Apró kosárkák szalonnás töltelékkel
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre (18 darab)
Elkészítés:
1. Az alreceptben megadottak szerint elkészítjük a tésztakosárkákat.
2. A szalonnát kiolvasztjuk, és az összevagdalt vöröshagymát aranysárgára sütjük benne. Kihűtjük, és a tésztakosarakba töltjük.
3. A tejet a tejszínnel és a tojással simára keverjük, a szalonnára öntjük, és sajtot reszelünk rá, így sütjük meg.
Apró tésztakosárkák
1. A sütőt 200 °C-ra (gáz: 6) bemelegítjük.
2. 12 kerek formát kivajazunk vagy kiolajozunk.
3. A felolvadt leveles vajas tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és korongokat szúrunk ki belőle.
4. A formákba nyomjuk, és kb. 20 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük.