Burgonyás muffin

Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg ella burgonya
2 teáskanál sütőpor
8 dkg liszt
4 db tojás
12 dkg mazsola
2 evőkanál barna cukor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 12 db-os muffinformát.

2. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük és burgonyanyomóval összetörjük.

3. Nagy tálba áttesszük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojássárgáját (1. kép) és a megmosott mazsolát. Sima tésztává dolgozzuk.

4. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Fémkanállal apránként belevegyítjük a masszába (2. kép).

5. A tésztát a muffinformába kanalazzuk (3. kép), elsimítani nem kell.

6. Előmelegített, 200 °C-os sütőben 10 percig sütjük. A hőmérsékletet 160 °C-ra csökkentjük és további 7-10 percig sütjük, amíg a muffinok szépen megemelkednek. A formából kiborítjuk és forrón tálaljuk.

Burgonyás muffin Burgonyás muffin Burgonyás muffin
Kísérletezzünk a fűszerekkel. Próbáljuk ki a szerecsendiós-fahéjas vagy a szegfűszeges-kardamomos változatot!
Kitűnő fahéjas vajjal megkenve. Ehhez 6 dkg vajat keverjünk ki kevés porcukorral és őrölt fahéjjal.
Burgonyás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1904 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Burgonyás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
pinterest