Rák-ropogós

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Rák-ropogós
Adag: 10-12 főre (48 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg szezámmag
35 dkg rákhús
12 szelet toastkenyér
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál friss, összevágott korianderlevél
1 evőkanál gyömbérpor
2 db szétválasztott tojás
1 késhegynyi őrölt fehérbors
½ kiskanál
néhány karika citrom

Elkészítés:

1. A rákhús darabokat kicsomagoljuk, majd apróra vágjuk. A fokhagymával, a leszűrt vízigesztenyével vagy bambusszal, korianderrel, gyömbérrel, tojásfehérjével turmixgépben pépesítjük, megsózzuk, megborsozzuk. A kenyérszeleteket lehéjazzuk, majd 4-4 háromszögre vágjuk.

2. A kenyerek felső felét tojássárgájával vékonyan megkenjük, és a rákkeveréket rásimítjuk, szezámmaggal megszórjuk.

3. Teflonserpenyőben olajat melegítünk, és a kenyereket megkent felükkel lefelé, kisebb adagokban belefektetjük. 10-15 perc alatt mindkét felüket szép pirosra sütjük.

4. Szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük, leitatjuk, és citromszeletekkel, esetleg valamilyen pikáns mártással tálaljuk.

Vízigesztenyekonzerv vagy bambuszrügy a keleti élelmiszereket árusító üzletekben kapható.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Rák-ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1981 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Rák-ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
van itthon