Rizsételek

Feltételek: rizsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
rizses ételfajták
népek rizsételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

966 találat

Rizsfelfújt
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagyobb lábosban, közepes hőmérsékleten forraljuk fel a tejet és a vizet a citromhéjjal és egy csipetnyi sóval ízesítve.
2. Amikor forr, öntsük bele a rizst. Főzzük addig, amíg megpuhul, és a ...
Görög csirkehúsleves
Görög csirkehúsleves
Citromos csirkehúsleves, Rizses csirkehúsleves, Tojásos csirkehúsleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csirkét tegyük egy edénybe, és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel, sózzuk meg, és főzzük közepes hőfokon, kb. 180 percig. Közben többször szedjük le az időközben képződött habot...
Giuseppe Verdi rizottó
Giuseppe Verdi rizottó
Spárgás rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tisztítsuk meg, és aprítsuk fel a hagymát. A gombát mossuk meg, és szeleteljük fel vékonyan.
2. A spárgát tisztítsuk meg, sós vízben fözzűk roppanósra, majd felhasználásig tegyük jéghideg vízbe.
...
Töltött rizsgolyók
Töltött rizsgolyók
Töltött rizsgolyó | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szárított gombát tegyük egy tálba, és öntsünk rá langyos vizet, hogy ellepje. Hagyjuk állni körülbelül 20 percig.
2. Öntsük a hideg vizet, 4 felaprított paradicsomot, a vaj háromnegyed részét és...
Basmati rizses piláf
Basmati rizses piláf
Gyümölcsös piláf | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Bőséges vízzel mossuk meg a basmati rizst, majd öntsünk rá hideg vizet és hagyjuk állni 180 percig, hogy jól megduzzadjon.
2. Ezalatt egy nagyméretű, olajozott serpenyőben, fedő alatt pirítsuk meg...
Rizsbomba
Rizsbomba
Rizses egytál hússal | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrásban lévő sós vízben félig főzzük a rizst, majd szűrjük le, és hagyjuk hűlni.
2. Egy serpenyőben olvasszuk össze a vajat az olívaolajjal, és pirítsuk meg benne a felaprított vöröshagymát.
3...
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Fűszeres rizs | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
2. Egy serpenyőben közepes hőfokon az olajat felmelegítjük, a fokhagymát, zsályalevelet aranyszínűre pirítjuk, majd belekever...
Májas piláf
Májas piláf
Májas piláf | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rizst forró, sós vízzel leöntjük, lehűtjük, és leöntjük róla a vizet.
2. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát megpirítjuk benne, majd a fenyőmagot...
Rizottó zöld spárgával
Rizottó zöld spárgával
Spárgás rizottó | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felforrósítjuk. A spárgát meghámozzuk, a fejét levágjuk és félretesszük, a szárakat 2 cm-es darabokra aprítjuk.
2. A hagymát nagyobb edényben a forró vajon üvegesre pároljuk. A sp...
Rizottó habzóborral és korianderrel
Rizottó habzóborral és korianderrel
Fűszeres rizottó, Sajtos rizottó, Rizottó borral | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Olvasszunk fel 2 evőkanál vajat egy nagyobb serpenyőben közepes lángon. Tegyük bele a hagymát, és süssük 3-4 percig, míg megüvegesedik.
2. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk 2 percig. Öntsük hozzá a...
Hal currys rizsben
Hal currys rizsben
Rizses egytál hallal | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós vízben megfőzzük.
2. A halat hideg vízben feltesszük, fedő nélkül 20 percig főzzük, 10 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, nagyobb darabokra vágjuk, közben a szálkákat eltávolít...
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Lencsés egytál | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lencsét egy magas falú serpenyőbe szórjuk. Forró vízzel felöntjük, és alacsony hőmérsékleten 30 percig főzzük.
2. A rizst, sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük.
3. A szószhoz a hagymát...
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Folyó víz alatt alaposan tisztítsuk meg a spárgát, a fehér részét pedig távolítsuk el. A spárgacsúcsokat vágjuk le, és tegyük félre, a szárakat pedig szeleteljük fel kb. 1 cm-es darabokra.
2. Tegy...
Sárgarépás rizs dióval
Sárgarépás rizs dióval
Zöldséges rizs | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük fel főni a rizst, eközben tisztítsuk meg a sárgarépát és szeleteljük fel apró csíkokra.
2. Az így előkészített répát nagy lángon futtassuk meg az olajon, majd takarjuk le egy fedővel, és ki...
Rizottó milánói módra
Rizottó milánói módra
Velős rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tyúkhúsalaplevet felmelegítjük. 2 evőkanálnyi lébe a sáfrányt beáztatjuk.
2. A velőt a csontból kivesszük, és mélyebb edényben 6 dkg forró vajon a hagymával együtt megpároljuk.
3. A rizst be...
Töltött paprika
Töltött paprika
Töltött paprika rizses-húsos töltelékkel | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sárga, piros vagy zöld paprikák tetejét a száruknál vágjuk be úgy, hogy kerek, felnyitható tetejük legyen, de a tetőt ne vágjuk egészen le. Vegyük ki a csutkáját, magjait, a fehér hártyáit, és te...
Töltött cukkini
Töltött cukkini
Töltött cukkini | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk le a cukkinik vastagabbik végét (vásárláskor kisebb darabokat válasszunk ehhez az ételhez), és teáskanállal vájjuk ki a húsát úgy, hogy a kb. 5 mm vastag faluk maradjon. A kivájt belsőt vág...
Fűszeres rizs paradicsommal
Fűszeres rizs paradicsommal
Zöldséges rizs | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb lábasban. Pároljuk benne puhára a vöröshagymát, a paprikát és chilit.
2. Adjuk hozzá a kétféle rizst, keverjük össze alaposan, és kevergetve pirítsuk 3-4 perc...
Édeskáposztás rizs
Édeskáposztás rizs
Rakott édeskáposzta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Miközben a rizs fő, készítsük elő a zöldségeket: a megmosott káposztát vágjuk vékony csíkokra, a hagymát vékony szeletekre.
2. Tegyük a hagymát kevés olajon egy serpenyőbe és pároljuk néhány perci...
Káposztatekercsek
Káposztatekercsek
Töltött káposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk. A többit, egészben, forrásban lévő sós vízben kb. 30 percig főzzük. Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni.
2. A rizst megfőzzük. A hagymát meghámozzuk, felvág...
további találatok...