Rizsételek

Feltételek: rizsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
rizses ételfajták
népek rizsételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

962 találat

Töltött cukkini
Töltött cukkini
Töltött cukkini | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk le a cukkinik vastagabbik végét (vásárláskor kisebb darabokat válasszunk ehhez az ételhez), és teáskanállal vájjuk ki a húsát úgy, hogy a kb. 5 mm vastag faluk maradjon. A kivájt belsőt vág...
Rizottó habzóborral és korianderrel
Rizottó habzóborral és korianderrel
Fűszeres rizottó, Sajtos rizottó, Rizottó borral | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Olvasszunk fel 2 evőkanál vajat egy nagyobb serpenyőben közepes lángon. Tegyük bele a hagymát, és süssük 3-4 percig, míg megüvegesedik.
2. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk 2 percig. Öntsük hozzá a...
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Fűszeres rizs | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
2. Egy serpenyőben közepes hőfokon az olajat felmelegítjük, a fokhagymát, zsályalevelet aranyszínűre pirítjuk, majd belekever...
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Folyó víz alatt alaposan tisztítsuk meg a spárgát, a fehér részét pedig távolítsuk el. A spárgacsúcsokat vágjuk le, és tegyük félre, a szárakat pedig szeleteljük fel kb. 1 cm-es darabokra.
2. Tegy...
Májas piláf
Májas piláf
Májas piláf | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rizst forró, sós vízzel leöntjük, lehűtjük, és leöntjük róla a vizet.
2. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát megpirítjuk benne, majd a fenyőmagot...
Rizottó zöld spárgával
Rizottó zöld spárgával
Spárgás rizottó | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felforrósítjuk. A spárgát meghámozzuk, a fejét levágjuk és félretesszük, a szárakat 2 cm-es darabokra aprítjuk.
2. A hagymát nagyobb edényben a forró vajon üvegesre pároljuk. A sp...
Rizottó milánói módra
Rizottó milánói módra
Velős rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tyúkhúsalaplevet felmelegítjük. 2 evőkanálnyi lébe a sáfrányt beáztatjuk.
2. A velőt a csontból kivesszük, és mélyebb edényben 6 dkg forró vajon a hagymával együtt megpároljuk.
3. A rizst be...
Fűszeres rizs paradicsommal
Fűszeres rizs paradicsommal
Zöldséges rizs | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb lábasban. Pároljuk benne puhára a vöröshagymát, a paprikát és chilit.
2. Adjuk hozzá a kétféle rizst, keverjük össze alaposan, és kevergetve pirítsuk 3-4 perc...
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Lencsés egytál | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lencsét egy magas falú serpenyőbe szórjuk. Forró vízzel felöntjük, és alacsony hőmérsékleten 30 percig főzzük.
2. A rizst, sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük.
3. A szószhoz a hagymát...
Hal currys rizsben
Hal currys rizsben
Rizses egytál hallal | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós vízben megfőzzük.
2. A halat hideg vízben feltesszük, fedő nélkül 20 percig főzzük, 10 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, nagyobb darabokra vágjuk, közben a szálkákat eltávolít...
Rizottó garnélával
Rizottó garnélával
Rizottó tenger gyümölcseivel | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felmelegítjük. A mogyoróhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és nagyobb edényben, 5 dkg forró vajon aranybarnára pirítjuk.
2. Utána a rizst beletesszük, és hagyjuk, hogy megüvegese...
Sárgarépás rizs dióval
Sárgarépás rizs dióval
Zöldséges rizs | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük fel főni a rizst, eközben tisztítsuk meg a sárgarépát és szeleteljük fel apró csíkokra.
2. Az így előkészített répát nagy lángon futtassuk meg az olajon, majd takarjuk le egy fedővel, és ki...
Fűszeres-csirkés rizses hús
Fűszeres-csirkés rizses hús
Rizses egytál hússal | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Felmelegítjük az olajat egy vastag aljú serpenyőben (a legideálisabb a paellaserpenyő). Belerakjuk a fokhagymát, a hagymát, és 5 percig pároljuk. A megpárolt fokhagyma, hagyma felét félretesszük.
...
Édeskáposztás rizs
Édeskáposztás rizs
Rakott édeskáposzta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Miközben a rizs fő, készítsük elő a zöldségeket: a megmosott káposztát vágjuk vékony csíkokra, a hagymát vékony szeletekre.
2. Tegyük a hagymát kevés olajon egy serpenyőbe és pároljuk néhány perci...
Káposztatekercsek
Káposztatekercsek
Töltött káposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk. A többit, egészben, forrásban lévő sós vízben kb. 30 percig főzzük. Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni.
2. A rizst megfőzzük. A hagymát meghámozzuk, felvág...
Paradicsomos garnélarák rizzsel
Paradicsomos garnélarák rizzsel
Paradicsomos rákragu | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Megmossuk és megtisztítjuk a garnélarákot, majd a vízhez egy citrom levét öntjük, s 5 percig főzzük benne őket. Kiemeljük a rákokat, és a vizet félretesszük.
2. Az olajban kissé megpároljuk az apr...
Zöld rizottó
Zöld rizottó
Spenótos rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A levest felforraljuk, majd kis lángon melegen tartjuk.
2. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát (1. kép).
3. Hozzáadjuk a rizst, ...
Csirke rizzsel
Csirke rizzsel
Vajas sült csirke, Rizses sült csirke | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A csirkét mossuk le hideg vízzel, nyomkodjuk szárazra, és kenjük meg vajjal. Dörzsöljük be kívül-belül sóval, borssal, és tegyük tűzálló tálba.
2. A paradicsomot ...
Milánói minestrone
Milánói minestrone
Lombardiai minestrone, Rizses minestrone | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az olajat leveses edényben felforrósítjuk. Az apróra vágott szalonnát, a megtisztított és felaprított hagymát, fokhagymát és a petrezselymet az olajon megpároljuk.
2. A zellert, a sárgarépát, a bu...
Vegetáriánus curry barna rizzsel
Vegetáriánus curry barna rizzsel
Zöldség curry | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük az olajat. Beletesszük az egész köménymagot és a mustármagot, és 3 perc alatt illatosra pirítjuk.
2. Belekeverjük a chilit, a fokhagymát, a gyöm...
további találatok...