Lebbencstészta

| Lebbencstészta levesbe receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lebbencstészta
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tojás
15 dkg liszt
5 dkg zsír
2 dkg

Elkészítés:

1. Lehetőleg már az előző nap gyúrjunk egy levél tésztát a lisztből, tojásból és sóból, hogy másnapra kellően kiszikkadjon.

2. Előbb kemény tésztát készítsünk, formáljunk kis cipót belőle, pihentessük néhány percig.

3. Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd szikkadni hagyjuk.

4. Másnap a tésztát kb. 3 x 3 cm-es szabálytalan alakú darabokra tördeljük (vagy szaggatjuk), és zsíron aranysárgára pirítjuk, majd a levesbe főzzük.

Lebbencstészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 8530 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
Lebbencstészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
most van szezonja