Rizsételek

Feltételek: rizsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
rizses ételfajták
népek rizsételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

954 találat

Rizottó garnélával
Rizottó garnélával
Rizottó tenger gyümölcseivel | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felmelegítjük. A mogyoróhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és nagyobb edényben, 5 dkg forró vajon aranybarnára pirítjuk.
2. Utána a rizst beletesszük, és hagyjuk, hogy megüvegese...
Rizottó milánói módra
Rizottó milánói módra
Velős rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tyúkhúsalaplevet felmelegítjük. 2 evőkanálnyi lébe a sáfrányt beáztatjuk.
2. A velőt a csontból kivesszük, és mélyebb edényben 6 dkg forró vajon a hagymával együtt megpároljuk.
3. A rizst be...
Rizottó zöld spárgával
Rizottó zöld spárgával
Spárgás rizottó | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felforrósítjuk. A spárgát meghámozzuk, a fejét levágjuk és félretesszük, a szárakat 2 cm-es darabokra aprítjuk.
2. A hagymát nagyobb edényben a forró vajon üvegesre pároljuk. A sp...
Milánói minestrone
Milánói minestrone
Lombardiai minestrone, Rizses minestrone | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az olajat leveses edényben felforrósítjuk. Az apróra vágott szalonnát, a megtisztított és felaprított hagymát, fokhagymát és a petrezselymet az olajon megpároljuk.
2. A zellert, a sárgarépát, a bu...
Káposztatekercsek
Káposztatekercsek
Töltött káposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk. A többit, egészben, forrásban lévő sós vízben kb. 30 percig főzzük. Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni.
2. A rizst megfőzzük. A hagymát meghámozzuk, felvág...
Tejberizs
Tejberizs
Egyszerű tejberizs | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kerek szemű rizst forrásban lévő, enyhén sós vízben 5 percig pároljuk.
2. Leszűrjük, langyos vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük.
3. A tejbe beletesszük a citromhéjat, és felmelegítjük.
...
Hal currys rizsben
Hal currys rizsben
Rizses egytál hallal | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós vízben megfőzzük.
2. A halat hideg vízben feltesszük, fedő nélkül 20 percig főzzük, 10 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, nagyobb darabokra vágjuk, közben a szálkákat eltávolít...
Paradicsomos garnélarák rizzsel
Paradicsomos garnélarák rizzsel
Paradicsomos rákragu | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Megmossuk és megtisztítjuk a garnélarákot, majd a vízhez egy citrom levét öntjük, s 5 percig főzzük benne őket. Kiemeljük a rákokat, és a vizet félretesszük.
2. Az olajban kissé megpároljuk az apr...
Csirke rizzsel
Csirke rizzsel
Vajas sült csirke, Rizses sült csirke | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A csirkét mossuk le hideg vízzel, nyomkodjuk szárazra, és kenjük meg vajjal. Dörzsöljük be kívül-belül sóval, borssal, és tegyük tűzálló tálba.
2. A paradicsomot ...
Édeskáposztás rizs
Édeskáposztás rizs
Rakott édeskáposzta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Miközben a rizs fő, készítsük elő a zöldségeket: a megmosott káposztát vágjuk vékony csíkokra, a hagymát vékony szeletekre.
2. Tegyük a hagymát kevés olajon egy serpenyőbe és pároljuk néhány perci...
Zöld rizottó
Zöld rizottó
Spenótos rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A levest felforraljuk, majd kis lángon melegen tartjuk.
2. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát (1. kép).
3. Hozzáadjuk a rizst, ...
Vegetáriánus curry barna rizzsel
Vegetáriánus curry barna rizzsel
Zöldség curry | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük az olajat. Beletesszük az egész köménymagot és a mustármagot, és 3 perc alatt illatosra pirítjuk.
2. Belekeverjük a chilit, a fokhagymát, a gyöm...
Rizottó gorgonzolával
Rizottó gorgonzolával
Sajtos rizottó | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy serpenyőben közepes tűzön megolvasztjuk a vajat, és a hagymát 3-4 percig dinszteljük benne.
2. Hozzáadjuk a rizst, és állandóan kevergetve 2 percig pirítjuk.
3. A bort ráöntjük, és az alkohol...
Garnélarákos-citromos rizottó
Garnélarákos-citromos rizottó
Rizottó tenger gyümölcseivel | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukorborsót és a cukkinit sós vízzel teli edénybe rakjuk és felforraljuk. Úgy 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és a zöldségeket hideg vízbe helyezzük.
2. Felmelegítjük az olajat egy közepes m...
Marhasültes temaki wasabis majonézzel
Marhasültes temaki wasabis majonézzel
Húsos sushitekercs | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A daikont (jégcsapretket) finomra lereszeljük, vagy hosszú, vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket a lehető legvékonyabb csíkokra vágjuk. Leöblítjük, lecsepegtetjük, és felhasználásig hűtőszek...
Temaki kacsával és hoisinszósszal
Temaki kacsával és hoisinszósszal
Húsos sushitekercs | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kacsa bőrét és húsát leszedjük a csontról, és csíkokra vágjuk. Ha túl sok a bőr, csak a legropogósabb részeit tartjuk meg. A zsíros részeket kidobjuk.
2. A hoisin- vagy szilvaszósz felét egy...
Halas temaki remuládmártással
Halas temaki remuládmártással
Halas sushitekercs | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vízzel kikeverjük a tempuratésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint. A tészta csomós legyen, tele levegőbuborékokkal. Az olajat olajsütőben vagy mély serpenyőben 180-190 fokosra melegítjük...
Tenger gyümölcsei ánizsszósszal
Tenger gyümölcsei ánizsszósszal
25 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Sós vizet forralunk. Beleszórjuk a rizst, és úgy 10-15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.
2. Előmelegítjük a grillt. Összekeverünk 2 evőkanál olajat, a citromhéjat és 1 evőkanál...
Erdeigomba-keverék
Erdeigomba-keverék
35 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Serpenyőben felhevítjük a vajat, beletesszük a finomra vágott hagymát, 3 percig pirítjuk, vagy amíg aranysárga lesz.
2. Hozzáadjuk a vegyes gombát (laska, róka, vargánya, csiperke), és 5 percig p...
Töltött paradicsom
Töltött paradicsom
Rizzsel töltött paradicsom | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A paradicsom tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, tálba tesszük. A vágott felével lefelé tálcára tesszük, hogy lecsöpögjön.
2. 4 evőkanál megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágot...
további találatok...