Klasszikus fehérmártás

Besamel mártás

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 0.25 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl tej
6 szem bors
3 dkg vaj
1 szelet vöröshagyma
1 evőkanál sima liszt
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kis lábosba tesszük a tejet, a hagymát, a babérlevelet és a borsot. Felforraljuk; levesszük a tűzről, 10 percre félretesszük hűlni. A tejet leszűrjük, az ízesítőket kidobjuk.

2. Egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, és közepes lángon 1 percig kevergetjük, vagy amíg aranyszínű lesz. Levesszük a tűzről, nagyon lassan hozzáadjuk a tejet, közben állandóan keverjük, ügyelünk, hogy teljesen sima legyen. Amikor az összes tejet beleöntöttük, visszatesszük a tűzre, és közepes lángon addig kevergetjük, amíg felforr, és besűrűsödik.

3. Még egy percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Sózzuk, borsozzuk.

Klasszikus fehérmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 784 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Kép nélkül
Klasszikus fehérmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
most van szezonja