Rizsételek

Feltételek: rizsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
rizses ételfajták
népek rizsételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

945 találat

Édeskáposztás rizs
Édeskáposztás rizs
Rakott édeskáposzta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Miközben a rizs fő, készítsük elő a zöldségeket: a megmosott káposztát vágjuk vékony csíkokra, a hagymát vékony szeletekre.
2. Tegyük a hagymát kevés olajon egy serpenyőbe és pároljuk néhány perci...
Zöld rizottó
Zöld rizottó
Spenótos rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A levest felforraljuk, majd kis lángon melegen tartjuk.
2. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát (1. kép).
3. Hozzáadjuk a rizst, ...
Rizottó gorgonzolával
Rizottó gorgonzolával
Sajtos rizottó | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy serpenyőben közepes tűzön megolvasztjuk a vajat, és a hagymát 3-4 percig dinszteljük benne.
2. Hozzáadjuk a rizst, és állandóan kevergetve 2 percig pirítjuk.
3. A bort ráöntjük, és az alkohol...
Vegetáriánus curry barna rizzsel
Vegetáriánus curry barna rizzsel
Zöldség curry | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük az olajat. Beletesszük az egész köménymagot és a mustármagot, és 3 perc alatt illatosra pirítjuk.
2. Belekeverjük a chilit, a fokhagymát, a gyöm...
Garnélarákos-citromos rizottó
Garnélarákos-citromos rizottó
Rizottó tenger gyümölcseivel | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukorborsót és a cukkinit sós vízzel teli edénybe rakjuk és felforraljuk. Úgy 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és a zöldségeket hideg vízbe helyezzük.
2. Felmelegítjük az olajat egy közepes m...
Vörösboros rizottó
Vörösboros rizottó
Rizottó borral | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy serpenyőben olvasszunk össze 2 dkg vajat az olívaolajjal, és pároljuk benne üvegesre a finomra aprított hagymát. Adjuk hozzá a feldarabolt marhavelőt és a babérleveleket.
2. Ha a hagyma már pu...
Rizottó paradicsommal és bazsalikommal
Rizottó paradicsommal és bazsalikommal
Paradicsomos rizottó | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy serpenyőben közepes tűzön 2 evőkanál vajat megolvasztunk, és a hagymát 3-4 percig dinszteljük benne. Beletesszük a paradicsomot is, összekeverjük, és kb. 20 percig főzzük, amíg a paradicsom öss...
Tojásos curry
Tojásos curry
Tojáscurry | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük a ghee-t, és a hagymát aranybarnára sütjük.
2. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a sót, a garam masalát , a koriandermagot és a chiliport. Az egés...
Sáfrányos rizs kalmárral
Sáfrányos rizs kalmárral
Rizses egytál tenger gyümölcseivel | 50 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A kalmárt megtisztítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk.
2. Egy nagy lábosban, közepes lángon felhevítjük az olajat, pár percig kevergetjük rajta a hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot, a paradics...
Rizssaláta almával és dióval
Rizssaláta almával és dióval
Sajtos rizssaláta, Zöldséges rizssaláta, Gyümölcsös rizssaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük meg a rizst enyhén sós, forrásban lévő vízben (körülbelül 15 perc alatt).
2. Öblítsük át folyó, hideg víz alatt, majd csöpögtessük le, és szárítsuk meg egy konyharuhán.
3. Tegyük a rizst e...
Chirashi sushi kagylóhéjban
Chirashi sushi kagylóhéjban
Rákos chiari-sushi | 35 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A kagylókat kiszedjük a héjból. A héjakat alaposan megtisztítjuk a tálaláshoz.
2. A kagylókat megtisztítjuk, a kis fehér fényes izmot és a hártyát lehúzzuk róluk. Az ikrát rajtuk hagyjuk, de ha ra...
Mazsolás töltött paprika
Mazsolás töltött paprika
Töltött paprika rizses töltelékkel | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rizst sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd jól lecsöpögtetjük. A hagymát az olajon 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a fenyőmagot és a megfőtt rizst, kever...
Halas temaki remuládmártással
Halas temaki remuládmártással
Halas sushitekercs | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vízzel kikeverjük a tempuratésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint. A tészta csomós legyen, tele levegőbuborékokkal. Az olajat olajsütőben vagy mély serpenyőben 180-190 fokosra melegítjük...
Vajas és sáfrányos rizs
Vajas és sáfrányos rizs
Fűszeres rizs | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sáfrányt egy éjszakára langyos vízbe áztatjuk.
2. A rizst megmossuk, és legalább 3 órára beáztatjuk langyos, sós vízbe. A tojássárgájából, a liszt­ből, csipetnyi sóval és 1 evőkanál olvasztott v...
Rizottó garnélarákkal és spárgával
Rizottó garnélarákkal és spárgával
Rizottó tenger gyümölcseivel, Spárgás rizottó | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Felforraljuk a zöldség-alaplét , és a spárgát 3 percig előfőzzük benne. Leszűrjük, az alaplét félretesszük. A spárgát hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és félretesszük. Az alaplét visszaönt...
Saláta barna rizsből, zöldbabbal
Saláta barna rizsből, zöldbabbal
Sajtos rizssaláta, Zöldséges rizssaláta | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az uborkát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, és 10 percre hideg vízbe áztatjuk, a vizet többször cseréljük. Leszűrjük, besózzuk, és 15 percig állni hagyjuk.
2. Közben a rizst a szokásos módon...
Marhasültes temaki wasabis majonézzel
Marhasültes temaki wasabis majonézzel
Húsos sushitekercs | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A daikont (jégcsapretket) finomra lereszeljük, vagy hosszú, vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket a lehető legvékonyabb csíkokra vágjuk. Leöblítjük, lecsepegtetjük, és felhasználásig hűtőszek...
Édes plov aszalt gyümölcsökkel
Édes plov aszalt gyümölcsökkel
Rizskoch | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mazsolát és az aszalt barackot megmossuk, annyi vízbe, amennyi ellepi, 30 percre beáztatjuk, majd lecsepegtetjük.
2. A vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, a gyümölcsöket közepes lán­gon aranys...
Chirashi sushi garnélával, rákhússal és avokádóval
Chirashi sushi garnélával, rákhússal és avokádóval
Rákos chiari-sushi | 30 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd a garnélát mindkét oldalán 2-2 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, és hosszában félbevágjuk. A rákhúst kiszedjük a páncéljából.
2. A sushirizst összekeve...
Rizottólepények, hirtelen sütve
Rizottólepények, hirtelen sütve
Rizslepény | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizottóból négy, egyforma nagyságú lepénykét formázunk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a lepényeket úgy csúsztatjuk bele, nehogy megsérüljenek. Rázogatva addig sütjük, amíg vékony k...
további találatok...