Aioli

Ajoli, Fokhagymás majonéz

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Aioli
Adag: 1 adag (0.25 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
2 és fél dl olívaolaj
4 teáskanál citromlé
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tojássárgáját közepes tálba tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát és 2 teáskanál citromlét; habverővel keverjük fél percig, amíg könnyű és krémes lesz.

2. Folyamatosan keverve, teáskanalanként hozzáadjuk a világos olívaolajat. Ahogy a majonéz sűrűsödik, az olaj mennyiségét növeljük.

3. Amikor már bekevertük az összes olajat, hozzáadjuk a maradék 2 teáskanálnyi citromlét, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Nem szárad meg és jellegzetes ízét is megtartja a fokhagyma, ha megpucolva üvegbe vagy dobozba tesszük, olajat öntünk rá és lezárva tároljuk.
A fokhagyma előkészítése mindig attól függ, mennyire kell kifejtenie az ízét az adott ételben. A legintenzívebb fokhagymaízt akkor érjük el, ha finomra vágjuk vagy összezúzzuk, mivel ilyenkor több illóolaj tud távozni. Ha csak enyhén pikáns ízt szeretnénk a fokhagyma átható íze és illata nélkül, célszerűbb egészben, sőt akár hámozatlanul az ételbe tenni, és fogyasztás előtt kidobni. A meghámozott, félbevágott gerezdek íze jellegzetesen fokhagymás, de nem csípős.
Aioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4857 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Aioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
cikkek