Spenótos táskák



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra (gáz: 6) bemelegítjük. Két tepsit kivajazunk vagy kiolajozunk. A hagymát az olajban megpároljuk, és a leszűrt, kinyomkodott parajt beleforgatva néhány percig puhítjuk, majd kihűtjük.
2. A kétféle sajtot meg az egyik tojást a hagymás parajjal összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.
3. A felolvadt tésztát négyfelé osztjuk, külön-külön vékony lapokká nyújtjuk, és ezeket 8-8 négyzetre vágjuk. A közepükre tölteléket halmozunk, a szélüket a második, simára kevert tojással megkenjük. A tésztát háromszögletűre hajtjuk, tepsire fektetjük. A tetejüket is tojással megkenjük. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük, és melegen vagy hidegen kínáljuk.