeg...
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Spenóttal-sajttal töltött pesztós tortilla | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A teljes kiőrlésű búzalisztből készült tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. (Szá...
Szicíliai piskótatorta
Szicíliai piskótatorta
Cassata | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, majd fokozatosan és óvatosan belekeverjük a porcukrot és a sót.
2. A tojások sárgáját szintén ebbe a masszába keverjük b...
további találatok...