Petrezselymes besamelmártás

Elkészítési idő: 5 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Petrezselymes besamelmártás
Eszközök: habverő, kés, keverőtál
Adag: 1 adag (0.25 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

A kész besamelmártáshoz aprított friss petrezselymet adunk, jól összekeverjük.

A besamel ízesíthető más zöldfűszerekkel, például metélőhagymával, kaporral vagy tárkonnyal, esetleg kedvenc zöldfűszereink keverékével.

Klasszikus fehérmártás

Kép nélkül
2.5 dl tej
6 szem bors
3 dkg vaj
1 szelet vöröshagyma
1 evőkanál sima liszt
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint

1. Kis lábosba tesszük a tejet, a hagymát, a babérlevelet és a borsot. Felforraljuk; levesszük a tűzről, 10 percre félretesszük hűlni. A tejet leszűrjük, az ízesítőket kidobjuk.

2. Egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, és közepes lángon 1 percig kevergetjük, vagy amíg aranyszínű lesz. Levesszük a tűzről, nagyon lassan hozzáadjuk a tejet, közben állandóan keverjük, ügyelünk, hogy teljesen sima legyen. Amikor az összes tejet beleöntöttük, visszatesszük a tűzre, és közepes lángon addig kevergetjük, amíg felforr, és besűrűsödik.

3. Még egy percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Sózzuk, borsozzuk.

Petrezselymes besamelmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2043 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Petrezselymes besamelmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
recept beküldése