Paradicsommártás

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsommártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg érett paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál szárított oregánó
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál kristálycukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Éles késsel kereszt alakban bemetsszük a paradicsomok héját a tetejükön. Tálba tesszük őket, leöntjük forró vízzel, 2 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, és lehűtjük. A paradicsomokat a bemetszéstől kezdve meghámozzuk, a húsukat apróra vágjuk.

2. Közepes edényben felhevítjük az olajat. Beletesszük a vöröshagymát, és közepes lángon 3 percig kevergetjük, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a fokhagymát, 1 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsomot, az oregánót, a sűrített paradicsomot és a cukrot.

3. Felforraljuk, kis lángra tesszük, és fedő nélkül főzzük mintegy 15 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Lefedve 2 napig áll el a hűtőben, lefagyasztva 2 hónapig. Lábosban vagy mikrohullámú sütőben melegítjük fel. Forrón tésztával tálalhatjuk, de pizzamártásnak is kitűnő.
Paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1642 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
cikkek