Apró kosárkák szalonnás töltelékkel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Apró kosárkák szalonnás töltelékkel
Adag: 3 főre (9 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és ¼ szelet baconszalonna
¾ fej vöröshagyma
¾ dl tej
¾ dl tejszín
másfél db tojás
3 ¾ dkg sajt

Elkészítés:

1. Az alreceptben megadottak szerint elkészítjük a tésztakosárkákat.

2. A szalonnát kiolvasztjuk, és az összevagdalt vöröshagymát aranysárgára sütjük benne. Kihűtjük, és a tésztakosarakba töltjük.

3. A tejet a tejszínnel és a tojással simára keverjük, a szalonnára öntjük, és sajtot reszelünk rá, így sütjük meg.

Apró tésztakosárkák

Kép nélkül
1 csomag mélyhűtött leveles vajastészta
igény szerint olaj vagy
igény szerint vaj

1. A sütőt 200 °C-ra (gáz: 6) bemelegítjük.

2. 12 kerek formát kivajazunk vagy kiolajozunk.

3. A felolvadt leveles vajas tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és korongokat szúrunk ki belőle.

4. A formákba nyomjuk, és kb. 20 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük.

Apró kosárkák szalonnás töltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1460 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Apró kosárkák szalonnás töltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
hírlevél