Mentás almakompót
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházát, négyfelé vágjuk. A vizet, a citromlét, a cukrot, a szegfűszeget és a mentát kis lángon addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Felforraljuk.
2. Beletesszük az almát. Kis lángon, a gőzt kieresztő, megbillentett fedővel 10 percig főzzük, vagy amíg az alma megpuhul, de még nem esik szét. Beletesszük a bazsalikomot. Levesszük a tűzről, félretesszük, amíg kihűl.
3. Az almadarabokat óvatosan tálba szedjük; a szirupot rászűrjük. Behűtve, bogyós gyümölcsökkel és tejszínnel vagy joghurttal tálaljuk.