Tésztában sült csirke

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 darabka frissen reszelt, 5 cm-es gyömbér
12 és fél dkg joghurt
3 evőkanál zöldcitromlé
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
½ teáskanál
6 gerezd zúzott fokhagyma
A sütéshez:
olaj
A tésztához:
vagy
8 dkg besanliszt
dl víz
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál garam masala
¼ teáskanál őrölt kurkuma
2 db kissé felvert tojás
2 evőkanál joghurt

Elkészítés:

1. Az egyenként 15 dkg-os csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, és mindegyiket 3 helyen mélyen bemetsszük.

2. Egy nagy tálban összekeverjük a fokhagymát, gyömbért, sót, borsot, zöldcitromlét és joghurtot. Beletesszük a csirkecombokat, és beleforgatjuk, hogy jól bevonja. Lefedve 3 órára a hűtőbe tesszük

3. A tésztához tálba szitáljuk a csicseriborsólisztet, a sütőport, a garam masalát és a kurkumát. Egy mélyedést nyomunk a közepébe, beleöntjük a tojással elkevert joghurtot és a vizet, és simára keverjük.

4. Egy wokban vagy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Mindegyik csirkecombot belemártjuk a tésztába, és adagonként 8-10 percig sütjük az olajban, ml ropogós és puha lesz. Mangóchutney-val tálaljuk.

Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Mangóchutney

Mangóchutney
25 dkg hagyma
150 dkg érett mangó
1 evőkanál
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál mustármag
4 evőkanál gyömbérlekvár
1 db csípős fűszerpaprika

1. Hat félliteres üveget sterilizálunk.

2. A mangót meghámozzuk, kimagozzuk, húsát feldaraboljuk. A fekete ribizlivel együtt tálba tesszük, leöntjük a zöldcitromlével.

3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát.

4. Hozzáadjuk a csípős fűszerpaprikát és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a mangókeveréket, a mustármagot, a gyömbérlekvárt, a fahéjat, a sót, a cukrot és az ecetet.

5. Kis lángon felforraljuk és 15 percig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul, de még nem esik szét. Eltávolítjuk a fűszerpaprikát. Langyosra hűtjük.

6. Átkanalazzuk az üvegekbe, a tetejükön 1 cm részt üresen hagyva. Celofánnal lekötjük és rácsavarjuk a tetőt.

7. Áttesszük egy széles fazékba, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.

8. Felforraljuk, 10 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni.

9. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

Tésztában sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 984 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Tésztában sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
hírlevél