Sajtmártás

Mornay-mártás

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtmártás
Adag: 1 adag (0.25 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg reszelt cheddar sajt
2 és fél dl tej
3 dkg vaj
¼ teáskanál mustárpor
1 evőkanál sima liszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kis lábosban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet. Közepes lángon 1 percig kevergetjük, amíg aranysárga lesz, és rotyogni kezd. Levesszük a tűzről, apránként, nagyon lassan hozzáadjuk a tejet, addig kevergetjük, amíg teljesen sima lesz. Amikor az összes tejet beleöntöttük, visszatesszük a tűzre, és közepes lángon addig kevergetjük, amíg felforr, és besűrűsödik.

2. Még 1 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a sajtot és a mustárport. Addig keverjük, amíg a sajt elolvad, és a mártás sima lesz. Sóval és borssal ízesítjük.

Bármilyen sajttal elkészíthető; a mustárpor helyett szerecsendióval is ízesíthetjük.
Sajtmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3322 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Sajtmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
könyvek