Burgonyás muffin



Elkészítés:
1. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 12 db-os muffinformát.
2. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük és burgonyanyomóval összetörjük.
3. Nagy tálba áttesszük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojássárgáját (1. kép) és a megmosott mazsolát. Sima tésztává dolgozzuk.
4. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Fémkanállal apránként belevegyítjük a masszába (2. kép).
5. A tésztát a muffinformába kanalazzuk (3. kép), elsimítani nem kell.
6. Előmelegített, 200 °C-os sütőben 10 percig sütjük. A hőmérsékletet 160 °C-ra csökkentjük és további 7-10 percig sütjük, amíg a muffinok szépen megemelkednek. A formából kiborítjuk és forrón tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |