Bruschetta négyféleképpen



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6) bemelegítjük. A kenyeret 1,5 cm vastagra szeleteljük, majd félbe- vagy négyrét vágjuk. Egy tepsit olívaolajjal. vékonyan kikenünk, és ráfektetjük a kenyérszeleteket .
2. A maradék olívaolajat a fokhagymával ízesítjük, és a kenyerek felső felét megkenjük vele. 10-15 percig sütjük, hogy megpiruljon, de ne barnuljon meg, félidőben megfordítjuk. A sütőből kivéve kihűtjük.
3. A szalámishoz a pestót (vagy majonézt) a krémsajttal turmixoljuk, és a kenyérre kenve bazsalikommal meghintjük. A vékony szalámiszelettel leborítjuk, és sajttal megszórjuk.
4. A sonkáshoz a ricottát a bazsalikommal meg a leitatott és összevagdalt marinált paprikával összekeverjük, a pirítósra kenjük. A sonkaszeleteket egy kevés olívaolajon ropogósra sütjük, és a kenyér tetejére morzsoljuk.
5. A lazacoshoz a kenyeret krémsajttal megkenjük. A megtisztított, majd sós cukros vízben megpuhított spárgát 4-4 darabba vágjuk, és a kisebb darabokra vágott lazacba göngyölve borssal meghintjük. A leszűrt kaprit az olajon átsütjük, és a szendvics tetejére hintjük.
6. A paradicsomos szendvicshez a paradicsomot összevagdaljuk, és a bazsalikommal meg az olívaolajjal összekeverjük. Frissen őrölt borssal ízesítve közvetlenül tálalás előtt a pirítósra kenjük.