Apró kosárkák hagymás fetatöltelékkel

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Apró kosárkák hagymás fetatöltelékkel
Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg juhsajt
vagy
13 dkg feta sajt
1 evőkanál olaj
2 dl tejszín
2 db tojás

Elkészítés:

1. Az alreceptben megadottak szerint elkészítjük a tésztakosárkákat.

2. A megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát az olajon kevergetve megpároljuk és kihűtjük, a tésztakosarakba osztjuk.

3. A feta sajtot rámorzsoljuk. A tojást a tejszínnel simára keverjük, és a sajtra öntve megsütjük. (Feta helyett magyar juhsajttal is készíthetjük.)

Apró tésztakosárkák

Kép nélkül
1 csomag mélyhűtött leveles vajastészta
igény szerint olaj vagy
igény szerint vaj

1. A sütőt 200 °C-ra (gáz: 6) bemelegítjük.

2. 12 kerek formát kivajazunk vagy kiolajozunk.

3. A felolvadt leveles vajas tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és korongokat szúrunk ki belőle.

4. A formákba nyomjuk, és kb. 20 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük.

Apró kosárkák hagymás fetatöltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1386 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Apró kosárkák hagymás fetatöltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
bevásárlólista