Paprikás pirítós

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paprikás pirítós
Adag: 2 tepsi (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db bagett
16 levél paraj
2 csokor összevágott petrezselyem
ízlés szerint vékonyra szeletelt parmezán sajt
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A paprika csumáját kiszedjük, húsát 4-4 szeletre vágjuk. A héj felőli felét olajjal vékonyan megkenjük, és ezzel felfelé tepsire fektetjük. Forró sütőben addig sütjük, amíg a paprika héja barna nem lett. Gyorsan műanyag zacskóba rakjuk, és ha kihűlt, a külső hártyáját lehúzzuk (1. kép).

2. A parajt lecsumázzuk, vízzel leforrázzuk, és néhány percig puhulni hagyjuk. Leszűrjük, kihűtjük, majd papírtörlővel leitatjuk (2. kép).

3. Dupla folpackot az asztalra fektetve a piros paprikaszeleteket úgy fektetjük egymás mellé, hogy a fóliát négyszög alakban betakarja. Erre parajleveleket borítunk, majd egy sárga paprikasor kerül rá (3. kép). Petrezselyemmel megszórjuk, majd a fólia segítségével szorosan összegöngyöljük, becsomagoljuk. 180 percre jégbe hűtjük.

4. A sütőt 200 °C-ra (gáz: 6) bemelegítjük. A francia kenyeret 1 cm-es szeletekre vágjuk, tepsire fektetjük, és olívaolajjal megkenve szépen megpirítjuk.

5. A paprikatekercset 1,5 cm-es szeletekre vágjuk (4. kép), és minden pirítósra fektetünk egyet. Olajjal meglocsoljuk, és 1-1 hajszálvékony sajtszeletet fektetünk a tetejére.

Paprikás pirítós Paprikás pirítós Paprikás pirítós Paprikás pirítós
A kenyeret és a tekercset 6 órával korábban elkészíthetjük, de csak 30 perccel tálalás előtt szabad a tekercset a pirítósra fektetni.
Paprikás pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1555 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Paprikás pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
lexikon