nemzetközi étel: görög


Szűrők megjelenítése ▾

népek konyhái
tájegység
jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

620 találat

Aludttejes búzaleves
Aludttejes búzaleves
Trahanasz | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajat felforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. A paradicsomot rátesszük, és kis ideig sütjük.
2. A húslevest és a kakukkfüvet hozzáadjuk, és felforraljuk.
3. A trahanaszt folya...
Angolna paradicsommártásban
Angolna paradicsommártásban
Paradicsomos angolna | 90 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Az angolna előkészítésénél először a halat sóval dörzsöljük be, hogy nyálkátlanítsuk. Rövid idő után folyó vízzel leöblítjük a sót. A nyúzáshoz a hasi oldalon nyitjuk fel a bőrt a végbélnyílástól a...
Angolna szedermártásban
Angolna szedermártásban
Angolna gyümölcsmártásban | 80 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A zöldségeket egyforma méretűre és formájúra daraboljuk, és a további feldolgozásig vízbe tesszük. A szedret a vörösborral egy edényben felforrósítjuk.
2. Az angolna előkészítésénél először is a ...
Apróhal paprikás lisztben
Apróhal paprikás lisztben
Bundázott hal | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lisztet tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sót, a paprikát és a cayenne borsot.
2. Az apró halat beleforgatjuk a lisztbe, ügyelve, hogy mindenütt egyenletesen bevonja.
3. Egy nagy, mély se...
Árpás kétszersült paradicsommal és juhsajttal
Árpás kétszersült paradicsommal és juhsajttal
Sajtos melegszendvics, Paradicsomos szendvics, Paradicsomos melegszendvics, Sajtos szendvics | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot a fokhagymával, az oregánóval és egy kis olívaolajjal összekeverjük, és megsózzuk.
2. A kétszersültszeleteken elosztjuk, szétmorzsolt juhsajttal megszórjuk, és olívaolajat csepeg...
Articsóka fehér babbal
Articsóka fehér babbal
Párolt articsóka | 95 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az articsókatalpakat az egyik citrom levével bedörzsöljük. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a hagymát.
2. Ezután először az articsókát, majd nem sokkal utána a babot és a kaprot adj...
Articsóka konstantinápolyi módra
Articsóka konstantinápolyi módra
Párolt vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsóka felső kétharmadát és a szárát levágjuk. A kemény külső leveleket eltávolítjuk, és a szálait kihúzogatjuk.
2. Üvegtálba tesszük, 2 evőkanál citromlével megöntözzük, és vízzel leöntjük...
Articsókaszívek lóbabbal
Articsókaszívek lóbabbal
Párolt articsóka, Párolt vegyes zöldség, Párolt lóbab, Párolt vegyes zöldség | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük az újhagyma fehér részét, és 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lóbabot, kevergetjük, hogy az olaj egyenletesen bevonja a babszemeke...
Athéni diótorta
Athéni diótorta
Diótorta | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 180 °C-ra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. Kiolajozunk (vagy kivajazunk) egy 25 cm átmérőjű tortaformát, és kibéleljük sütőpapírral.
2. A tésztához a kétféle lisztet tálba szitáljuk,...
Bab paradicsommártásban
Bab paradicsommártásban
Paradicsomos bab | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap jól megmossuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és felforraljuk. Ezután csökkentjük a hőmérsékletét, és a habot puhára főzzük.
2. Közben az olívaola...
Bableves
Bableves
Bableves hús nélkül | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot előző este beáztatjuk, majd másnap sóval és borssal ízesített vízben 60 percig főzzük.
2. Hozzáadjuk az összevágott hagymát, zellert, répát, beleöntjük az olajat és a paradicsomlevet.
3....
Babos zöldségleves
Babos zöldségleves
Bableves hús nélkül | több mint 2 óra | olcsó | könnyen elkészíthető
1. Az egy éjszakára beáztatott babot leszűrjük, és leöblítjük hideg vízzel. Áttesszük egy nagyobb lábosba, és ráöntjük a vizet. Felforraljuk, és 10 percig főzzük. Lejjebb vesszük a lángot, és fedő ala...
Baklava
Baklava
Baklava | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy közepes (20 x 40 cm-es) peremes tepsi alját és oldalát vajjal kikenjük. A diót összekeverjük a mandulával, a cukorral meg a fűszerekkel, és háromfelé osztjuk. 4-...
Baklava
Baklava
Baklava | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sziruphoz egy kis lábosban a cukrot és a citromlét keverjük el a vízben. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett főzzük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Forraljuk fel, majd kis lángon, kevergeté...
Baklava
Baklava
Baklava | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sziruphoz kis lábosban alacsony hőmérsékleten megmelegítjük a vizet, a cukrot és a citromlét, addig kevergetve, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd 5 perc alatt kis lángon sűrűre főzzük. ...
Baklava
Baklava
Baklava | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A pisztáciát a pirított és a hámozott mogyoróval, a citromhéjjal, a barna cukorral és a fűszerkeverékkel mély tálba tesszük, és alaposan elvegyítjük. Egy 18 cm átmérőjű és 5 cm mély kerek sütőformá...
Baklava
Baklava
Baklava | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az aprított diót vagy a mandulát a zsemlemorzsával, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük. A vajat megolvasztjuk. A sütőt 180 °C-ra elmelegítjük.
2. A tésztalapok nagyságának megfelelő méretű s...
Baklava
Baklava
Baklava | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk egy 25x38 centiméteres, alacsony falú tepsit.
2. A diót, a pisztáciát robotgépben finomra őröljük a fahéjjal. ...
Baklava
Baklava
Baklava | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra (gáztűzhelynél 9-es fokozat).
2. A mandulát, a cukrot, a fahéjat összekeverjük.
3. Kivajazunk egy négyzet alakú tepsit.
4. Egy lapot megvajazunk, majd az elők...
Baklava
Baklava
Baklava | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A durvára vágott diót elkeverem a cukorral és a fahéjjal. A vajat felolvasztom és a réteslapot előkészítem.
2. A sütéshez érdemes a réteslap méretével egyező, vagy fele akkora tepsit használni,...
további találatok...