Halleves tésztával

Moh hin gha

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halleves tésztával
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl kókusztej
50 dkg somentészta
másfél teáskanál
2 teáskanál őrölt kurkuma
3 szál fenyérfű
4 evőkanál földimogyoró-olaj
2 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
6 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál friss, apróra vágott gyömbér
2 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál rizsliszt
15 dl víz
1 és ¼ dl halszósz
Köretek:
8 dkg durvára tört pörkölt mogyoró
4 evőkanál chilipehely
4 db negyedekre vágott zöldcitrom
4 db keményre főzött tojás
másfél dkg friss, apróra vágott korianderzöld
6 dkg vékonyra szeletelt újhagyma
ízlés szerint halszósz

Elkészítés:

1. A halat 3 cm-es kockákra vágjuk. A haldarabokat egy tányérra tesszük, sót és kurkumát szórunk rájuk. 10 percre félretesszük.

2. A fenyérfű végeit levágjuk, hogy kb. 18 cm hosszú legyen. Fehér, húsos végét összezúzzuk, hogy főzés közben kiadja az ízét, és a szálakat összekötjük.

3. Egy nagy lábosban felhevítjük a földimogyoró-olajat; beletesszük a vöröshagymát, és közepes hőfokon kb. 10 percig pirítjuk, vagy míg puha és halvány aranyszínű lesz. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, és 1 percig pároljuk. Hozzáadjuk a halat, a paprikát és a rizslisztet, és jól összekeverjük.

4. Beleöntjük a vizet, a kókusztejet, a halszószt, és összekeverjük. Beletesszük az összekötött fenyérfüvet, és 10 percig főzzük, vagy míg a hal megfő. Egy nagy lábos forró vízben 8-10 percig főzzük a metélt tésztát, vagy míg megpuhul, majd lecsepegtetjük.

5. Egy-egy halom tésztát teszünk 8 előmelegített tálba, és rámerjük a hallevest. Külön kis tálakban kínáljuk a köreteket, hogy a vendégek saját ízlésüknek megfelelően tegyék a levesbe.

A tenger gyümölcsei, az ország hosszan elnyúló tengerpartjának köszönhetően, kiemelkedő szerepet játszanak Mianmar (Burma) konyhaművészetében. A nemzeti étel a Moh hin gha, a fűszeres halleves metélt tésztával országszerte az utcai árusok portékája is, akik a tálba gőzölgő halom tésztát kanalaznak, és erre merik a levest (amelyben eredetileg banán is van).
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Halleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1385 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Halleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szótár