Chilidzsem

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chilidzsem
Adag: 1 adag (0.25 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db piros jalapeno chili
12 és fél dkg kristálycukor
2 db érett paradicsom
1 fej finomra vágott vöröshagyma
1 db finomra reszelt zöldalma

Elkészítés:

1. A chiliket hosszában kettévágjuk, és kimagozzuk. Vágott felükkel lefelé sütőlemezre tesszük, és forró grill alatt addig sütjük, amíg a héjuk megfeketedik. Letakarjuk konyharuhával; kihűtjük.

2. A paradicsomok tetejét éles késsel kereszt alakban bemetsszük, majd tálba tesszük, forró vízzel leöntjük, és 2 percig állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, és kihűtjük őket. Meghámozzuk a chilit és a paradicsomot; a húsukat finomra aprítjuk.

3. Közepes edényben összekeverjük a hagymát, az almát, a borecetet és a cukrot a paradicsommal és a chilivel. Addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Felforraljuk, kis lángra tesszük, és 30 percig főzzük. Lefedve, hűtőben egy hónapig eltartható.

A chilidzsem takarékosan mérve sajtokhoz illik a legjobban, de leveseket és ragukat is ízesíthetünk vele.
Chilidzsem
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1508 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Chilidzsem
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
hírlevél

Kapcsolódó receptek (jalapeno chili összetevők alapján)