Kókuszos garnélacurry

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kókuszos garnélacurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál friss korianderlevél
2 és fél dl kókuszkrém
75 dkg nyers garnélarák
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 db kockára vágott paradicsom
3 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt kurkuma
15 dkg durvára vágott vöröshagyma
½ teáskanál pirospaprika
1 teáskanál kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
¼ teáskanál őrölt kardamom
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér

Elkészítés:

1. Mindegyik garnélát kibontjuk a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk, a farkát rajta hagyjuk.

2. Robotgépbe tesszük a vöröshagymát, fokhagymát, paprikát, chilit, szegfűszeget, kardamomot és gyömbért, és krémmé keverjük.

3. Egy magas oldalú serpenyőben felhevítjük az olajat; óvatosan hozzáadjuk a fűszeres krémet (sercegni fog), belekeverjük az olajba, és lassú tűzön 10 percig pároljuk. Ha a keverék kezdene megégni, egy kis vizet öntünk hozzá. A krém akkor kész, ha aranybarna, és a széle körül olaj van.

4. Belekeverjük a garnélákat, a paradicsomot és a kókuszkrémet, és 5 percig pároljuk, vagy míg a garnélák megfőnek. Belekeverjük a koriandert, megsózzuk, és rizzsel tálaljuk.

Kókuszos garnélacurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1661 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Kókuszos garnélacurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recepttár