Sajtos ételek

Feltételek: sajtos étel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
sajtos ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2056 találat

Görög risonisaláta
Görög risonisaláta
Zöldséges tésztasaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez főzzük a risonit (a rizsformájú tésztát) enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Csöpögtessük le, és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét, ...
Citromos krémsajtos kocka
Citromos krémsajtos kocka
Sajtkrémes-citromos sütemény | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 30 cm-es tepsit.
2. A sós korpás kekszet összemorzsoljuk, elkeverjük az olvasztott vajjal.
3. A tésztát tepsibe t...
Vegetáriánus galuskasaláta
Vegetáriánus galuskasaláta
Zöldséges tésztasaláta | 55 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy fazékban felforralunk 3 liter sós vizet. A galuskát a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük. Utána leszűrjük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
2. A paradicsomot megmossuk, és...
Sajttal sült rák
Sajttal sült rák
Csőben sült rák | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és pároljuk benne üvegesre a hagymát.
2. A paradicsomot vágjuk be kereszt alakban, forrázzuk le, húzzuk le a héját, vegyük ki a magjait, vagdaljuk apróra...
Töltött focaccia gorgonzolával és paprikával
Töltött focaccia gorgonzolával és paprikával
Paprikás focaccia, Sajtos focaccia | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el a pizzatésztát , és tegyük félre, hogy megkeljen.
2. Melegítsük elő a sütőt 225 fokra (a gázsütőt 7-es fokozaton). Kenjünk ki olajjal egy 20 x 30 centiméteres pizzasütő tepsit.
3. A...
Welsh rarebit
Welsh rarebit
Sajtos melegszendvics | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a sört, felmelegítjük és belekeverjük a lereszelt sajtot.
2. Sóval, borssal, mustárral pikánsra ízesítjük, forrásponthoz közeli hőmérsékleten folyama...
Sajtbundában sült burgonya
Sajtbundában sült burgonya
Sajtbundában sült burgonya | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A burgonyát héjában, sós vízben 10 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és kockára vágjuk.
2. Lábosba tesszük a tejszínt, felforraljuk és belereszeljük a sajtot. Sóv...
Parajos-juhsajtos pitta
Parajos-juhsajtos pitta
Spenótos sajtos pite | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pároljuk üvegesre a hagymát. A felengedett spenótot vagdaljuk apróra, adjuk a hagymához, és pároljuk az egészet kb. 10 percig. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecs...
Spenótos-ricottás cannelloni paradicsomszósszal
Spenótos-ricottás cannelloni paradicsomszósszal
Spenóttal töltött cannelloni, Túróval töltött cannelloni | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Távolítsuk el a spenótlevelek kemény szárát, főzzük a spenótot egy nagy edényben, forrásban lévő vízben 1 percig. Szűrjük le jól.
2. Apróra vagdaljuk össze a spen...
Ropogós tésztafészek
Ropogós tésztafészek
Sült spagetti | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Bős, sós vízben kifőzzük a spagettit. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
2. A paradicsomot megmossuk, keresztben bemetsszük, forró vízzel leöntjük, meghámozzuk, félbevágjuk...
Croque monsieur panini
Croque monsieur panini
Sajtos melegszendvics, Sonkás melegszendvics | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mustáros öntet valamennyi hozzávalóját alaposan keverjük össze egy kis tálban. Felhasználásig tegyük a hűtőbe.
2. A szendvics elkészítéséhez melegítsük elő a kontaktgrillt vagy a szendvicssütőt ...
Sajtos-sonkás töltött tészta
Sajtos-sonkás töltött tészta
Sajtos batyu | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A töltelék elkészítéséhez egy tálban keverjük el a ricottát a tojások sárgájával, adjuk hozzá a sonkát és a felkockázott provolonét, a felaprított petrezselymet, sózzuk, és szórjunk bele frissen őr...
Borsóhab
Borsóhab
Borsóhab | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forraljunk fel 2 liter sós vizet, és főzzük benne 10 percig a borsót és a hagymát. Szűrjük le és tegyük félre, hogy kihűljön.
2. Rakjuk a mixerbe a sajtot, a borsót, a hagymát és az olajat, és kev...
Zsályás-ricottás tortelli
Zsályás-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először a tölteléket készítsük el: minden hozzávalót tegyünk egy tálba, keverjük össze és tegyük félre.
2. A tésztához a lisztet dolgozzuk össze a tojásokkal, a fehérborral és a sóval. Lefedve hag...
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Sajtos polenta, Paradicsomos polenta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el a paradicsomszószt .
2. Főzzük meg a polentát és hagyjuk kihűlni.
3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt a 6-os fokozaton). Olajozzunk ki egy hőálló sütőtálat.
4. Szelet...
Cukkini fasírt
Cukkini fasírt
Zöldségfasírt | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük finomra, és keverjük össze a liszttel.
2. Tegyük a masszát egy szitára, és hagyjuk 90 percig lecsepegni.
3. A burgonyát főzzük puhára, hámozzuk meg, és törjük ...
Tésztás toast
Tésztás toast
Tésztás melegszendvics | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A szalámit és a sonkát apró kockákra vágjuk. A főtt spagettit nagyjából, az olajbogyót apróra összevágjuk.
2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és...
Édes, fahéjas agnolotti
Édes, fahéjas agnolotti
Édes-gyümölcsös agnolotti | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet púpozzuk gyúródeszkára vagy más sima munkafelületre, csináljunk bele mélyedést, abba tegyük a tojást, és dolgozzuk össze sima tésztává. Letakarva tegyük félre és pihentessük 20 percig.
2...
Szicíliai piskótatorta
Szicíliai piskótatorta
Cassata | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, majd fokozatosan és óvatosan belekeverjük a porcukrot és a sót.
2. A tojások sárgáját szintén ebbe a masszába keverjük b...
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Spenóttal-sajttal töltött pesztós tortilla | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A teljes kiőrlésű búzalisztből készült tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. (Szá...
további találatok...