Goai fűszeres fekete kagyló

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 darabka frissen reszelt, 5 cm-es gyömbér
4 db hámozott, apróra vágott paradicsom
5 gerezd zúzott fokhagyma
100 dkg fekete kagyló
5 dkg friss, apróra vágott korianderlevél
5 dl halleves
2 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál őrölt római kömény
3 db apróra vágott piros chilipaprika
2 fej apróra vágott vöröshagyma
2 evőkanál citromlé
3 evőkanál ghee
vagy
3 evőkanál tisztított vaj
vagy
3 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A kagylók szakállát eltávolítjuk, és a héjukat hideg folyóvíz alatt lesúroljuk, hogy eltávolítsunk minden szennyeződést. A már kinyílt kagylókat kidobjuk.

2. Egy wokban felhevítjük a ghee-t, beletesszük a fokhagymát, a gyömbért és a vöröshagymát, és közepes hőfokon 5 percig pirítjuk, míg a hagyma puha és aranyszínű lesz. Beletesszük a chilit, római köményt, koriandert és paradicsomot, és 5 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a kagylókat és a hallevest, és felforraljuk. A hőfokot csökkentve, lassú tűzön 5 percig főzzük. A zárva maradt kagylókat kidobjuk.

4. A wokot levesszük a tűzről, belekeverjük a felaprított koriandert és a citromlét, és rizzsel tálaljuk.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Goai fűszeres fekete kagyló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1544 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Goai fűszeres fekete kagyló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
hírlevél