Chilidzsem



Elkészítés:
1. A chiliket hosszában kettévágjuk, és kimagozzuk. Vágott felükkel lefelé sütőlemezre tesszük, és forró grill alatt addig sütjük, amíg a héjuk megfeketedik. Letakarjuk konyharuhával; kihűtjük.
2. A paradicsomok tetejét éles késsel kereszt alakban bemetsszük, majd tálba tesszük, forró vízzel leöntjük, és 2 percig állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, és kihűtjük őket. Meghámozzuk a chilit és a paradicsomot; a húsukat finomra aprítjuk.
3. Közepes edényben összekeverjük a hagymát, az almát, a borecetet és a cukrot a paradicsommal és a chilivel. Addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Felforraljuk, kis lángra tesszük, és 30 percig főzzük. Lefedve, hűtőben egy hónapig eltartható.