Gyümölcsös sütemény édesburgonyából

| Sütemény édesburgonyából receptek
Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyümölcsös sütemény édesburgonyából
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg édesburgonya
1 teáskanál ánizs
3 db tojás
12 dkg barna cukor
3 evőkanál tej
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál olvasztott vaj
2 teáskanál sütőpor
ízlés szerint reszelt citromhéj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy 20 x 20 cm-es négyszögletes sütőformát.

2. A megtisztított, kockára vágott édesburgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük és burgonyanyomóval összetörjük.

3. Nagy tálba áttesszük az édesburgonyapürét. Belekeverjük a vajat és a barnacukrot (1. kép).

4. Apróra vágjuk az aszalt gyümölcsöket, majd a tojással, a tejjel és a citromlével együtt az édesburgonyapürébe keverjük (2. kép). Reszelt citromhéjjal és ánizzsal fűszerezzük, végül hozzáadjuk a sütőport is.

5. A tésztát a kivajazott formába simítjuk (3. kép) és előmelegített, 160 °C-os sütőben 60-75 percig sütjük. Rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk. Vastag szeletekre vágva kínáljuk.

Gyümölcsös sütemény édesburgonyából Gyümölcsös sütemény édesburgonyából Gyümölcsös sütemény édesburgonyából
Változatként a 4. lépésben keverjünk a tésztába néhány csepp rumot, konyakot vagy aromát!
Ez a sütemény érdekes, különleges desszert lehet a vasárnapi ebéd után. Tálaljuk tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal!
Gyümölcsös sütemény édesburgonyából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6405 alkalommal tekintették meg
berklac
2013.11.15 berklac
Üdvözlet ! Én, előírás szerint elkészítettem, az íze nagyon jó de az állaga szörnyű, nem hiányzik ebből 1- 2 kanál liszt ? Képlékeny, vághatatlan, massza lett belőle !!!!
szerkesztoseg
2013.11.19 szerkesztoseg
Sajnáljuk, hogy nem sikerült, de a szerző így adta meg a hozzávalókat és a leírást. Elképzelhető a hozzávalók minőségében lévő különbség is (pl. az édesburgonya víz és keményítő tartalma lehet más). Valószínű, hogy valamennyi liszt vagy étkezési keményítő hozzáadása segíthet, hogy más legyen a konzintenciája. Esetleg lehet egy variáció az elkészítésénél, hogy a tojás fehérjét habbá verve hozzáadni, s így "felfújt szerűen" elkészíteni.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Gyümölcsös sütemény édesburgonyából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
recepttár