Paprikás pirítós



Elkészítés:
1. A paprika csumáját kiszedjük, húsát 4-4 szeletre vágjuk. A héj felőli felét olajjal vékonyan megkenjük, és ezzel felfelé tepsire fektetjük. Forró sütőben addig sütjük, amíg a paprika héja barna nem lett. Gyorsan műanyag zacskóba rakjuk, és ha kihűlt, a külső hártyáját lehúzzuk (1. kép).
2. A parajt lecsumázzuk, vízzel leforrázzuk, és néhány percig puhulni hagyjuk. Leszűrjük, kihűtjük, majd papírtörlővel leitatjuk (2. kép).
3. Dupla folpackot az asztalra fektetve a piros paprikaszeleteket úgy fektetjük egymás mellé, hogy a fóliát négyszög alakban betakarja. Erre parajleveleket borítunk, majd egy sárga paprikasor kerül rá (3. kép). Petrezselyemmel megszórjuk, majd a fólia segítségével szorosan összegöngyöljük, becsomagoljuk. 180 percre jégbe hűtjük.
4. A sütőt 200 °C-ra (gáz: 6) bemelegítjük. A francia kenyeret 1 cm-es szeletekre vágjuk, tepsire fektetjük, és olívaolajjal megkenve szépen megpirítjuk.
5. A paprikatekercset 1,5 cm-es szeletekre vágjuk (4. kép), és minden pirítósra fektetünk egyet. Olajjal meglocsoljuk, és 1-1 hajszálvékony sajtszeletet fektetünk a tetejére.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |