Bazsalikomos pesto
Elkészítési idő:
10 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A bazsalikomleveleket leszedjük a szárakról. Megmossuk, leszárítjuk, majd turmixgépbe tesszük a fenyőmaggal, a fokhagymával és a finomra reszelt parmezán sajttal együtt. Finomra aprítjuk.
2. Folyamatosan keverve, vékony sugárban hozzáöntjük az olívaolajat, jól összedolgozzuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.
A fenyőmagot kis lábosban, állandóan kevergetve, kis lángon pirítjuk aranysárgára, hogy meg ne égjen.