Változatos rizottók

Feltételek: rizottó

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
egytálételfajták
népek egytálételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

197 találat

Giuseppe Verdi rizottó
Giuseppe Verdi rizottó
Spárgás rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tisztítsuk meg, és aprítsuk fel a hagymát. A gombát mossuk meg, és szeleteljük fel vékonyan.
2. A spárgát tisztítsuk meg, sós vízben fözzűk roppanósra, majd felhasználásig tegyük jéghideg vízbe.
...
Rizottó zöld spárgával
Rizottó zöld spárgával
Spárgás rizottó | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felforrósítjuk. A spárgát meghámozzuk, a fejét levágjuk és félretesszük, a szárakat 2 cm-es darabokra aprítjuk.
2. A hagymát nagyobb edényben a forró vajon üvegesre pároljuk. A sp...
Rizottó habzóborral és korianderrel
Rizottó habzóborral és korianderrel
Fűszeres rizottó, Sajtos rizottó, Rizottó borral | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Olvasszunk fel 2 evőkanál vajat egy nagyobb serpenyőben közepes lángon. Tegyük bele a hagymát, és süssük 3-4 percig, míg megüvegesedik.
2. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk 2 percig. Öntsük hozzá a...
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó
Spárgás rizottó | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Folyó víz alatt alaposan tisztítsuk meg a spárgát, a fehér részét pedig távolítsuk el. A spárgacsúcsokat vágjuk le, és tegyük félre, a szárakat pedig szeleteljük fel kb. 1 cm-es darabokra.
2. Tegy...
Rizottó milánói módra
Rizottó milánói módra
Velős rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tyúkhúsalaplevet felmelegítjük. 2 evőkanálnyi lébe a sáfrányt beáztatjuk.
2. A velőt a csontból kivesszük, és mélyebb edényben 6 dkg forró vajon a hagymával együtt megpároljuk.
3. A rizst be...
Zöld rizottó
Zöld rizottó
Spenótos rizottó | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A levest felforraljuk, majd kis lángon melegen tartjuk.
2. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát (1. kép).
3. Hozzáadjuk a rizst, ...
Rizottó garnélával
Rizottó garnélával
Rizottó tenger gyümölcseivel | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felmelegítjük. A mogyoróhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és nagyobb edényben, 5 dkg forró vajon aranybarnára pirítjuk.
2. Utána a rizst beletesszük, és hagyjuk, hogy megüvegese...
Rizottó garnélarákkal és spárgával
Rizottó garnélarákkal és spárgával
Rizottó tenger gyümölcseivel, Spárgás rizottó | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Felforraljuk a zöldség-alaplét , és a spárgát 3 percig előfőzzük benne. Leszűrjük, az alaplét félretesszük. A spárgát hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és félretesszük. Az alaplét visszaönt...
Sárga rizottó
Sárga rizottó
Fűszeres rizottó | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a meghámozott, felaprított almát és a felszeletelt szárzellert. Mintegy 5 percig pároljuk, majd meg...
Rizottó gorgonzolával
Rizottó gorgonzolával
Sajtos rizottó | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy serpenyőben közepes tűzön megolvasztjuk a vajat, és a hagymát 3-4 percig dinszteljük benne.
2. Hozzáadjuk a rizst, és állandóan kevergetve 2 percig pirítjuk.
3. A bort ráöntjük, és az alkohol...
Vörösboros rizottó
Vörösboros rizottó
Rizottó borral | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy serpenyőben olvasszunk össze 2 dkg vajat az olívaolajjal, és pároljuk benne üvegesre a finomra aprított hagymát. Adjuk hozzá a feldarabolt marhavelőt és a babérleveleket.
2. Ha a hagyma már pu...
Rizottó articsókaszívvel
Rizottó articsókaszívvel
Articsókás rizottó | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az articsókaszíveket leszűrjük - a levét félretesszük -, majd negyedekbe vágjuk.
2. Mély, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat 2 evőkanál vajjal. A vöröshagymát takaréklángon, gyakran ...
Rizottó kucsmagombával
Rizottó kucsmagombával
Gombás rizottó | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejszínt két és fél deci vízzel felforraljuk, ráöntjük a kucsmagombára, 15 percig dagadni hagyjuk, majd a levet leöntjük egy edénybe, félretesszük. A gombát folyó víz alatt megmossuk, és durvára ...
Szent Péter rizottója
Szent Péter rizottója
Halas rizotttó | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, kifilézzük. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, szárzellert és hagymát. Annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Kis lángon 30 percet főzzük.
2. A...
Reform rizottó
Reform rizottó
Gombás rizottó | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mogyorót tepsibe tesszük és 180 fokon 15-20 percig pirítjuk. A héját ledörzsöljük. Durvára vágjuk és félretesszük.
2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzot...
Rizottó édesköménnyel
Rizottó édesköménnyel
Rizottó édesköménnyel | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított édesköménygumót hosszában felszeleteljük. A vaj felét vastag falú lábosban megforrósítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, az édesköménygumót és a felszeletelt szárzellert. Min...
Rizottó paradicsomos nyelvhallal
Rizottó paradicsomos nyelvhallal
Halas rizotttó | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mély serpenyőben, felforrósítunk 2 evőkanál vajat 1 evőkanál olajjal. A vöröshagymát a zsiradékban, időnként megkeverve, 5 perc alatt üvegesre pirítjuk. A lángot takarékra állítjuk, az edénybe szór...
Csirkés rizottó
Csirkés rizottó
Csirkehúsos rizottó | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy serpenyőben 3 evőkanál vajat megolvasztunk az olajjal, és megfuttatjuk rajta a hagymát, zellert és a sárgarépát.
2. A 8 darabba vágott csirkét sózzuk, borsozzuk és a zöldségalapon megpirítjuk...
Csirkés rizottó édesköménnyel
Csirkés rizottó édesköménnyel
Rizottó édesköménnyel, Csirkehúsos rizottó | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az édesköménygumót vékonyan felszeleteljük.
2. 4 dkg megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellfilét, és 3 percig kevergetve pirítjuk...
Rizottó zöldspárgával
Rizottó zöldspárgával
Spárgás rizottó | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zöldspárgát megtisztítjuk, a fás részeket levágjuk, majd 2-3 centiméteres darabokra vágjuk. Hat dkg vajat megforrósítunk egy vastag falú lábosban.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és üveg...
további találatok...