Füstölt lazac tekercs

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Füstölt lazac tekercs
Adag: 6-8 főre (18 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg krémsajt
10 dkg szeletelt füstölt lazac
3 evőkanál víz
3 db tojás
másfél kiskanál étkezési keményítő
1 evőkanál apróra vágott ecetes uborka
1 csokor összevágott snidling
ízlés szerint frissen őrölt bors
A kenéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Egy tojást 1 evőkanál vízzel és fél kiskanál keményítővel simára keverünk, megsózzuk, megborsozzuk.

2. Egy teflonserpenyőt vékonyan kiolajozunk, és a tojást beleöntve vékony lepényt sütünk belőle. Tányérra borítva kihűtjük. A második és a harmadik tojással ezt megismételjük.

3. A tojáslepényeket folpackra fektetjük, a krémsajttal megkenjük, ecetes uborkával meg snidlinggel megszórjuk, és lazacszeletekkel betakarjuk. Egyenként összegöngyöljük, és becsomagolva legalább 180 percre jégbe hűtjük. Ujjnyi szeletekre vágva rakjuk tálra.

A lazactekercset akár előző nap elkészíthetjük, másnapig a hűtőszekrényben tartjuk. Felszeletelve szobahőmérsékleten kínáljuk.
A tojáslepényeket jóelőre, akár nagyobb mennyiségben is megsüthetjük. A kisült tojáslepényekből annyit, amennyire majd egy alkalommal szükségünk lesz, egymásra fektetünk, és folpackba csomagoljuk. A csomagokat a fagyasztóba rakjuk, ahol akár hónapokig tárolhatjuk. Amikor sor kerül rá, 1-1 csomagot kiveszünk, felolvadni hagyjuk, és már tölthetjük, göngyölhetjük is.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Füstölt lazac tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5288 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Füstölt lazac tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
most van szezonja