Rizsételek

Feltételek: rizsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
rizses ételfajták
népek rizsételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

963 találat

Töltött paprika
Töltött paprika
Töltött paprika rizses-húsos töltelékkel | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sárga, piros vagy zöld paprikák tetejét a száruknál vágjuk be úgy, hogy kerek, felnyitható tetejük legyen, de a tetőt ne vágjuk egészen le. Vegyük ki a csutkáját, magjait, a fehér hártyáit, és te...
Rizottó habzóborral és korianderrel
Rizottó habzóborral és korianderrel
Fűszeres rizottó, Sajtos rizottó, Rizottó borral | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Olvasszunk fel 2 evőkanál vajat egy nagyobb serpenyőben közepes lángon. Tegyük bele a hagymát, és süssük 3-4 percig, míg megüvegesedik.
2. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk 2 percig. Öntsük hozzá a...
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Fűszeres rizs | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
2. Egy serpenyőben közepes hőfokon az olajat felmelegítjük, a fokhagymát, zsályalevelet aranyszínűre pirítjuk, majd belekever...
Májas piláf
Májas piláf
Májas piláf | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rizst forró, sós vízzel leöntjük, lehűtjük, és leöntjük róla a vizet.
2. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát megpirítjuk benne, majd a fenyőmagot...
Töltött cukkini
Töltött cukkini
Töltött cukkini | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk le a cukkinik vastagabbik végét (vásárláskor kisebb darabokat válasszunk ehhez az ételhez), és teáskanállal vájjuk ki a húsát úgy, hogy a kb. 5 mm vastag faluk maradjon. A kivájt belsőt vág...
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Folyó víz alatt alaposan tisztítsuk meg a spárgát, a fehér részét pedig távolítsuk el. A spárgacsúcsokat vágjuk le, és tegyük félre, a szárakat pedig szeleteljük fel kb. 1 cm-es darabokra.
2. Tegy...
Rizottó zöld spárgával
Rizottó zöld spárgával
Spárgás rizottó | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felforrósítjuk. A spárgát meghámozzuk, a fejét levágjuk és félretesszük, a szárakat 2 cm-es darabokra aprítjuk.
2. A hagymát nagyobb edényben a forró vajon üvegesre pároljuk. A sp...
Rizottó milánói módra
Rizottó milánói módra
Velős rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tyúkhúsalaplevet felmelegítjük. 2 evőkanálnyi lébe a sáfrányt beáztatjuk.
2. A velőt a csontból kivesszük, és mélyebb edényben 6 dkg forró vajon a hagymával együtt megpároljuk.
3. A rizst be...
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Lencsés egytál | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lencsét egy magas falú serpenyőbe szórjuk. Forró vízzel felöntjük, és alacsony hőmérsékleten 30 percig főzzük.
2. A rizst, sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük.
3. A szószhoz a hagymát...
Fűszeres rizs paradicsommal
Fűszeres rizs paradicsommal
Zöldséges rizs | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb lábasban. Pároljuk benne puhára a vöröshagymát, a paprikát és chilit.
2. Adjuk hozzá a kétféle rizst, keverjük össze alaposan, és kevergetve pirítsuk 3-4 perc...
Sárgarépás rizs dióval
Sárgarépás rizs dióval
Zöldséges rizs | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük fel főni a rizst, eközben tisztítsuk meg a sárgarépát és szeleteljük fel apró csíkokra.
2. Az így előkészített répát nagy lángon futtassuk meg az olajon, majd takarjuk le egy fedővel, és ki...
Hal currys rizsben
Hal currys rizsben
Rizses egytál hallal | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós vízben megfőzzük.
2. A halat hideg vízben feltesszük, fedő nélkül 20 percig főzzük, 10 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, nagyobb darabokra vágjuk, közben a szálkákat eltávolít...
Rizottó garnélával
Rizottó garnélával
Rizottó tenger gyümölcseivel | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felmelegítjük. A mogyoróhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és nagyobb edényben, 5 dkg forró vajon aranybarnára pirítjuk.
2. Utána a rizst beletesszük, és hagyjuk, hogy megüvegese...
Édeskáposztás rizs
Édeskáposztás rizs
Rakott édeskáposzta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Miközben a rizs fő, készítsük elő a zöldségeket: a megmosott káposztát vágjuk vékony csíkokra, a hagymát vékony szeletekre.
2. Tegyük a hagymát kevés olajon egy serpenyőbe és pároljuk néhány perci...
Fűszeres-csirkés rizses hús
Fűszeres-csirkés rizses hús
Rizses egytál hússal | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Felmelegítjük az olajat egy vastag aljú serpenyőben (a legideálisabb a paellaserpenyő). Belerakjuk a fokhagymát, a hagymát, és 5 percig pároljuk. A megpárolt fokhagyma, hagyma felét félretesszük.
...
Káposztatekercsek
Káposztatekercsek
Töltött káposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk. A többit, egészben, forrásban lévő sós vízben kb. 30 percig főzzük. Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni.
2. A rizst megfőzzük. A hagymát meghámozzuk, felvág...
Zöld rizottó
Zöld rizottó
Spenótos rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A levest felforraljuk, majd kis lángon melegen tartjuk.
2. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát (1. kép).
3. Hozzáadjuk a rizst, ...
Paradicsomos garnélarák rizzsel
Paradicsomos garnélarák rizzsel
Paradicsomos rákragu | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Megmossuk és megtisztítjuk a garnélarákot, majd a vízhez egy citrom levét öntjük, s 5 percig főzzük benne őket. Kiemeljük a rákokat, és a vizet félretesszük.
2. Az olajban kissé megpároljuk az apr...
Csirke rizzsel
Csirke rizzsel
Vajas sült csirke, Rizses sült csirke | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A csirkét mossuk le hideg vízzel, nyomkodjuk szárazra, és kenjük meg vajjal. Dörzsöljük be kívül-belül sóval, borssal, és tegyük tűzálló tálba.
2. A paradicsomot ...
Milánói minestrone
Milánói minestrone
Lombardiai minestrone, Rizses minestrone | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az olajat leveses edényben felforrósítjuk. Az apróra vágott szalonnát, a megtisztított és felaprított hagymát, fokhagymát és a petrezselymet az olajon megpároljuk.
2. A zellert, a sárgarépát, a bu...
további találatok...