Hollandi mártás

Holland mártás, Holland szósz, Hollandi szósz

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hollandi mártás
Adag: 1 adag (0.3 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál citromlé
17 és fél dkg vaj
2 evőkanál víz
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kis edényben felolvasztjuk a vajat. Leszedjük a habját, és az olvasztott vajat hűlni hagyjuk.

2. Egy másik kis edényben összekeverjük a vizet és a tojássárgákat. Kézi habverővel verjük fél percig, amíg világos és krémszerű lesz. Az edényt nagyon kis lángra tesszük, és folytatjuk a keverést a habverővel 3 percig, vagy amíg a keverék sűrű és habos lesz; levesszük a tűzről. (Ügyeljünk, nehogy az edény túlságosan felforrósodjék, mert akkor rántottát kapunk.)

3. Apránként kezdjük hozzáadni a kihűlt vajat, és minden alkalommal jól megkeverjük a habverővel, majd folyamatosan, vékony sugárban öntjük, közben állandóan keverjük, amíg az összes vaj elfogy. Igyekezzünk nem beleönteni az edény alján visszamaradt tejfehér savót, de nem nagy baj az sem, ha belekerül. Belekeverjük a citromlét, sózzuk, borsozzuk.

A hollandi mártás mikrohullámú sütőben is gyorsan elkészíthető. Mikróban használható edényben 1 perc alatt felolvasztunk 20 dkg vajat. Mikróban használható tálban felverünk 3 tojássárgáját és 2 evőkanál citromlevet, jól megkeverve hozzáadjuk az olvasztott vajat. Közepes hőfokon, 20 másodpercenként megállva és megkeverve főzzük a mártást 1 perc 20 másodpercig. Addigra jól be kell sűrűsödnie.
A tojássárgákat, a vizet és a citromlevet turmixgépbe tesszük, és 10 másodpercig turmixoljuk. Folyamatos keverés mellett, lassan, egyenletesen hozzáadjuk a meleg olvasztott vajat. Tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk.
Hollandi mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2745 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Hollandi mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
lexikon