Rizsételek

Feltételek: rizsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
rizses ételfajták
népek rizsételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

958 találat

Sárgarépás rizs dióval
Sárgarépás rizs dióval
Zöldséges rizs | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük fel főni a rizst, eközben tisztítsuk meg a sárgarépát és szeleteljük fel apró csíkokra.
2. Az így előkészített répát nagy lángon futtassuk meg az olajon, majd takarjuk le egy fedővel, és ki...
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Lencsés egytál | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lencsét egy magas falú serpenyőbe szórjuk. Forró vízzel felöntjük, és alacsony hőmérsékleten 30 percig főzzük.
2. A rizst, sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük.
3. A szószhoz a hagymát...
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Fűszeres rizs | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
2. Egy serpenyőben közepes hőfokon az olajat felmelegítjük, a fokhagymát, zsályalevelet aranyszínűre pirítjuk, majd belekever...
Májas piláf
Májas piláf
Májas piláf | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rizst forró, sós vízzel leöntjük, lehűtjük, és leöntjük róla a vizet.
2. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát megpirítjuk benne, majd a fenyőmagot...
Rizottó milánói módra
Rizottó milánói módra
Velős rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tyúkhúsalaplevet felmelegítjük. 2 evőkanálnyi lébe a sáfrányt beáztatjuk.
2. A velőt a csontból kivesszük, és mélyebb edényben 6 dkg forró vajon a hagymával együtt megpároljuk.
3. A rizst be...
Rizottó garnélával
Rizottó garnélával
Rizottó tenger gyümölcseivel | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felmelegítjük. A mogyoróhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és nagyobb edényben, 5 dkg forró vajon aranybarnára pirítjuk.
2. Utána a rizst beletesszük, és hagyjuk, hogy megüvegese...
Káposztatekercsek
Káposztatekercsek
Töltött káposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk. A többit, egészben, forrásban lévő sós vízben kb. 30 percig főzzük. Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni.
2. A rizst megfőzzük. A hagymát meghámozzuk, felvág...
Rizottó zöld spárgával
Rizottó zöld spárgával
Spárgás rizottó | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felforrósítjuk. A spárgát meghámozzuk, a fejét levágjuk és félretesszük, a szárakat 2 cm-es darabokra aprítjuk.
2. A hagymát nagyobb edényben a forró vajon üvegesre pároljuk. A sp...
Milánói minestrone
Milánói minestrone
Lombardiai minestrone, Rizses minestrone | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az olajat leveses edényben felforrósítjuk. Az apróra vágott szalonnát, a megtisztított és felaprított hagymát, fokhagymát és a petrezselymet az olajon megpároljuk.
2. A zellert, a sárgarépát, a bu...
Hal currys rizsben
Hal currys rizsben
Rizses egytál hallal | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós vízben megfőzzük.
2. A halat hideg vízben feltesszük, fedő nélkül 20 percig főzzük, 10 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, nagyobb darabokra vágjuk, közben a szálkákat eltávolít...
Paradicsomos garnélarák rizzsel
Paradicsomos garnélarák rizzsel
Paradicsomos rákragu | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Megmossuk és megtisztítjuk a garnélarákot, majd a vízhez egy citrom levét öntjük, s 5 percig főzzük benne őket. Kiemeljük a rákokat, és a vizet félretesszük.
2. Az olajban kissé megpároljuk az apr...
Tejberizs
Tejberizs
Egyszerű tejberizs | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kerek szemű rizst forrásban lévő, enyhén sós vízben 5 percig pároljuk.
2. Leszűrjük, langyos vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük.
3. A tejbe beletesszük a citromhéjat, és felmelegítjük.
...
Csirke rizzsel
Csirke rizzsel
Vajas sült csirke, Rizses sült csirke | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A csirkét mossuk le hideg vízzel, nyomkodjuk szárazra, és kenjük meg vajjal. Dörzsöljük be kívül-belül sóval, borssal, és tegyük tűzálló tálba.
2. A paradicsomot ...
Édeskáposztás rizs
Édeskáposztás rizs
Rakott édeskáposzta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Miközben a rizs fő, készítsük elő a zöldségeket: a megmosott káposztát vágjuk vékony csíkokra, a hagymát vékony szeletekre.
2. Tegyük a hagymát kevés olajon egy serpenyőbe és pároljuk néhány perci...
Zöld rizottó
Zöld rizottó
Spenótos rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A levest felforraljuk, majd kis lángon melegen tartjuk.
2. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát (1. kép).
3. Hozzáadjuk a rizst, ...
Vegetáriánus curry barna rizzsel
Vegetáriánus curry barna rizzsel
Zöldség curry | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük az olajat. Beletesszük az egész köménymagot és a mustármagot, és 3 perc alatt illatosra pirítjuk.
2. Belekeverjük a chilit, a fokhagymát, a gyöm...
Rizottó gorgonzolával
Rizottó gorgonzolával
Sajtos rizottó | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy serpenyőben közepes tűzön megolvasztjuk a vajat, és a hagymát 3-4 percig dinszteljük benne.
2. Hozzáadjuk a rizst, és állandóan kevergetve 2 percig pirítjuk.
3. A bort ráöntjük, és az alkohol...
Garnélarákos-citromos rizottó
Garnélarákos-citromos rizottó
Rizottó tenger gyümölcseivel | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukorborsót és a cukkinit sós vízzel teli edénybe rakjuk és felforraljuk. Úgy 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és a zöldségeket hideg vízbe helyezzük.
2. Felmelegítjük az olajat egy közepes m...
Marhasültes temaki wasabis majonézzel
Marhasültes temaki wasabis majonézzel
Húsos sushitekercs | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A daikont (jégcsapretket) finomra lereszeljük, vagy hosszú, vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket a lehető legvékonyabb csíkokra vágjuk. Leöblítjük, lecsepegtetjük, és felhasználásig hűtőszek...
Temaki kacsával és hoisinszósszal
Temaki kacsával és hoisinszósszal
Húsos sushitekercs | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kacsa bőrét és húsát leszedjük a csontról, és csíkokra vágjuk. Ha túl sok a bőr, csak a legropogósabb részeit tartjuk meg. A zsíros részeket kidobjuk.
2. A hoisin- vagy szilvaszósz felét egy...
további találatok...