Rokfortos sült alma

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rokfortos sült alma
Adag: 6 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db alma
vagy
20 dkg morzsolt márványsajt
2 evőkanál citromlé
6 dkg porcukor
3 dkg vaj
3 dkg apróra vágott dió
1 szál összevágott zeleri

Elkészítés:

1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és 8 cikkre vágva citromlével bedörzsöljük.

2. Teflonserpenyőben borsónyi vajat forrósítunk, és az almát kisebb adagokban barnára, karamellesre sütjük rajta. Sütőpapírra szedve kihűtjük. A további sütés során mindig egy kevés vajat rakunk a serpenyőbe.

3. A rokfortot a dióval és a zellerrel összekeverjük.

4. A felszeletelt kis kenyérkékre halmozva, az almacikkekkel koronázzuk.

Jó előre elkészíthető, folpackkal letakarva a hűtőszekrényben frissen eltartható.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Rokfortos sült alma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1952 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Rokfortos sült alma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
könyvek